Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Akredytacja

Domyślnie

chodzi mi o to, że moim zdaniem to dobrze, że akredytacji na różne wydarzenia medialne/kulturalne nie dostają ludzie z ulicy, nie związani z żadnymi mediami itp

bo po prostu mogą przeszkadzać innym - tym na scenie itp, tym fotografującym i tym oglądającym

Domyślnie

teraz brzmi to zrozumiałe, choc jestem innego zdania
    Ostatnio edytowane przez rafulec ; 22-01-2012 o 18:05

Domyślnie

Ja popieram krolewicza, i nawet foto którzy maja dostać akre powinni być jakoś sprawdzani ( np z wnioskiem o akredytacje trzeba było przedstawić swoje portfolio ). Potem na mecze przychodzą "fotografowie" i robią zdjęcia komórkami.

A akredytacje jest naprawdę łatwo dostać, od ZPRP można dostać akredytacje jako free lancer nie reprezentując agencji i to na mecze reprezentacji.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafulec Zobacz posta
    teraz brzmi to zrozumiałe, choc jestem innego zdania
    to miej swoje zdanie i pozostaw je w domu. nie przychodź na tematy, nie rób "lipy". własnie przez takich ludzi fotografujących widzi się jako idiotów których najlepiej jest postawić za barierką.

szanujące się lokale/eventy nie wystawiają akredytacji śmieciowym redakcjom.
    a patent z działaniem dla w24 wygląda tak - dam się robić w tyłek jakiś czas, potem będę znany i będę robił kokosy. jajo będziesz znany, jajo będziesz robił kokosy. również odradzam chwaleniem się takim doświadczeniem, no chyba że ktoś chce być wyśmiany.

Domyślnie

"ryszkut" Lubię to!!! mądrze gada polać mu!

Domyślnie

Tak z ciekawości zapytam. Jakie zawodowcy mają cenniki? Ile biorą za zdjęcia z koncertu?
    Ostatnio edytowane przez GarfieldPL ; 29-01-2012 o 00:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GarfieldPL Zobacz posta
    Tak z ciekawości zapytam. Jakie zawodowcy mają cenniki? Ile biorą za zdjęcia z koncertu?
    No jak to, nie czytałeś wątku o fotoreporterach?
    4 złote za zdjęcie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    No jak to, nie czytałeś wątku o fotoreporterach?
    4 złote za zdjęcie...
    Nie czytałem. To jakiś primaaprillisowy wątek? Poproszę o linka.

Ja pytam o ludzi co zajmują się profesjonalną obsługą imprez a nie o śmieciowych pstryków którym się coś wydaje.
    Gdybym miał od kogoś wziąć za zdjęcie 4zł to wolałbym mu je dać w prezencie i zajmować się na codzień czymś innym.
    4zł za oddanie komuś swojego foto przy przeświadczeniu o sobie, że robi się wielką, profesjonalną sztukę to jakieś samobiczowanie, plucie sobie w gębę.

Dobrze, że mogę robić foty dla przyjemności. Staram się nie wchodzić w szkodę ludziom, którzy z tego żyją jednak czy aby niektórzy sami sobie nie czynią krzywdy?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów