Mogę się tym zająć, przy czym potraktujemy to jako wspólną własność NF.
Szukaj
Mogę się tym zająć, przy czym potraktujemy to jako wspólną własność NF.
tak, to ja nawiązałem (ze zbyt małą, niewyczuwalną dozą ironii), więc nie krzyczcie na Erie.
a ponieważ temat wiecznie żywy, to może odwiesić ten rekordowy wątek, by czasami sie pojawiał na poczatku działu i zapoznawali się z nim inni, nowi?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
No oczywiscie, ze miga takze gdy jest za ciemno... To chyba głowna funkcja tego wskaznika
Dlatego tak jak pisalem wyzej moze to byc troche mylące, ze ta sama ikonka miga w dwoch skrajnych przypadkach.
Zreszta zarowno w instrukcji jak jak i w pomocy menu aparatu jest info, ze ta ikonka zapala sie gdy:
1. wymaga sie uzycia lampy by doswietlic
2. gdy robimy pod ostre swiatlo
Do punktu 2 dorobilem sobie ideologie, ze w takim razie informuje o potencjalnym przepaleniu zdjecia. I to sie sprawdza... Wszystkie zdjecia przy ktorych migała ta ikonka (jasnych kontrastowych scen) byly przepalone...
Czy słuszna to ideologia? Nie wiem![]()
prz3mo skoro sie sprawdza to znaczy ze raczej masz sluszna ta ideologie! tylko ciekaw jestem jaki ludzie (ciagli narzekacze na przepalenia) wykaza stosunek do piorunka!
Skontaktuj się z nami