Close

Strona 64 z 348 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 3475

Wątek: Nikon D4

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Jedyna niewiadoma to obrazek i faktyczna cena.
    Cytat Zamieszczone przez shaolin1 Zobacz posta
    Ta dyskusja to "bicie piany" i nabijanie sobie licznika postów do czasu aż nie pojawią się jakieś miarodajne NEFy (RAWy).

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    wczoraj była prezentacja D4 i po łepkach omówiono niektóre aspekty puszki.
    dobrze ujęte
    Ostatnio edytowane przez shaolin1 ; 13-01-2012 o 07:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    i AF nie pracuje do każdej foty
    Jak to nie pracuje? w serii AF pracuje dla każdej klatki w serii!
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Jak to nie pracuje? w serii AF pracuje dla każdej klatki w serii!
    Pewnie chodzi o to, że do pojedynczej foty aparat musi uruchamiać na nowo wszystkie systemy, a dla serii wszystkie systemy już są uruchomione. Rzeczywiście, w pierwszych dniach używania D3s byłem mocno rozczarowany wytrzymałością aku (pojedyncze foty, no i sporo łażenia po menu...), w codziennej pracy aku wystarcza spokojnie na dzień pracy (fajne w porównaniu z D700, gdzie jeden aku wystarcza mi ledwo-ledwo).

Co do samego aparatu, odkryłem dwie kolejne "ciekawostki" jak dla mnie. Na plus: podświetlane guziczki. Hurrra!!!
    Na minus: dwa sloty, ale każdy na inną kartę???

Zastanawia mnie, po co trzy dżojstiki?
    Dlaczego zniknął guzik AE-L/AF-L?
    Ostatnio edytowane przez karolt ; 13-01-2012 o 08:43
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Wszystko już było w wątku. Wystarczyło go śledzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No niestety w "Fotograficznym Programie Bez Nazwy" nie zrozumieli mojego pytania o metodę skalowania rozdzielczości do FullHD podczas filmowania......... szkoda.)
    A mozna to gdzies obejrzec?? Bo nie widze na stronie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    A mozna to gdzies obejrzec?? Bo nie widze na stronie...
    Prawdopodobnie dopiero za jakiś czas będzie online. Wczoraj był program na żywo.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To cecha chyba wszystkich akku. Ja robie kilkaset zdj, a wszyscy (repo) mówią, że robi się parę tysięcy.
    Ooo tak... na pierwszym ładowaniu z nowym d700 poszedłem na wesele zrobiłem niecałe 2k zdjęć zostało jeszcze ponad 25% baterii. Wszystko na serii po 2-3 zdjęcia, wysokie ISO, współpraca z lampą na sankach. Pojechałem potem do Otwocka na młodzieżowe zawody w skoku o tyczce, robiąc pełne serie do 15 zdjęć(tyle bufor na Sandisk ULTRA miał) na pełnej prędkości zrobiłem kolejne 700 zdjęć i zostało około 5%. Na sesji plenerowej zrobiłem 400 zdjęć (po kilka ujęć sceny itp) zeżarło mi 50% baterii

Więc coś w tym jest niestety... albo stety?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Pewnie chodzi o to, że do pojedynczej foty aparat musi uruchamiać na nowo wszystkie systemy, a dla serii wszystkie systemy już są uruchomione. Rzeczywiście, w pierwszych dniach używania D3s byłem mocno rozczarowany wytrzymałością aku (pojedyncze foty, no i sporo łażenia po menu...), w codziennej pracy aku wystarcza spokojnie na dzień pracy (fajne w porównaniu z D700, gdzie jeden aku wystarcza mi ledwo-ledwo).

Co do samego aparatu, odkryłem dwie kolejne "ciekawostki" jak dla mnie. Na plus: podświetlane guziczki. Hurrra!!!
    Na minus: dwa sloty, ale każdy na inną kartę???

Zastanawia mnie, po co trzy dżojstiki?
    Dlaczego zniknął guzik AE-L/AF-L?
    krzyżak nie będzie służył już do wybierania pól AF, w kadrze poziomym i pionowym zmieniać je będziesz używając dżojstików.
    Ma to sens ponieważ krzyżak i dżojstik inaczej pracują , a tak będzie to ujednolicone.
    2 sloty na 2 rodzaje kart? A jak nikon miał wprowadzić nowy format kart(prawdopodobnie lepszy)? dać tylko 2x xqd? Czy 2xcf i xqd? Gdzie miał zmieścić ten 3 slot?
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Ja mam nadzieję że w d800 także zobaczymy cf +xqd an sd.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

a po co ci xqd w aparacie co robi 4 klatki na sekundę ?
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 64 z 348 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów