Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 146

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    W teście dpreview wychodzi na to, że ta cała lajka na pełnej dziurze jest taka sobie, więc na ową światłość zbytnio bym się nie napalał. I bynajmniej nie jest ona odpowiednikiem 18-200VR...
    Wiem, że nie jest to odpowiednik 300 w małym obrazku, ale tu sie płaci za markę, zresztą Panasonic nie wypuścił tego w "entry level" (jak ja nie lubię tych makaronizmów). IMHO Lumix z Leica to przyjemny zestawik, ale ja i tak mam Nikona
    Pozdrawiam
    PS. Lajka czy Łajka, to ten pierwszy piesek w kosmosie?
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    A tak BTW - wiecie, że zafarb (szum termiczny) na środku górnej krawędzi zdjęcia występował tylko do pewnych egzemplarzy D80 ? Później poprawili, odsuwając pewnie grzejący się element od matrycy.
    Zbyszku ja Cię nie chcę dołować, ale miałem aparat wcześniej od Ciebie (jednak z podobnej serii o ile dobrze pamiętam) i nie miałem tego efektu, a robiłem zdjęcia po parę minut. Coś mi się wydaje że nie masz szczęścia do wyboru egzemplarza .
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Ja miałem w obydwu egzemplarzach. Chyba rzeczywiście mam pecha do sprzętu

Domyślnie

a ja mam jakis popsuty d80 - ani jakis zafarbow, a i matrycowy dziala - to juz wogole niepojete
    d80+grip | 18-70DX | N50/1.8D | N70-300G | Tamrac Velocity 9
    N105/2.8+N70-300VR na etapie zbierania kasy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Ja miałem w obydwu egzemplarzach. Chyba rzeczywiście mam pecha do sprzętu
    Odejdz na forum Canona siło nieczysta

Domyślnie

"Jakość obrazu i szumy w RAW: 3.1 / 6.0" - ulalalala.... a ja sie pale na niego. nie wiem czy nie bedę zawidziony...

Domyślnie

Dobry ten test, wniosek taki że Nikon ma super programistów i speców od ergonomii, w optyce też są super i jakości wykonania a tak troszkę na bakier z matrycami. Czyli jak za analoga, bo aparaty były świetne a filmy już ktoś inny robił. Mimo wszystko w cyfrowej fotografii chyba jeszcze wszyscy producenci błądzą trochę. Nie ma standardu jakim była klisza i w/g niej można było przetestować wszystko: aparat, optykę. Może kiedyś powstanie matryca z jakiś związków organicznych czy inne science fiction która stanie się standardem. Test wykonali tak sumiennie jak tylko mogli, dobrze że nie tak spóźniony jak D50. Szkoda że nie da się testować samych matryc, wtedy byłoby wiadomo kto robi najlepsze...
    ...

Domyślnie

matrycowy do dupy, CW sie myli, strasznie szumi!
    a ja spojrzalem sobie na przykladowe zdjecia jakie dali i powiedzilabym ze sa OK!
    powiem wiecej posiadajac D80 i robiac zdjecia takie jak sa tam bylbym w 70% usatysfakcjonowany!

Domyślnie

w temacie matrycowego - kilka dni temu zrobiłem kilka zdjęć canonem 5d na matrycowym i w tych samych warunkach d80, tam gdzie przepalał d80 to 5d robił to podobnie ... tak tak wiem pewnie trafiłem na wadliwy 5d , parafraza "to fotograf przepala zdjęcia, a nie aparat" ...
    "You press the button, we do the rest."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Squier Zobacz posta
    Wiem, że nie jest to odpowiednik 300 w małym obrazku, ale tu sie płaci za markę, zresztą Panasonic nie wypuścił tego w "entry level" (jak ja nie lubię tych makaronizmów). IMHO Lumix z Leica to przyjemny zestawik, ale ja i tak mam Nikona
    Pozdrawiam
    PS. Lajka czy Łajka, to ten pierwszy piesek w kosmosie?
    Nie wiem o jakim modelu lumixa mówicie, ale miałem w łapkach zdaje się FZ7 albo FZ8 i byłem zawiedziony. Shutter lag był straszny. W manualu pracowało to całkiem fajnie, ale automatyka == wooolno. Poza tym przy wyższych iso szumiało jak atlantyk w lecie (to opinia właściciela).
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów