Close

Strona 336 z 371 PierwszyPierwszy ... 236286326334335336337338346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 351 do 3 360 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    i7 jest w serwerowych. Na allegro trochę tego jest. Od biedy w drogim oficjalnym sklepie apple ceny od 2700, ale tam się nic nie opłaca kupować. Te 4000 to chyba wziąłeś właśnie stamtąd, bo nawet serwerowego można bez problemu kupić za ok. 3500.
    nic nie brałem z oficjalnego sklepu - wpisałem mini mac w ceneo i zobaczyłem kwoty wyższe, stąd tez pytam gdzie można kupić tego mini maca za Twoje 2200 zł

PS o co chodzi z USA? W cyzm gorsze są nowe maki z USA z międzynarodową gwarancją?
    PS Klawiatury i myszki są do iMaca. Jakbyś kiedyś chciał coś porównywać z imakiem, to nie zapomnij żeby te dwie rzeczy też uwzględnić.
    PS o to chodzi, że np. firma kupując chce sobie VAT i PIT odliczyć, że użytkownik chce mieć serwis na miejscu, że chce mieć polską instrukcję - ot takie klasyczne problemiki
    PS a to mini komunikuje się z użytkownikiem poprzez myśli? czy jednak trzeba wpisywać/ wskazywać coś za pomocą klawiatury/ myszki?

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Dlaczego tak bardzo usilnie chcecie oszczędzać nasze pieniądze skoro wydajemy je z pełną świadomością ?
    Większość z nas nie narzeka, że kupiło mac i przepłąciło. A w co drugim poście jest odniesienie do ceny.
    MrQba, wydawajcie sobie ile chcecie nikt Wam nie broni, to zwolennicy innych rozwiązań niż Mac, które dla nich są takimi samymi narzędziami jak Mac chcą wydawać ICH pieniądze tak jak chcą i nie mają ochoty przepłacać. Więc to argument w drugą stronę.
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 14-11-2011 o 10:55
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarymak Zobacz posta
    Aeon88otworz sobie np plik z warstwami o wielkosci 1,5-2 giga rownoczesnie na tych maszynach (to pierwszy test) i przeskaluj calosc bez splaszczania np o 25% (to drugi test) . Jak zrobisz taki test to napisz jakie wyniki czasowe uzyskales. Z caly szacunkiem dla Ciebie, nie masz pojecia o czym piszesz.
    Twierdzisz że w przypadku iMaca i peceta złożonych z tego samego procka, ilości ramu i grafiki to PS działa szybciej na iMacu? Przecież ile razy szukałem takiego porównania w sieci zanim kupiłem peceta do pracy to wszędzie pisali że to mit i jeśli iMac ma i7 6g ramu i radka 6xxx to wcale nie będzie PS na nim działał szybciej niż na pececie z i7, 6g i radeonem 6xxx. Teraz Ci tego nie przytoczę bo to było jakiś czas temu, ale takie informacje znalazłem w sieci że przy tych samych parametrach PS nie będzie szybszy na iMacu.

To jak to wkońcu jest?

Cytat Zamieszczone przez szarymak
    Już uzgodniliśmy, że wydajność to nie wszystko.
    To ty sobie coś tam uzgodniłeś i weź mnie pod to nie podciągaj bo dla mnie nadal 90% wartości komputera to jego wydajność, a nie zaokraglone kanty czy aluminium. I tak zostanie czy ci sie to podoba czy nie, miej swoje zdanie jak chcesz - to Twój gust, ale mojego nie przestawiaj. OK?
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    PS o to chodzi, że np. firma kupując chce sobie VAT i PIT odliczyć, że użytkownik chce mieć serwis na miejscu, że chce mieć polską instrukcję - ot takie klasyczne problemiki
    Jeśli chodzi o serwis, to jest ten sam, nie ważne gdzie kupisz.
    Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    PS a to mini komunikuje się z użytkownikiem poprzez myśli? czy jednak trzeba wpisywać/ wskazywać coś za pomocą klawiatury/ myszki?
    Trzeba. Nigdzie nie napisałem że nie trzeba. Jak chcesz porównywać z klawiaturą, myszką to oczywiście tą dodawaną do iMaców jeśli taką masz w swoim pc. Jeśli porównujemy to rzeczy tej samej klasy.

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Twierdzisz że w przypadku iMaca i peceta złożonych z tego samego procka, ilości ramu i grafiki to PS działa szybciej na iMacu? Przecież ile razy szukałem takiego porównania w sieci zanim kupiłem peceta do pracy to wszędzie pisali że to mit i jeśli iMac ma i7 6g ramu i radka 6xxx to wcale nie będzie PS na nim działał szybciej niż na pececie z i7, 6g i radeonem 6xxx. Teraz Ci tego nie przytoczę bo to było jakiś czas temu, ale takie informacje znalazłem w sieci że przy tych samych parametrach PS nie będzie szybszy na iMacu.

To jak to wkońcu jest?
    Jak to jest pisałem już w tym temacie, podając konkretne przykłady co PS robił lepiej na win, a co na os x.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    jesli chodzi o ACR i te 1500 NEFow to moj iMac i5 2.5 + 4GB pamieci odpala je w 30s i tu mam na mysli czas, w ktorym zaczynam obrabiac pierwsza fote.
    U mnie to było 2:21 czyli 141s. Ale ja mam Athlona X2 2.4GHz + 4gb ramu. Muszę na wiosnę kupić i7
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    15 minut. Jedna fajna usluga, troche memory leakow, zapelnienie systemu plikow i cat /dev/urandom do plikow konfiguracyjnych. No i moze jeszcze podmiana jakis plikow systemowych na randomowe znaczki. tez moze fajnie zadzialac.
    +1
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Dlaczego tak bardzo usilnie chcecie oszczędzać nasze pieniądze skoro wydajemy je z pełną świadomością ?
    Większość z nas nie narzeka, że kupiło mac i przepłąciło. A w co drugim poście jest odniesienie do ceny.
    Nic nie mam do tych co z pelna swiadomoscia przeplacili, mowie o tych co zostali nabrani na marketing Apple i hymny fanboyow. Czyli o tych co nie wiedza ze mozna miec komputer o tych samych wlasciwosciach za polowe ceny.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    ILE? Nowy mini się kupuje za 2200-3000, chyba że ktoś chce wersję serwerową, ale to dalej nie kwota jaką podałeś (chyba że mowa o najdroższej ofercie w sieci, wtedy to i drożej pewnie się znajdzie). Przy czym do obróbki zdjęć to jednak wersja za 2200 + dokupienie ramu i ssd.
    Cortland - najprostrzy Mac Mini + mysz/klawiatura/4GB RAM/7200RPM HDD

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Bujdy na resorach. Podejmę śmiało zakład, że w ciągu max kilku godzin doprowadzę system do stanu wymagającego reinstalacji. Panu dam Maca i tego samego nie będzie Pan w stanie zrobić.
    Ty przyniesiesz lopatki i wiaderka czy ja mam zabrac Swoje ? I pare godzin ? I Ty uwazasz sie za fachowca IT ? Ja bym potrzebowal parenascie minut zeby rozwalic Win I nie wiem czy wiesz ale istnieja wirusy na OSXa liczne, ile z nich trzeba by bylo zaaplikowac zanim zaczely by sie problemy ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Cortland - najprostrzy Mac Mini + mysz/klawiatura/4GB RAM/7200RPM HDD
    Cortland daje dysk 7200?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

15 minut. Jedna fajna usluga, troche memory leakow, zapelnienie systemu plikow i cat /dev/urandom do plikow konfiguracyjnych. No i moze jeszcze podmiana jakis plikow systemowych na randomowe znaczki. tez moze fajnie zadzialac.
    Bez praw administratora?

Ale nikt nie napisal ze sie tego nie robi, z roznych przyczyn, np padajacy dysk twardy. Czy dziecko ktore ogladajac rozne dziwne strony zasyfilo system
    Ano właśnie leciały solenne zapewnienia podpisywane niemalże krwią że absolutnie nie!

Ja bym potrzebowal parenascie minut zeby rozwalic Win
    Ten super stabilny i bezproblemowy system?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-11-2011 o 11:46
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ano właśnie leciały solenne zapewnienia podpisywane niemalże krwią że absolutnie nie!
    Ty chyba czytasz inny wątek albo naprawdę pomyliłeś fach i zamiast doradzać przy wyborze monitorów powinieneś teraz na Wiejskiej się produkować. Wspaniale sie bawisz w manipulacje - ot majstersztyk, ale za to nie dają nagród.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Nic nie mam do tych co z pelna swiadomoscia przeplacili, mowie o tych co zostali nabrani na marketing Apple i hymny fanboyow. Czyli o tych co nie wiedza ze mozna miec komputer o tych samych wlasciwosciach za polowe ceny.
    czyli dalej nie rozumiesz podstawowych zasad wyboru kosnumenta. Mini nie kupilem dla procesora czy dysku ktory jest w kazdym komputerze. Dla mnie wygląd byl bardzo waznym kryterium. Minimalizm rowniez. Osiagi byly wystarczajace. Nigdy nie pomyslalem ze wydajac 2 tysie mogłem mieć szybsze pudlo stojace pod nogami.

Co do marketingu to apple raczej porównuje swoje nowe produkty do starych. Nie widziałem na ich stronie zapisków ze ich komputery sa szybsze nic pc.

Strona 336 z 371 PierwszyPierwszy ... 236286326334335336337338346 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów