tescik D80 ...
http://www.optyczne.pl/index.php?test=aparat&test_ap=38
Szukaj
tescik D80 ...
http://www.optyczne.pl/index.php?test=aparat&test_ap=38
Czytałem i przypomina mi lekturę testu D50, prawda? Ja mam D70 s więc mam poczuć się szczęsliwy? Coś jest nie tak albo z nikonem, albo z testującymi-vs. test na Fotopolis daaawno temu. Come on, wtf?
Sporo szwedzkiej blachy i trochę szkła...
Ale wniosek z testu płynie, że takie obiektywy kitowe ma tylko nasz system. Ja sie ogólnie testami nie przejmuję, a ostatnio wpadł mi w oko test Lumixa na dpreview.com. Muszę przyznać, że to fajny aparat...Tym lepiej dla nas. Niech Nikon wprowadzi coś nowego albo obniży ceny, czego sobie i Wam życzę.
Pozdrawiam
Dlaczego BODY a nie korpus...?
Po teście uspokoiłem się![]()
"D80 trochę rozczarował pod względem automatyki przy pomiarze głównie matrycowym, choć czasami i centralnym ważonym. Zdjęcia przy dużej ilości światła (lub dużym gradiencie) wykonywane w trybach półautomatycznych P, A lub S, bardzo często były silnie prześwietlone."
To znaczy, że nie ześwirowałem. A reszta opisu jest w miarę, wg mnie OK.
Czornyj, cenę ma fajną, ale z tym obiektywem myślę, że to fajny zestawikA Nikon D80 + 18-200 VR to ile niby kosztuje? Leica + światło swoją cenę ma
Pozdrawiam
PS. Co jest z czasem forum ...??
Ostatnio edytowane przez Squier ; 11-04-2007 o 23:03
Dlaczego BODY a nie korpus...?
ogólnie test nie jest zły (jakby się można było spodziewać po poprzednich w tym serwisie), taka mocna 4 w skali szkolnej, nie licząc oczywiście wyostrzania RAWów i wszechobecnych docinków (ale już w mniejszym natężeniu niż przy D50 na szczęscie)
szkoda, że to już nie to samo forum...
Przeczytałem dalej. I doszedłem do miejsca:
"W przypadku D80 mamy jednak sporą niespodziankę, bo widać, że nawet z dekielkiem na obiektywie, przy pomocy D80, można zrobić bardzo kolorowe, ciekawe i mocno abstrakcyjne zdjęcia, które innymi aparatami trudno było by wykonać."
I znowu się przekonałem, że nie byłem sam.
A tak BTW - wiecie, że zafarb (szum termiczny) na środku górnej krawędzi zdjęcia występował tylko do pewnych egzemplarzy D80 ? Później poprawili, odsuwając pewnie grzejący się element od matrycy.
Skontaktuj się z nami