Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Akredytacja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    a zespol zaplacil za te zdjecia?
    mamy tu taki watek o ciezkich czasach dla fotoreporterow
    Oczywiście nie zapłacił. To nie było zlecenie. Ja robię zdjęcia dla przyjemności, kasa się nie liczy. Takim pstrykaniem na koncercie nikomu chleba od ust nie odjąłem, to pewne. Jak napisałem z pro było tam dwóch łebków z gazety. Wiem, że jest wątek o ciężkich czasach ale tam nie zaglądam bo mnie absolutnie nie dotyczy. Zgrywanie reportera zdarza mi się raz na rok. Pokój Bracie!
    FF + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariaczi666 Zobacz posta
    Oczywiście nie zapłacił. To nie było zlecenie. Ja robię zdjęcia dla przyjemności, kasa się nie liczy. Takim pstrykaniem na koncercie nikomu chleba od ust nie odjąłem, to pewne. Jak napisałem z pro było tam dwóch łebków z gazety. Wiem, że jest wątek o ciężkich czasach ale tam nie zaglądam bo mnie absolutnie nie dotyczy. Zgrywanie reportera zdarza mi się raz na rok. Pokój Bracie!
    ja akurat z reporterka (czy tez bardziej z fotografia koncertowa) tez mam bardzo rzadko (obecnie) cos wspolnego
    ale takie dawanie zdjec na strone za friko, powoduje ze zespol/menadzer mysli pozniej ze taki zdjecia POWINNY byc za darmo (czy jak to sie teraz pieknie mowi za podpis)
    ale ze to nie temat tego watku i mnie osobiscie nie dotyczy to na tym koncze offtop

Domyślnie

Jeśli chodzi o akredytacje na mecz gwiazd, to chociaż mnie osobiście nie było, to znam zasady przyznawania akredytacji przez PLK. Z reguły nie ma problemów, wystarczy że reprezentujesz media, które publikują materiały na temat danego klubu czy też zawodnika wystepującego w danym meczu.
    W PLK jest też coś takiego jak "Poparcie klubu". Wtedy zwracamy się z prośbą o pomoc do Media Managera klubu z naszego miasta - w takim wypadku prawie na pewno dostaniemy akredytacje.
    Jednym słowem - nie jest trudno.

Były tam też kilkunastoletnie dzieciaki, z akredytacją na szyi, a jakże.
    Sorki, ale wnerwiają mnie tego typu teksty. Sam nie jestem pełnoletni, a jednak pracuję w dwóch lokalnych redakcjach jako fotoreporter. Uważasz że jestem "kilkunastoletnim dzieciakiem z akredytacją na szyi"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kacper82 Zobacz posta
    Sorki, ale wnerwiają mnie tego typu teksty. Sam nie jestem pełnoletni, a jednak pracuję w dwóch lokalnych redakcjach jako fotoreporter. Uważasz że jestem "kilkunastoletnim dzieciakiem z akredytacją na szyi"?
    Nie chciałem urazić, miałem na myśli jedenasto-, może dwunastolatków. Serio, pałętało się tam kilkoro dzieci z podstawówki, zapewne synkowie i córki radnych czy innych darmozjadów i miejscowych 'szyszek'...
    FF + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    a jaki ma interes organizator koncertu Perfectu w tym żebyś stał w fosie i cykał zdjęcia? ŻADEN, a potencjalnych problemów jest kilka:

jako człowiek z ulicy możesz nie wiedzieć jak trzeba się zachować, aby nie przeszkadzać grającym, fotografującym i bawiącym się na koncercie
    skąd ma wiedzieć, że nie zaczniesz krzyczeć, błyskać lampą po oczach albo nie zrobisz innej głupoty ??
    królewicz, czy ty sie zastanawiasz co piszesz ???

dobrze że twój "akredytodawca" wpuszcza cie z aparatem na stadion,
    nie zastanawiając się czy nie zrobisz (jak to ładnie ująłeś ) jakiejś głupoty
    Ostatnio edytowane przez rafulec ; 19-01-2012 o 20:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    jeżeli planujesz częste wejścia na takie imprezy, spróbuj dołączyć do jakiegoś portalu dziennikarzy obywatelskich. Tak to się chyba nazywa. Po spełnieniu warunków, dostaniesz legitymację prasową. Ja miałem z Wiadomości24.pl
    nie zaczynaj nawet bo się zdenerwuję...

Domyślnie

o ciśnienie się podniosło Brawo! Ktoś mądrze rzucił dziennikarzy obywatelskich. Co to ku.... jest !? chcesz być dziennikarzem? idź na studia! pracuj ciężko, staraj się! pójście do gówna typu W24 to pójście po najmniejszej linii oporu! jakiego oporu?....W imieniu wszystkich dziękuję wszystkim tym którzy pragną "bawić" się w reporterkę dzięki czemu do garnka mogę sobie karty pamięci włożyć i oooo ile los jest łaskawy dać mi garnek.... To upokarzające robić za darmo lub za podpis. Ostry też tak chciał, podziękowałem jak bardzo bym go nie lubił. Fisz i EMade też chcieli za friko bo promowali "brak piractwa" była taka głośna akcja o ściaganiu muzy itp. itd., bo ściaganie to okradanie i racja! ale szarego kolwalskiego nie stać na płytę gdzie wytwórnia zgarnia 80%...nvm zboczyłem z tematu. Panu menadżerowi wyjaśniłem, że ode mnie chcą za darmo i wymagają ode mnie, żebym kupował oryginalne krążki zawsze...Panie zapłać mi Pan normalnie to ja kupie te krążki oryginalne. proste. wracając.... róbcie tak dalej. Klubom sportowym również nie oferuje się nic za darmo! Portfolio buduje się trudem a nie akredytacja za zdjęcia itp. kurde po co wam takie portfolio jak nauczycie ludzi darmochy to na bank nie zmienią tego i nadal będziecie robić za darmo a portfolio ma słuzyć nabywaniu nowych potencjalnych klientów tak? no chyba tak. ale nie będziecie ich mieli bo rynek się zniszczy do imentu! uciekam do innej branży....cya!

Domyślnie

A nie pomyśleliście czasem, że nie każdy musi być fotoreporterem?

Ja zawsze chciałem być nauczycielem, ale nie podobała mi się pensja, no i jeszcze uczyć mi się tak długo nie chciało. Żeby zostać w "swoim" zacząłem prowadzić szkolenia ale gdyby się okazało, że ludzie nie chcą do mnie przychodzić zwyczajnie zmieniłbym branżę, na choćby to czym się też zajmowałem - wdrażanie.
    Nie potrzeba do tego, żadnego specyficznego wykształcenia a tylko odrobinę inteligencji...

Czasy kiedy szewc do końca życia był szewcem już dawno się skończyły, jak komuś się warunki nie podobają to trzeba je zmienić, jeśli się nie da to trzeba zmienić robotę. Czas się z tym pogodzić adaptujesz się albo giniesz, tak jest od czasów dinozaurów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafulec Zobacz posta
    królewicz, czy ty sie zastanawiasz co piszesz ???

dobrze że twój "akredytodawca" wpuszcza cie z aparatem na stadion,
    nie zastanawiając się czy nie zrobisz (jak to ładnie ująłeś ) jakiejś głupoty

czego Ty nie rozumiesz?

Domyślnie

czego Ty nie rozumiesz?
    a jaki ma interes organizator koncertu Perfectu w tym żebyś stał w fosie i cykał zdjęcia? ŻADEN, a potencjalnych problemów jest kilka:

jako człowiek z ulicy możesz nie wiedzieć jak trzeba się zachować, aby nie przeszkadzać grającym, fotografującym i bawiącym się na koncercie skąd ma wiedzieć, że nie zaczniesz krzyczeć, błyskać lampą po oczach albo nie zrobisz innej głupoty ??
    nie rozumiem potencjalnych problemów o których piszesz, możesz to napisac "jaśniej"
    szczególnie intrygują mnie krzyki i inne głupoty

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów