Sprawdziłem właśnie, że LR na Win 7 32-bit postawionym na Maku przez Boot Camp, działa tak samo koślawo jak na moim PC z 32-bit XP oraz i7 920. Zatem to raczej sprawa wersji 32-bitowej, a nie systemu. A tym samym
rada dla użytkowników 32-bitowego systemu (windows) - warto zmienić na 64-bity do obróbki grafiki! Następny test to odpalenie mojego monstera z win7 w wersji 64-bit. Zgaduję, że powinno być o wiele szybciej i w wielu operacjach sprawniej niż na maku mini. I zgadza się - LR bardzo ładnie obciąża wszystkie osiem rdzeni z tego co pamiętam, ale nadal architektura 32-bitowa stanowi jakieś poważne ograniczenie.
Aha, dlaczego nie chciałem stawiać systemu 64-bitowego na PC. Ano dlatego, że korzystałem z kilku dziwnych gier, które podobno bardzo nie lubią się z Vistą oraz Win 7. Ale, że już się z nimi pożegnałem, to mogę zaryzykować instalację Win7 64-bit do testów. Ale tylko do testów, bo kupował go raczej nie będę - gry świetnie działają na 32-bitowym XP.
PS. A no i usypianie Win XP i wybudzanie go już mi szlag trafił i nie mam pojęcia jak to przywrócić bez reinstalki systemu i magii voodoo.

To też powód by go nie włączać w kółko.
Skontaktuj się z nami