Close

Strona 344 z 371 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 431 do 3 440 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Dobre pytanie. Na pewno nie do LR w wersji 32-bit, jeżeli tylko mój przypadek jest reprezentatywny. Wydaje mi się, że po prostu nie zobaczysz już dużej zmiany. Chodzi dokładnie o te mikro-pauzy, które czasem sięgają sekundy. A jakim cudem? Nie wiem, nie ja pisałem ten kod. Polecam się dobrze wypytać czy pod xp 32 bitowym jest możliwa lepsza wydajność w ogóle. Nie wygląda na to by sam sprzęt miał tu jakieś znaczenie, skoro na mini maku i na i7 działa to w bardzo zbliżony sposób. Może ktoś zabierze udział w dyskusji i potwierdzi, że jednak ma płynnie działający LR pod systemem 32-bitowym.
    Ja oczywiście mówię o NEFach z D700.

Na mini maku nie czekam niemal wcale kręcąc suwakami, tak by było jasne. Działają jak powinny. Od razu. Zrobię jeszcze testy na i7 na czystych systemach 32 i 64 bity, ale to nie w tej chwili.

PS. Najśmieszniejsze jest to, że przez ten lag, na pc-cie nie odkryłem wcale tak oczywistej funkcji narzędzia do retuszu, jak drag and drop. A przesuwanie któregoś z rzędu okręgu w lepsze miejsce potrafi zanudzić szachistę.
    Co ciekawe, wydaje mi się, że zmieniło to się z którąś wersją beta, a wcześniej działało całkiem rozsądnie. Niestety wszystkie aktualne wersje działają u mnie z opóźnieniami na XP 32bit.

Hmmm, właściwie to być może łatwiej to będzie sprawdzić komuś z systemem win7 - po prostu zainstalować wersję 32-bitowego LR. Powinno to chyba być możliwe jakoś?
    Robiłem takie porównanie na Win7 64-bit na AMD Phenom II X4@3,2 GHz , tzn uruchomiłem dodatkowo instalację wersji 32-bitowej Lightrooma.
    Różnice są zauważalne jedynie przy generowaniu podglądów 1:1 i końcowych jpegów. Tak mniej więcej 30% wolniej. W obróbce nie zauważyłem różnicy. Suwaki działały płynnie niezależnie od ilości masek, znaczy pędzli.
    Może zainstaluję jeszcze kiedyś na starym komputerze z C2D win7 64-bit i sprawdzę współpracę z LR, ale dotychczasowe wnioski są takie, że aby komfortowo pracować na LR, trzeba korzystać z wersji 64-bit. A kombinacja Win XP i LR do obróbki RAWów nie jest już wystarczająca nawet z mocnym procesorem.
    Lubię robić zdjęcia, tak po prostu.
    D7000, D300s, C5DII, kupa szkła i innych gratów

Domyślnie

Jeśli InDesign zaczyna sie wykładać na OSX przy próbie druku do pliku .ps, to wiedz, że coś się dzieje...

news://news.home.net.pl:119/68cc3aef...oglegroups.com :
    otwieram Indesigna CS4 - otwieram plik indd...daje drukuj ( chce skręcic plik ps. )....i program sie wywala. Probowalem kilka razy...efekt zawsze ten sam. Otwieram ten sam plik na OSX Snow Leopard...i wszystko działa prawidlowo...czyzby Apple dalo ciała jezeli chodzi o Liona + Indesign?
    news://news.home.net.pl:119/[email protected] :
    Wygląda na to, że ten ich system staje się z wydania na wydanie coraz bardziej badziewiasty, niestety. Ostatnio zmuszony zostałem na przejście z ultrastabilnego Tigera na Snow Leoparda i co rusz klnę pod nosem...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No być może ten Lr u mOSADa działa tak wolno bo to 32bit na XP, ja mam 64bit i win7. Fomarser widzę już nie ma zamuleń na Phenomie II który od i7 jest wolniejszy więc możnaby pomyśleć że na nowym systemie 64bit wszystko jest ok, chciałbym jechak żeby ktoś jeszcze to potwierdził kto używa Lr 64bit na Win7x64 z mocnym prockiem.
    ;]

Domyślnie

Różnica pomiędzy użytkownikiem Windows'a a użytkownikiem OS X'a jest taka, że użytkownik Windows'a wie o tym, że jego Windows kiedyś może się zawiesić, a użytkownik OS X'a jeszcze tego nie wie i jest zdziwiony jak jego system się zawiesi :P (http://applefobia.blox.pl/2011/07/OS...-Albo-nie.html)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jeśli InDesign zaczyna sie wykładać na OSX przy próbie druku do pliku .ps, to wiedz, że coś się dzieje...
    Tak poza konkursem to ciekaw jestem na jaką cholerę ludzie nadal tracą czas drukując ps-y z Indyka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tak poza konkursem to ciekaw jestem na jaką cholerę ludzie nadal tracą czas drukując ps-y z Indyka...
    Ja tez nie wiem, ale wg niektorych specow DTP, jest to pewniejsze (nie bardzo wiem w czym) od bezposredniego eksportu do PDFa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ja tez nie wiem, ale wg niektorych specow DTP, jest to pewniejsze (nie bardzo wiem w czym) od bezposredniego eksportu do PDFa.
    Mit jest mi dobrze znany - zastanawia mnie tylko jak długo jeszcze będzie funkcjonował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    użytkownik OS X'a jeszcze tego nie wie i jest zdziwiony jak jego system się zawiesi :P (http://applefobia.blox.pl/2011/07/OS...-Albo-nie.html)
    Jakims cudem przegapilem. Boskie! Komentarze także!
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    No być może ten Lr u mOSADa działa tak wolno bo to 32bit na XP, ja mam 64bit i win7. Fomarser widzę już nie ma zamuleń na Phenomie II który od i7 jest wolniejszy więc możnaby pomyśleć że na nowym systemie 64bit wszystko jest ok, chciałbym jechak żeby ktoś jeszcze to potwierdził kto używa Lr 64bit na Win7x64 z mocnym prockiem.
    Tzn. ja testowałem LR i win 7 na tym AMD, bo był pod ręką, zanim zdecydowałem się na zmianę, a teraz właśnie używam z i7 2600K + 8GB pamięci, i to praktycznie jest pełen komfort dla moich NEFów 16M i CR2 21M - praktycznie natychmiastowe generowanie podglądu 1:1, żadnych opóźnień w edycji, oczekiwanie tylko przy hurtowym przetwarzaniu, natychmiastowe przejście do PS (którego od wersji 3 LR praktycznie nie używam, bo zestaw narzędzi i drukowanie w LR jest znakomite IMO). To jest komp tylko do tego używany, więc trochę off topic się zrobił.
    Lubię robić zdjęcia, tak po prostu.
    D7000, D300s, C5DII, kupa szkła i innych gratów

Domyślnie

Ja ostatnio kupiłem Macbooka Pro, tylko chyba zapomnieli mi dołączyć tego... "emejzingu" .
    Nie dość że matryca miała ewidentne problemy z wyświetlaniem (migotanie - szczególnie szarości, przy przewijaniu na ułamek sek. wszystko robiło się zielone a obraz wyświetlany na zewnętrznym monitorze był nieostry, jakby lekko przeskalowany) to ogólnie jakość obrazu była porównywalna do mojego 7 letniego IBMa, którego pewnie bez problemu można kupić za 200pln na Allegro. Zaraz pewnie dostanę za to, że za dużo wymagam od laptopa, ale czy od sprzętu za 10 000 pln nie można wymagać dużo? Przecież to komputer pozycjonowany jako narzędzie dla profesjonalistów a w nawet grafików czy fotografów. Tym bardziej, że konkurencja za te pieniądze potrafi dać porządną matrycę. Nawet przecież Apple w niektórych swoich produktach ma wyśmienite wyświetlacze- iPhone cudo, iPad super a Macbook szumnie zwany PRO... ???

Co do systemu, owszem bardzo fajny ale szczególnej wyższości nad Win 7 nie zauważyłem. Może zbyt pragmatycznie do tego podchodzę i wymagam od systemu tego do czego został stworzony? Wydaje mi się też, że legendarna przyjazność Osxa, która ma być gigantyczną przewagą nad Windowsem, jest mocno naciągana. Druga legenda głosząca niezawodność systemu legła w gruzach w pierwszych godzinach użytkowania. Głupi manager pobierania od Adobe odmówił współpracy i stwierdził że kończy działanie i nijak nie chciał dać się namówić do pobrania pakietu Creative Suite. Problemy również pojawiły się z oprogramowaniem X-rite.
    Powiem szczerze, chciałem mieć Maca, podoba mi się bardzo. Chciałem pewnie też spróbować czegoś nowego, ale przede wszystkim jednak chciałem narzędzia niezawodnego! Macbook Pro podłączony pod monitor zewnętrzny miał mi też zastąpić komputer stacjonarny. Nie zastąpi, oddałem go po 4 dniach używania. Taka jakość za takie pieniądze? I jeszcze jak pomyślę, że w razie usterki zostanę bez komputera przez 2 tygodnie, bo tak działa serwis Apple... (a to niestety może się zdażyć skoro dostałem nowy niesprawny komputer - tak orzekł support Apple'a )
    Być może spróbuję drugiego podejścia do Maca jak w przyszłym roku pojawią się zapowiadane nowe modele. Na razie, jak dla mnie Apple trochę zaspało z laptopami a sam system nie jest powodem do posiadania Macbooka.
    Ale tak jak pisałem na początku.. może po prostu nie dostałem "emejzingu" w komplecie

Strona 344 z 371 PierwszyPierwszy ... 244294334342343344345346354 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów