Close

Strona 27 z 272 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 2712
    Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Ne, ne, ne... Źle zrozumiałeś. Jest albo tryb z przeplotem albo bez przeplotu, czyli progresywny.
    Żle się wyraziłem, przeplot "podkłada" pojedyńcze linie, a "progresywny" cały obraz ( czy jakoś tak ).
    Ale mniejsza o szczegóły techniczne na których się nie znam. Chodzi mi o ty by nie wywalić kasy na jakiś szajs i nie robic przy okazji "doktoratu" w tej dziedzinie.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Ne, ne, ne... Źle zrozumiałeś. Jest albo tryb z przeplotem albo bez przeplotu, czyli progresywny.
    myląca może być literka "p" czyli tryb progresywny nie z przeplotem
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

jutro a właściwie to dziś mam zaplanowane jechać kupić TV , to mnie przerasta co kupić max do 4500 pomiędzy 40-46 cali , POMOCY
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    jutro a właściwie to dziś mam zaplanowane jechać kupić TV , to mnie przerasta co kupić max do 4500 pomiędzy 40-46 cali , POMOCY
    Przed świętami robią furorę ledy z 3d. U mnie w MM na zamówienie bo się wyprzedały. Mi tam ten bajer średnio potrzebny. Ja tam kupiłem lcd LG 47" model LD450 i jestem zadowolony. Połowa kasy została w kieszeni, z n-ką na łączu hdmi obraz jest naprawdę świetny. Powiem szczerze, że całego tego gadania - co lepsze plazma czy lcd, w plazmie czarny to czarny, w lcd fioletowy itd nie widzę. Może jak bym robił jakieś testy siedział z lupą przed telewizorem, a tak po parunastu latach używania kineskopowego grundiga i tak to jest jak przejście z syrenki na mercedesa.

Jedyne co niestety zauważyłem to jak włączę w tv funkcję oszczędzania energii na maks to przestaje mi reagować pilot od n-ki Jak przełączę na średni lub min. to wraca do życia Nie wiem o co kaman ???
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

polecam wszystkim - nie jarać się 3D ...no i plazmę
    ...co do kineskopów - gdyby dzisiaj robiono kineskopowe telewizory odpowiedniej wielkości i rozdzielczości (czyli powiedzmy powyżej 40 cali) - wolałbym kineskop

aha , nie ma co się jarać "cienkością" - prawa fizyki są nieubłagane - cienki tv pożyje krócej...

szkoda że czasy plazm dla ludzi by Pioneer (i ich własnych matryc przy okazji) to historia

Tom01 - widzę że nie jestem sam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m737 Zobacz posta
    polecam wszystkim - nie jarać się 3D ...
    oglądałem prezentację w 3d i robi wrażenie, kumpel sobie chwali i przy każdej okazji korzysta, dlaczego więc "nie" ?

Pytam o konkrety bo różnica między P50VT30 a P50G30E to 2,5t zł !

Domyślnie

zastanów się nad :

1 co będziesz w 3d oglądał
    2 ile czasu wytrzymasz (a raczej Twoje oczy...) w okularach

jak dla mnie to już punkt drugi wyczerpał temat mojego zainteresowania nową technologią
    btw - technologią stworzoną po to aby wydoić jak najwięcej kasy... niedługo i tak wejdzie 4K i okaże się
    że 3D choćby i z fontanną w opcji to staroć

oglądałem parę demo 3d - nie robią na mnie jakiegokolwiek wrażenia (pozytywnego)
    ...wrażenie zrobiły na mnie okulary - nie wysiadziałbym w tym 5 minut

dobrze się zastanów czy chcesz wydać te +2,5kzł na 3d - za to można kupić naprawdę dobre okulary chocby na giarre.com

Domyślnie

I ciekawe ile cali będzie trzeba do tego 4K mieć, żeby zobaczyć różnicę

BTW. najpierw wejdzie 2K.

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    myląca może być literka "p" czyli tryb progresywny nie z przeplotem
    Ludzie, tryb progresywny z definicji jest bez przeplotu! Jest albo i, czyli interlaced (przeplot) albo p, czyli progressive (bez przeplotu). Tyle, że z punktu widzenia użytkownika nie ma to kompletnie znaczenia, bo telewizor LCD z natury swojego działania wyświetla obraz progresywnie, a jeśli dostanie sygnał np. 1080i, to najpierw przeprowadzi deinterlacing.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    oglądałem prezentację w 3d i robi wrażenie, kumpel sobie chwali i przy każdej okazji korzysta, dlaczego więc "nie" ?

Pytam o konkrety bo różnica między P50VT30 a P50G30E to 2,5t zł !

Też jestem na kupnie - przy okazji rozmawiałem z guru z Panasonica i powiedział mi że jeśli komuś zależy na absolutnej jakości i wierności to tylko seria VT. Dogrywając do niego amerykański soft (skalibrowany dla filmów) mamy w tym momencie najlepsze co jest możliwe z TV. Ale też stwierdził że jeśli komuś nie zależy na 3D to G30 jest już na odpowiednim poziomie i nie ma co przesadzać.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Ludzie, tryb progresywny z definicji jest bez przeplotu! (...) bo telewizor LCD z natury swojego działania wyświetla obraz progresywnie, a jeśli dostanie sygnał np. 1080i, to najpierw przeprowadzi deinterlacing.
    noż to przecież tak napisałem
    ale wyjaśnij sens drugiego zdania bo... nie kumam niestety :/
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 20-12-2011 o 11:30
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Strona 27 z 272 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów