Close

Strona 66 z 348 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimoald Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego tak ma być, ale dowiedziałem się z wiarygodnego źródła. Może chodzi o sklepy NPS? Albo mają świadomość, że taki sprzęt kupują zawodowcy i chcą dobrze przygotować sprzedawców żeby przekazali rzetelnie informacje na temat najwyżej klasyfikowanego produktu?
    Jeśli to by była prawda, to przepraszam ale to jest jakiś jeden wielki shit. Dlaczego mają ograniczać konkurencje jeśli chodzi o zbijanie marży.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

a ja bym sie nie zdziwil, ze beda ceny umowne, w stanach wprowadzili to u nas nie moga? nie byli by pierwszymi na rynku, IMHO coraz czesciej widze firmy ktore to robia, np. apple

Domyślnie

Ostatnio rozglądam się na rynku audio hi-fi i jestem przerażony panującą tam zmową cenową! 90% sklepów ma sprzęt co do złotówki w tej samej cenie! To jest przekręt...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamz Zobacz posta
    a ja bym sie nie zdziwil, ze beda ceny umowne, w stanach wprowadzili to u nas nie moga? nie byli by pierwszymi na rynku, IMHO coraz czesciej widze firmy ktore to robia, np. apple
    To nie jest dziwne; po pierwsze cena w pewnym stopniu określa wartość produktu a po drugie - jeśli producent chce żeby sprzedawca dostarczał wartość dodaną choćby w postaci fachowości obsługi, to nie może pozwolić na to żeby marża detaliczna dochodziła do 0.5 czy 1%, bo za takie pieniądze nikt przy zdrowych zmysłach nie nie będzie chciał robić niczego więcej niż tylko wypychać kartoniki z magazynu.

co nieco o nowej baterii
    http://www.robgalbraith.com/bins/con...=7-11673-12259
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Ostatnio rozglądam się na rynku audio hi-fi i jestem przerażony panującą tam zmową cenową! 90% sklepów ma sprzęt co do złotówki w tej samej cenie! To jest przekręt...
    Przez prawie 20 lat zylem w kraju, gdzie w kazdym sklepie maslo, cukier, chleb itd. kosztowaly dokladnie tyle samo. Zarowno w Bydgoszczy na Wyzynach jak i w Swieciu na os. Kosciuszki. Nikomu by nawet do glowy nie przyszlo, ze to jakis przekret.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    To nie jest dziwne [...] bo za takie pieniądze nikt przy zdrowych zmysłach nie nie będzie chciał robić niczego więcej niż tylko wypychać kartoniki z magazynu.
    ...
    zgoda w przypadku sklepow stacjonarnych, ale nie do zrozumienia w przypadku sklepow internetowych, gdzie wchodzisz, klikasz i kupujesz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamz Zobacz posta
    zgoda w przypadku sklepow stacjonarnych, ale nie do zrozumienia w przypadku sklepow internetowych, gdzie wchodzisz, klikasz i kupujesz
    Chodzi o to że jeśli producent dąży do utrzymania "poziomu" obsługi to zrobi wszystko żeby w internecie nie było taniejm, np ograniczy dostępnmość tym którzy zaniżają ceny, albo zaproponuje im cennik uniemożliwający zaniżanie cen. I wbrew pozorom wcale nie uważam żeby to było ze szkodą dla konsumenta. Proste i logiczne... choć w naszym kraju mało popularne (przynajmnie w sprzęcie elektronicznym).

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Jest kilku takich, którzy czekają na tą informację jak na zbawienie (na szybko, 2 moich kumpli -posiadaczy 5D Mk II, no i ja też... tylko, że ja się uparłem na Nikona), bo chcą wybrać odpowiedni system pod kątem filmowania, z jednocześnie jak najlepszą możliwością focenia, ergonomią, najlepszym AFem itd..... Zwłaszcza koledzy z 5D Mk II, bardzo liczą na brak "line skippingu" w D4..... Jak go nie będzie, tylko obraz będzie skalowany z całej matrycy, to przesiadają się na D4/D800 tak szybko jak się da.
    Tak sobie trochę myślałem na tym "line skipping" albo skalowaniem obrazu z całej matrycy i powiem że jestem sceptycznie nastawiony. Nie wiem czy już wiadomo że 1dX ma obraz skalowany, czy to też tylko domysły?
    Sądzę że problem może być z powodu wiekości matryc i jej rozdzielczości (dotyczy to d4, 1dx, oraz przyszłych d800 i 1dX). Im większa matryca i im wyższa rozdzielczość tym trudniej ją odczytywać w takim tempie jak byśmy tego chcieli żeby uzyskać np. 60fps dla HD albo 30fps dla fullHD. Nikon pozwolił sobie na odczyt 10mpix matrycy w j1/v1 dlatego że jest ona bardzo mała, ma tylko 10mpix i 12kanałowy odczyt (tak jak d3s).
    Matryca canona eos c300 też jest znacznie mniejsza i optymalizowana pod kątem video. Gdyby było tak łatwo uzyskać taką przepustowść z klasycznych matryc APS-C, APS-H czy FF, sądzę żę canon posiłkowałby się jakąś istniejącą konstrukcją. Ale może się mylę ?
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 13-01-2012 o 17:12
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Chodzi o to że jeśli producent dąży do utrzymania "poziomu" obsługi to zrobi wszystko żeby w internecie nie było taniejm, np ograniczy dostępnmość tym którzy zaniżają ceny, albo zaproponuje im cennik uniemożliwający zaniżanie cen. I wbrew pozorom wcale nie uważam żeby to było ze szkodą dla konsumenta. Proste i logiczne... choć w naszym kraju mało popularne (przynajmnie w sprzęcie elektronicznym).
    takie zachowanie jest sprzeczne z dyrektywami UE i jest przestępstwem wobec zasad wolnej konkurencji, nazywa się zmową cenową. przy czy uprzedzając argumenty niektórych z was - nie ma znaczenia, że możesz wybrać kwanona vide orzeczenie przeciw roland polska.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    takie zachowanie jest sprzeczne z dyrektywami UE i jest przestępstwem wobec zasad wolnej konkurencji, nazywa się zmową cenową. przy czy uprzedzając argumenty niektórych z was - nie ma znaczenia, że możesz wybrać kwanona vide orzeczenie przeciw roland polska.
    Oj za dużo by pisać,... Więc podsumuję tylko jednym - UE jest sama w sobie zaprzeczeniem jakiegokowiek wolnego rynku.
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

16 lutego D4 będzie dostępny w całej UE. Oczywiście włącznie z Polską (co niektórzy sugerowali, że nas ta premiera ominie). Poznamy ceny i pomału będziemy znajdowali odpowiedzi na frapujące nas zagadnienia typu: na ile lepszy AF, zakres tonalny itd. Tak ją kupię. Pytanie tylko czy zaraz po premierze ?
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Strona 66 z 348 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów