Close

Strona 119 z 348 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169219 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 181 do 1 190 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Jacek a Ty co się tak podniecasz ?
    No przecież ja się właśnie nie podniecam. Co nie znaczy, że mnie temat nie interesuje. Ale by porównywac to trzeba mieć materiał z finalnej wersji z obu body, porównywalny jesli chodzi o ekspozycje, robiony na manualu, wywołany w Nikon NX albo PS ACR czy LR bez jakiś diabelskich sztuczek.
    Tymczasem co robicie? Naciągacie że powinno byc tak a nie inaczej, bo skoro prześwietlono o 2/3 to .... itd itd. To nie porównanie.
    Ja sie dystansuje nie od porównań, ale od porównywania na takim materiale jak jest dostepny teraz, czy z Rumunii czy shaolina.
    Poczekajmy z analizą.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Jacku wypraszam sobie, oba materialy sa najlepsze na swiecie (jestem zwiazany krwia z Rumunia) I jest z finalnych wersji produktow (D3s i D4), ot tylko troche slabe nastawy byly

Domyślnie

moim zdaniem najwieksza wada tych porownan to ze normalnie nie otwiera ich soft do rawow (nikona czy adobe)
    ale mysle ze "na dniach" bedzie aktualizacja LR i ACR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    moim zdaniem najwieksza wada tych porownan to ze normalnie nie otwiera ich soft do rawow (nikona czy adobe)
    ale mysle ze "na dniach" bedzie aktualizacja LR i ACR
    co Wy tacy zapatrzeni w tego nikona i adobe.... jakby nie było nic innego a często lepszego.
    Zdjąć te klapki z oczy i spróbować.

Domyślnie

Chodzi o to, by otworzyć czymś nef z D4. W tym kontekście to napisaliśmy.
    A tak w ogóle to pozostaje jeszcze C1 i ... to chyba wszystko co dobre?
    Coś innego masz na mysli?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

siedemczwartych vel ulamek uzywa UFraw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    co Wy tacy zapatrzeni w tego nikona i adobe.... jakby nie było nic innego a często lepszego.
    Zdjąć te klapki z oczy i spróbować.
    Pewnie dlatego ze korzystamy z tego softu.
    Oczywiscie ze sa inne programy, ale ja postestowalem sobie na maca troche i wybralem LR i PS,
    a ze korzystam i raczej nie zamierzam zmieniac to chcialbym zobaczyc efekty w tym sofcie.

Domyślnie

No i Jacek przestraszyl wszystkich i cisza sie zrobila... czy ktos moze dac tygodniowego bana moderatorowi za psucie dyskusji?

Domyślnie

Za tydzień będzie szum o D800, za 2 tygodnie będą pliki z D4. Odpoczywajcie, zbierajcie siły

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Za tydzień będzie szum o D800
    Chyba szum z D800, czyli znów trzy sample na krzyż z jakiegoś pokazu
    Völkchlor

Strona 119 z 348 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129169219 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów