Szukaj
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
jutro a właściwie to dziś mam zaplanowane jechać kupić TV , to mnie przerasta co kupić max do 4500 pomiędzy 40-46 cali , POMOCY
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Przed świętami robią furorę ledy z 3d. U mnie w MM na zamówienie bo się wyprzedały. Mi tam ten bajer średnio potrzebny. Ja tam kupiłem lcd LG 47" model LD450 i jestem zadowolony. Połowa kasy została w kieszeni, z n-ką na łączu hdmi obraz jest naprawdę świetny. Powiem szczerze, że całego tego gadania - co lepsze plazma czy lcd, w plazmie czarny to czarny, w lcd fioletowy itd nie widzę. Może jak bym robił jakieś testy siedział z lupą przed telewizorem, a tak po parunastu latach używania kineskopowego grundiga i tak to jest jak przejście z syrenki na mercedesa.
Jedyne co niestety zauważyłem to jak włączę w tv funkcję oszczędzania energii na maks to przestaje mi reagować pilot od n-kiJak przełączę na średni lub min. to wraca do życia
Nie wiem o co kaman ???
Trochę tego...trochę tamtego...
polecam wszystkim - nie jarać się 3D ...no i plazmę![]()
...co do kineskopów - gdyby dzisiaj robiono kineskopowe telewizory odpowiedniej wielkości i rozdzielczości (czyli powiedzmy powyżej 40 cali) - wolałbym kineskop
aha , nie ma co się jarać "cienkością" - prawa fizyki są nieubłagane - cienki tv pożyje krócej...
szkoda że czasy plazm dla ludzi by Pioneer (i ich własnych matryc przy okazji) to historia
Tom01 - widzę że nie jestem sam![]()
zastanów się nad :
1 co będziesz w 3d oglądał
2 ile czasu wytrzymasz (a raczej Twoje oczy...) w okularach
jak dla mnie to już punkt drugi wyczerpał temat mojego zainteresowania nową technologią
btw - technologią stworzoną po to aby wydoić jak najwięcej kasy... niedługo i tak wejdzie 4K i okaże się
że 3D choćby i z fontanną w opcji to staroć
oglądałem parę demo 3d - nie robią na mnie jakiegokolwiek wrażenia (pozytywnego)
...wrażenie zrobiły na mnie okulary - nie wysiadziałbym w tym 5 minut
dobrze się zastanów czy chcesz wydać te +2,5kzł na 3d - za to można kupić naprawdę dobre okulary chocby na giarre.com![]()
I ciekawe ile cali będzie trzeba do tego 4K mieć, żeby zobaczyć różnicę
BTW. najpierw wejdzie 2K.
Ludzie, tryb progresywny z definicji jest bez przeplotu! Jest albo i, czyli interlaced (przeplot) albo p, czyli progressive (bez przeplotu). Tyle, że z punktu widzenia użytkownika nie ma to kompletnie znaczenia, bo telewizor LCD z natury swojego działania wyświetla obraz progresywnie, a jeśli dostanie sygnał np. 1080i, to najpierw przeprowadzi deinterlacing.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Też jestem na kupnie - przy okazji rozmawiałem z guru z Panasonica i powiedział mi że jeśli komuś zależy na absolutnej jakości i wierności to tylko seria VT. Dogrywając do niego amerykański soft (skalibrowany dla filmów) mamy w tym momencie najlepsze co jest możliwe z TV. Ale też stwierdził że jeśli komuś nie zależy na 3D to G30 jest już na odpowiednim poziomie i nie ma co przesadzać.
A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon
Skontaktuj się z nami