Close

Strona 26 z 272 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Acha A możesz zerknąć na pozostałe parametry tego TV ? I ewentualnie zaproponować konkurenta ? (wyłącznie 26")
    Szczerze mówiąc przez ostatnie 2 lata TV mniejsze niż 37" widywałem nie bliżej niż z odległości 10 metrów.

Jakoś małe rozmiary mnie nie kręcą, a skoro zainteresowanie telewizorami to tylko "konik" nie praca, nie znalazłem w sobie motywacji żeby się z nimi zapoznawać bliżej. Pomijając już drobny fakt, tłuczony od dawna, że LCD na telewizor to bym najgorszemu wrogowi nie polecił. Chyba że jako bajer albo TV do kuchni. Bo jako podstawowy TV, kiedy liczy się komfort, w dyskretnym oświetleniu, na kanapie, ze szklanką napoju na "K", mowy nie ma.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    LG 26LV5500
    PS. Z tej serii, tylko trochę większy mam w garażu potłuczony. Ktoś mnie prosił o próbę naprawy, ale kupno matrycy jest nieopłacalne. Z ciekawości testowałem na tych kawałkach co działają i ów TV to badziewie nie z tej ziemi. Coś jak monitory z hipermarketu za 300 zł. A matryca tak delikatna, że od chuchnięcia pęka. Potłukła się dlatego, że małe dziecko stuknęło plastikowym samochodzikiem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

W salonie jest plazma Panasonic, teraz potrzebuję 26" więc plazma nie wchodzi w grę.
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    [...] Z ciekawości testowałem na tych kawałkach co działają i ów TV to badziewie nie z tej ziemi. Coś jak monitory z hipermarketu za 300 zł. A matryca tak delikatna, że od chuchnięcia pęka. Potłukła się dlatego, że małe dziecko stuknęło plastikowym samochodzikiem.
    W takim razie teraz już nie wiem co można kupić Chyba bezpieczniej było nie pytać fachowca o opinie
    "Kto sięga pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność" (Oscar Wilde).

Dzięki Tom
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

Art Erie ale w tym temacie już chyba ktoś polecił dobre LCD myślę ze jak kupisz jeden z tych modeli w małym rozmiarze to będzie tak samo dobrze rozmiar 26'' jest mniej wymagający niż większe rozmiary
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Dzięki za info, teraz po rekonstrukcji tematu z pewnością uda mi się znaleść te informacje.
    Chwała moderatorom za wkład pracy!

Domyślnie

no tak... tu masz rację...
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Panowie, każdy LCD czy plazma wyświetla obraz progresywny. Nie wiem, czemu Art Erie na siłę próbuje zrobić z tego Soniacza nie wiadomo co. Normalny telewizor HD Ready jakich wiele.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WOT-Wieś Obok Torów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A matryca tak delikatna, że od chuchnięcia pęka.
    , ale przecież firma musi sprzedać następny super hiper full bajer i nie wiadomo co jeszcze, a nikomu nie zależy na jakości sprzętu rtv, bo żółte rączki produkują i trzeba sprzedać następny.
    Jeśli chodzi o Sony to w nich może być taka sama matryca jak w Samsungu, LG czy innym chińskim wynalazku zwanym tv.
    „Człowiek tyle jest wart, ile może dać drugiemu człowiekowi”. - JP II

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Panowie, każdy LCD czy plazma wyświetla obraz progresywny. Nie wiem, czemu Art Erie na siłę próbuje zrobić z tego Soniacza nie wiadomo co. Normalny telewizor HD Ready jakich wiele.
    Ale w którym miejscu? Zapytałem o przeplot i obraz progresywny, bo coś tam czytałem w necie na ten temat i Tom uświadomił mi, że to dwa określenia dotyczące jednego sposobu działania
    Linkowałem LG, nie Sony i nie wychwalałem, tylko pytałem o opinię bo muszę w styczniu kupić jakieś 26", a nie chcę wydawać kasy na coś co może się okazać kompletną qpą.

Domyślnie

Ne, ne, ne... Źle zrozumiałeś. Jest albo tryb z przeplotem albo bez przeplotu, czyli progresywny.

Strona 26 z 272 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów