Close

Strona 343 z 371 PierwszyPierwszy ... 243293333341342343344345353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 421 do 3 430 z 3702

Domyślnie

kiedys zrobiłem mały test czasu uruchamiania PSE:

C2Duo 1.66 GHz, 3 giga RAM 667 MHz, SATA 7200, XP 32 bit -> ~21 sek
    C2Solo 1.6 GHz, 2 giga RAM 533 MHz, SATA 5400, snow leopard 10.6.6 -> ~17 sek

Jeżeli chodzi o jakieś podstawowe zmiany na zdjęciach, to pracowało się podobnie na obu. Mac chyba jednak jest wydajniejszy jednak Dodam, że komp z leopardem to netbook, czyli tak zwany hackintosh - wyłączał się dosłownie w 5 sekund, czego na windowsie xp i 7 nie potrafi niestety.
    FF + MF

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Sprawdziłem właśnie, że LR na Win 7 32-bit postawionym na Maku przez Boot Camp, działa tak samo koślawo jak na moim PC z 32-bit XP oraz i7 920. Zatem to raczej sprawa wersji 32-bitowej, a nie systemu. A tym samym rada dla użytkowników 32-bitowego systemu (windows) - warto zmienić na 64-bity do obróbki grafiki! Następny test to odpalenie mojego monstera z win7 w wersji 64-bit. Zgaduję, że powinno być o wiele szybciej i w wielu operacjach sprawniej niż na maku mini. I zgadza się - LR bardzo ładnie obciąża wszystkie osiem rdzeni z tego co pamiętam, ale nadal architektura 32-bitowa stanowi jakieś poważne ograniczenie.

Aha, dlaczego nie chciałem stawiać systemu 64-bitowego na PC. Ano dlatego, że korzystałem z kilku dziwnych gier, które podobno bardzo nie lubią się z Vistą oraz Win 7. Ale, że już się z nimi pożegnałem, to mogę zaryzykować instalację Win7 64-bit do testów. Ale tylko do testów, bo kupował go raczej nie będę - gry świetnie działają na 32-bitowym XP.

PS. A no i usypianie Win XP i wybudzanie go już mi szlag trafił i nie mam pojęcia jak to przywrócić bez reinstalki systemu i magii voodoo. To też powód by go nie włączać w kółko.
    No ale to rzecz oczywista, od czasu jak zrobili LR i PSa 64 wersje, nie ma o czym mowic.

A ja jak giercochowalem kiedys to mialem dwa osobne dyski, na jednym moj Win7 64 sys a na drugim XP do gier ino. Przy starcie kompa bootowalem na dysk XP (nie pieprzylem sie z podwojnym systemem) i tyle.

Domyślnie

A ja taki mały OT zapodam.
    Jeszcze nie spotkałem się z grą, która by nie poszła na 7-mce 64-bit. Z Vistą były jazdy, owszem, ale pod 7 z większymi bądź mniejszymi kombinacjami każda gra mi poszła. Oczywiście każda, którą próbowałem ruszyć, a nie każda na świecie... Tak z ciekawości spytam, co Wam nie chciało działać?

Domyślnie

Spróbuj odpalić SUN Online - http://sunonline.webzen.com/Default.aspx (ewentualnie MU Online, ale to starusieńka gra bez bajerów 3D). Może pójdzie. Darmowa gra.

Instalka: http://az29571.vo.msecnd.net/sun/SUN...1102_Setup.exe
    Patch: http://az29571.vo.msecnd.net/sun/SUN...2_25_Setup.exe
    Wielkość: 3GB - wymaga tym samym NTFS lub exFAT

W minimalnych wymaganiach jest wymieniony system Vista. Może pójdzie na siódemce. Tylko to taka badziewna gra, a dokładniej program, którego używają do śledzenia działań użytkownika, by ten nie użył żadnych hacków, cheatów i innych brzydkich rzeczy w multiplayerze (a tylko tak można grać). Chyba mocno ingeruje w system. Logowanie jest poprzez przeglądarkę do tego. I to chyba w niezabezpieczony sposób - porażka. Ale gierka ma kilka interesujących rozwiązań. Niestety nie działa za bardzo (bez szalonego motania) pod maszynami wirtualnymi - a raczej działa dopóki ten stróż tego nie zwęszy i nie wyloguje automatycznie.

Ja się nie zarzekam, że nie będzie działać. Po prostu nie próbowałem, a było wiele informacji o problemach. Ale na XP też mieli ludzie problemy, więc ciężko tu ustalić pewne fakty momentami. A mi na tym nie zależało za mocno.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 15-11-2011 o 01:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta

Wiem ze iMac C2D 2,4 z 8GB RAMu i 320GB HDD byl niemalze dokladnie 3x wolniejszy od mojego DELLa Precision 690 2 x Xeon 3Ghz z 8GB RAMu
    to tak jak bys porownal Syrenke z Polonezem.
    jak mozna porownywac jeden procesor do dwoch procesorow, jeden i to slabszy?

Domyślnie

Może to głupio zabrzmi, ale czemu podajecie ilość pamięci w benchmarkach i porównaniach? Przecież nie ma to wpływu na wydajność. Rozumiem, gdybyście podawali jej timingi - może wtedy.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    to tak jak bys porownal Syrenke z Polonezem.
    jak mozna porownywac jeden procesor do dwoch procesorow, jeden i to slabszy?
    napisze powoli:

B O K O S Z T O W A L Y D O K L A D N I E T Y L E S A M O

Może to głupio zabrzmi, ale czemu podajecie ilość pamięci w benchmarkach i porównaniach? Przecież nie ma to wpływu na wydajność. Rozumiem, gdybyście podawali jej timingi - może wtedy.
    W sumie masz racje, ja podaje zeby bylo wiadomo ze nie bylo 2GB i system musial "page file" uzywac co spowolnilo by dzialanie. Jak napisal bym ze mial "wystarczajaco" duzo pamieci to byly by domysly, a tak jest liczba i juz
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 15-11-2011 o 02:04

Domyślnie

Sprawdziłem właśnie, że LR na Win 7 32-bit postawionym na Maku przez Boot Camp, działa tak samo koślawo jak na moim PC z 32-bit XP oraz i7 920.
    Zadam jeszcze inne pytanie - jakim cudem Lr chodzi Ci koślawo na i7-920? 0_o

Ja mam Athlona x2 2.4, najnowszą wersję Lr, i chodzi mi mulasto, tzn jak mam listę miniaturek, kliknę w jakaś to czekam 2-3s zanim zniknie napis Loading na zdjeciu i załaduje się ono całkowicie, jak kliknę preset to czekam około 1-2s na jego nałożenie (w zależności od poziomu jego złożoności), jak kręcę suwakami to też czekam około 1s żeby zmiany zaszły na zdjęciu (pod warunkiem że nałożony jest preset, jeśli kręcę po surowym jpegu gdzie suwaki były wyzerowane reakcja jest praktycznie natychmiastowa). Zdjęcia to typowe JPG z D700.

Jak tak to ma wyglądać w i7-920 to po kij kupować nowszy komputer?
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 15-11-2011 o 01:59
    ;]

Domyślnie

Dobre pytanie. Na pewno nie do LR w wersji 32-bit, jeżeli tylko mój przypadek jest reprezentatywny. Wydaje mi się, że po prostu nie zobaczysz już dużej zmiany. Chodzi dokładnie o te mikro-pauzy, które czasem sięgają sekundy. A jakim cudem? Nie wiem, nie ja pisałem ten kod. Polecam się dobrze wypytać czy pod xp 32 bitowym jest możliwa lepsza wydajność w ogóle. Nie wygląda na to by sam sprzęt miał tu jakieś znaczenie, skoro na mini maku i na i7 działa to w bardzo zbliżony sposób. Może ktoś zabierze udział w dyskusji i potwierdzi, że jednak ma płynnie działający LR pod systemem 32-bitowym.
    Ja oczywiście mówię o NEFach z D700.

Na mini maku nie czekam niemal wcale kręcąc suwakami, tak by było jasne. Działają jak powinny. Od razu. Zrobię jeszcze testy na i7 na czystych systemach 32 i 64 bity, ale to nie w tej chwili.

PS. Najśmieszniejsze jest to, że przez ten lag, na pc-cie nie odkryłem wcale tak oczywistej funkcji narzędzia do retuszu, jak drag and drop. A przesuwanie któregoś z rzędu okręgu w lepsze miejsce potrafi zanudzić szachistę.
    Co ciekawe, wydaje mi się, że zmieniło to się z którąś wersją beta, a wcześniej działało całkiem rozsądnie. Niestety wszystkie aktualne wersje działają u mnie z opóźnieniami na XP 32bit.

Hmmm, właściwie to być może łatwiej to będzie sprawdzić komuś z systemem win7 - po prostu zainstalować wersję 32-bitowego LR. Powinno to chyba być możliwe jakoś?
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 15-11-2011 o 03:15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A ja taki mały OT zapodam.
    Jeszcze nie spotkałem się z grą, która by nie poszła na 7-mce 64-bit. Z Vistą były jazdy, owszem, ale pod 7 z większymi bądź mniejszymi kombinacjami każda gra mi poszła. Oczywiście każda, którą próbowałem ruszyć, a nie każda na świecie... Tak z ciekawości spytam, co Wam nie chciało działać?
    Neverwinter Nights 1 + dodatki - edycja kolekcjonerska kupiona za duże pieniądze - wiem, że staroć, ale czasem chciałoby się pograć - więc gram na XP niestety
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 343 z 371 PierwszyPierwszy ... 243293333341342343344345353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów