Close

Strona 80 z 348 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    To bylo przedstawienie profesjonalnego aparatu? "Tego nie wiem", "O to trzeba byloby zapytac serwis", "to wyjdzie w praniu", "to okaze sie kiedy pojawi sie finalna wersja aparatu"... Sorry, ale po spotkaniu 3 fachowcow od fotografii, ktore trwalo 80 minut

Dobry był tekst, że line skipping to być może 1080i (trochę jest ale nie o to chodziło).

Domyślnie

Odnośnie prezentacji D4. Żenujący poziom programu, żenujący poziom realizacji (kto tam k%^&&* był dźwiękowcem i operatorem to ja nie wiem) , żenująca wypowiedź o informatykach. Na jej podstawie można domniemywać jak ciasny poziom umysłowy charakteryzuje Pana od periodyku fotograficznego.. Jednym słowem ŻENADA . Nie przepraszam.. tylko aparat się chyba broni..
    Zmieniając temat, żeby nie było że mega offtop. Odnośnie iso wypowiedział się jeden z inżynierów od Nikona:

"Overall, D4 high ISO noise levels are very similar to the D3S, though photos shot with the D4 will have reduced colour noise (thanks mainly to noise reduction improvements in the D4's EXPEED 3 processing hardware). The main difference you'll see in pictures from the two cameras at high sensitivities is in the fine detail: D4 photos are noticeably better in this way.
    (Akagi then showed several 13 x 19-inch prints of the same scene, captured as NEFs with the D3S and D4 at ISO 12,800, in which the overall colour, tonality, visibility of noise and shadow rendering couldn't have been more similar. But, the D4 photos looked sharper and more detailed. The D4's crispness advantage in Nikon's comparisons was significant, suggesting that we were seeing the effect of more than just the new camera's higher pixel count.)"

Czyli jednym słowem zmniejszyli programowo kolorowy szum i w porównaniu do D3s foty na 12800 z D4 mają więcej detalu i są ostrzejsze.

Domyślnie

Ojjj tam marudzicie. Przynajmniej dowiedziałem się, że podawana gwarantowana ilość klapnieć nie jest gwarantowana. Można było spokojnie obejżeć/posłuchać. Dobre uzupełnienie naszego wątku na forum, który to momentami jest podobny do tego programu.

Domyślnie

Ten sam Japończyk (Toshiaki Akagi) stwierdził (w swobodnym tłumaczeniu), że nowy akumulator został wprowadzony ze względu na nowe przepisy. Natomiast jego mniejsza pojemność nie oznacza automatycznie krótszej pracy. Nowa konstrukcja pozwala wykonać ok. 10% więcej zdjęć, w stosunku do D3s,w scenariuszu, kiedy aparat jest intensywnie używany, a nie bezczynnie włączony. Inna charakterystyka tych ogniw powoduje to, że prąd pobierany przez puszkę oraz obiektyw, mniej wyczerpują nowe ogniwa niż stare. W niskich temperaturach przewaga nowego akumulatora powinna być jeszcze większa. Zgadza się to z wynikami CIPA, której standard przewiduje wykonywanie pojedynczych zdjęć z długimi odstępami czasu pomiędzy nimi. Natomiast korpus reporterski w praktyce jest wykorzystywany całkiem inaczej. Niestety nowa konstrukcja uniemożliwiła bezpieczne zastosowanie starej ładowarki, zatem postawiono na odcięcie się od poprzedniej konstrukcji.
    (oryginał: http://www.robgalbraith.com/bins/con...=7-11673-12259)
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 17-01-2012 o 21:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no tak... i juz niczym wiecej nie ustapuje...
    a ustępuje czymś więcej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    a ustępuje czymś więcej?

nie wiem. nie mam d4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    . D4 ustępuje jeśli chodzi o DR ..
    Skąd ta wiedza?
    Na dxo jeszcze nie zrobiono testów, zresztą dostepne sa na razie tylko puszki przedprodukcyjne.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Uploaded with ImageShack.us

Ja mogę sobie tylko pomarzyć
    Ale w Londyńskim Jacobsie można już sobie zamówić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Girdian Zobacz posta
    Przedstawiciel nikona twierdzi że tak.
    http://bankier.tv/fotograficzny-prog...-d4-10337.html
    OMG, co za beznadziejna jakosc! To pewnie poklosie dyskusji "Nadchodza trudne czasy dla..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    OMG, co za beznadziejna jakosc! To pewnie poklosie dyskusji "Nadchodza trudne czasy dla..."
    Ale dokładnie ja to tak odczytuje właśnie. Co innego jakbym miał za to płacic ale dostałem za darmo. Wszyscy chcemy jak najtaniej. No to mamy Przynajmniej już wiem, że dla Nikonowców wypowiedzenie nazwy złowrogiej firmy na C jest wszędzie takie samo... trudne do przełknięcia. To mnie najbardziej rozbawiło.

...ale widzę, że u Was kolego Cosnek na wyspach ceny D700 też nie w kij dmuchał. Hohoho
    Ostatnio edytowane przez wolnyslimak ; 17-01-2012 o 23:47

Strona 80 z 348 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów