Close

Strona 335 z 371 PierwszyPierwszy ... 235285325333334335336337345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 341 do 3 350 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Powiem Ci bardzo prosto i przejrzyscie (uwaga dla adminow, nie jest to ogloszenie a tylko argument w dyspucie):

Za polowe ceny nowego sredniej klasy Maka Mini (4000zl) jestem w stanie zlozyc Ci PCta i wlasciwie zainstalowac Win7 na nim lacznie ze zrobieniem "image" dysku po pelnej konfiguracji jak bys kiedys potrzebowal przeinstalowac system. Gwarantujac zarazem ze bedzie on rownie stabilny lub stabilniejszy jak Mak, rownie bezproblemowy, rownie cichy i wydajny lub nawet nieco wydajniejszy jesli chodzi o ogolna prace systemu. Bedzie tylko wiekszy oczywiscie, za POLOWE PIENIEDZY.

Byl bys tez z niego wielce zadowolony, calkiem jak ja z moich komputerow z Win7
    Podaj komponenty, chętnie poczytam. Dawno nic nie składałem, to się doszkolę co się zmieniło.

Obraz dysku to duperela. Piszesz jakbyś był sprzedawcą w sklepiku i gadał z "blondynką". Ja nie potrzebuję kolejnego minikompa, który będzie dwadzieścia razy większy i będzie kosztował tyle samo, ile dałem za mojego. Ja jestem zadowolony z tego mini maka. Czy to tak trudno zrozumieć? Aha, byłbym zapomniał, oczywiście testowo postawiłem na nim Win7, ale już mi coś w nim się skopało chyba. Jutro może sprawdzę, czy da się odpalić ta testowa wersja nadal. Nawet jakoś działał kiedyś.

Tak w ogóle to nie chodzi o postawienie systemu czy zrobienie obrazu. To jest detal. Problemem jest właśnie utrzymanie systemu, który już długo sobie żyje swoim życiem. I coś się zaczyna w nim kiełbasić. Teraz załóżmy, że wychwalacie Win7. A za dwa-trzy lata będzie to kolejny system. I znów mam stawiać od nowa? Ja już pomału tracę chyba zaufanie do windows. Przez dwadzieścia lat przysparzał problemów mnie i moim znajomym. Poczekam jeszcze trochę zanim się zdecyduję, że warto wydać pieniądze właśnie na ten system kolejny raz. Może jednak w konsolę jakąś do grania zainwestuję... Nie byłoby problemu, gdyby sam system był tani. Jednak zmiana co kilka lat tylko dlatego, że kolejny raz obiecują, że będzie lepiej? Zamiast stawiać nowy system mogę od nowa postawić czysty XP. Już go znam, wiem co mnie czeka. Do grania czy pracy w czymkolwiek poza LR nawet tego nie muszę robić - aktualny działa.

Domyślnie

Teraz załóżmy, że wychwalacie Win7. A za dwa-trzy lata będzie to kolejny system. I znów mam stawiać od nowa? Ja już pomału tracę chyba zaufanie do windows. Przez dwadzieścia lat przysparzał problemów mnie i moim znajomym. Poczekam jeszcze trochę zanim się zdecyduję, że warto wydać pieniądze właśnie na ten system kolejny raz. Może jednak w konsolę jakąś do grania zainwestuję... Nie byłoby problemu, gdyby sam system był tani. Jednak zmiana co kilka lat tylko dlatego, że kolejny raz obiecują, że będzie lepiej? Zamiast stawiać nowy system mogę od nowa postawić czysty XP. Już go znam, wiem co mnie czeka. Do grania czy pracy w czymkolwiek poza LR nawet tego nie muszę robić - aktualny działa.
    Dziwny sposob myslenai, jak na osobe swiadoma.
    Win7 jest systemem na dzisiejsze komputery, a nie na te za dwa lata. Czy za 2 lata kupisz maka czy PC + win to i tak bedziesz musial (a przynajmniej powinienes, 2 ) przeniesc sie na inny system. Postawienie systemu od nowa jest nieuchronne, jezlei zmienia sie sprzet, a 2 lata to wlasnie okres po ktorym oplaa sie zmienic sprzet bo skok w wydajnosci jest istotny, a starszy sprzet ( pomijam bardzo tanie rozwiazania i drogie - dla entuzjastow, bo to zupelnie inne priorytety ) oplaca sie zostawic.
    Jezeli chodzi o wydawanie kasy na system - OSX jest tylko pozornie tanszy, w koncu zainstalujesz go tylko na sprzecie maca ( w znacznej wiekszosci przypadkow tak jest wiec mozna pominac hakintosze jako patologie ) wiec za system placisz kupujac ten sprzet. On nie jest taki tani przez altruizm maka, to zagranie marketingowe. teoretycznie system jest znacznie tanszy.
    Nikt nie obiecuje ze bedzie lepiej - oni mowia ze teraz jest dobrze A prawde mowiac, jest. Moj win 7 ktory byl jako system cywilny - tylko gry, czasem internet podczas roku pracy nie zasyfil sie w taki sposob jak to bylo z XP. System ciagle jest szybki i wszystko fajnie chodzi. Jedyne problemy ktore ma to to ze jest na praktycznie pelnej partycji i czasem mu sie to nie podoba
    d70s + N18-70 + N55-200

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Podaj komponenty, chętnie poczytam. Dawno nic nie składałem, to się doszkolę co się zmieniło.

Obraz dysku to duperela. Piszesz jakbyś był sprzedawcą w sklepiku i gadał z "blondynką". Ja nie potrzebuję kolejnego minikompa, który będzie dwadzieścia razy większy i będzie kosztował tyle samo, ile dałem za mojego. Ja jestem zadowolony z tego mini maka. Czy to tak trudno zrozumieć? Aha, byłbym zapomniał, oczywiście testowo postawiłem na nim Win7, ale już mi coś w nim się skopało chyba. Jutro może sprawdzę, czy da się odpalić ta testowa wersja nadal. Nawet jakoś działał kiedyś.

Tak w ogóle to nie chodzi o postawienie systemu czy zrobienie obrazu. To jest detal. Problemem jest właśnie utrzymanie systemu, który już długo sobie żyje swoim życiem. I coś się zaczyna w nim kiełbasić. Teraz załóżmy, że wychwalacie Win7. A za dwa-trzy lata będzie to kolejny system. I znów mam stawiać od nowa? Ja już pomału tracę chyba zaufanie do windows. Przez dwadzieścia lat przysparzał problemów mnie i moim znajomym. Poczekam jeszcze trochę zanim się zdecyduję, że warto wydać pieniądze właśnie na ten system kolejny raz. Może jednak w konsolę jakąś do grania zainwestuję... Nie byłoby problemu, gdyby sam system był tani. Jednak zmiana co kilka lat tylko dlatego, że kolejny raz obiecują, że będzie lepiej? Zamiast stawiać nowy system mogę od nowa postawić czysty XP. Już go znam, wiem co mnie czeka. Do grania czy pracy w czymkolwiek poza LR nawet tego nie muszę robić - aktualny działa.
    Ja nie mam zadnego problemu ze zrozumieniem tego ze lubisz Swego maka i nawet ze go wolisz, niech Ci bedzie na zdrowie Dyskusja z Toba zaczela sie od tego ze napisales ze jakis stary Mak Mini lepiej pracuje na LR od wyczesanego PC na i7 co jest poprostu cudem Tak wiec staram sie Ci udowodnic ze Twoj komputer jest poprostu zepsiuty, i z tego co opisujesz odnosnie Twoich problemow z komputerami to nie tylko ten jeden PC jest pechowy

Do tego pisze ze PC za polowe tej kasy bedzie Ci tak samo dobrze dzialal jak Twoj Mini, choc mysle ze nawet lepiej. Jesli nadal mimo tych argumentow twierdzisz ze Mak jest lepszy bo jest to jest to Twoje absolutne prawo, z tym ze jest to tylko Twoja preferencja osobista i nic wiecej

Ja ostatnie 10 lat uzywam tylko najwyzszych modeli DELLa serii Precision i nie wiem co to sa problemy z komputerem, ZADNE. I za polowe ceny Maca Pro mam ta sama wydajnosc, stabilnosc i jakosc wykoniania. Dla mnie priorytetami sa w kolejnosci: stabilnosc, wydajnosc, cena - PC zapewnia mi to wszystko o polowe taniej niz Mac. Tyle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    A jak wygląda to w praktyce. Wiadomość z dziś. Te wspaniałe wyselekcjonowane baterie stosowane w produktach Appple sypią się jak cholera. Apple udaje głupa i informuje, że wadliwe baterie naprawi nowym oprogramowaniem.

http://www.pcworld.com/article/24377...questions.html
    Aby podałeś właściwego linka? Bo to co Ty napisałeś, z tym, co jest pod powyższym, jakoś nie ma ze sobą wiele wspólnego...
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Za polowe ceny nowego sredniej klasy Maka Mini (4000zl) jestem w stanie zlozyc Ci PCta i wlasciwie zainstalowac Win7 na nim lacznie ze zrobieniem "image" dysku po pelnej konfiguracji
    ILE? Nowy mini się kupuje za 2200-3000, chyba że ktoś chce wersję serwerową, ale to dalej nie kwota jaką podałeś (chyba że mowa o najdroższej ofercie w sieci, wtedy to i drożej pewnie się znajdzie). Przy czym do obróbki zdjęć to jednak wersja za 2200 + dokupienie ramu i ssd.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 14-11-2011 o 09:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    ILE? Nowy mini się kupuje za 2200-3000, chyba że ktoś chce wersję serwerową, ale to dalej nie kwota jaką podałeś (chyba że mowa o najdroższej ofercie w sieci, wtedy to i drożej pewnie się znajdzie). Przy czym do obróbki zdjęć to jednak wersja za 2200 + dokupienie ramu i ssd.
    czy możesz podać konkretną wersję jaka jest za 2200 zł? bo ceneo pokazuje najniższe ceny za mini na poziomie 2500, dodatkowo dokupienie ramu i ssd to jednak spory wydatek

za 4k jest mac mini z i7 i to raczej w tańszych sklepach, w dodatku bez tych osławionych klawiatur i myszek, za które w sumie dodac trzeba jeszcze 500 PLN, więc jak to jest? znów jakaś oferta roku? dostępna gdzieś nie wiadomo gdzie? sprowadzane w walizce z USA?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

i7 jest w serwerowych. Na allegro trochę tego jest. Od biedy w drogim oficjalnym sklepie apple ceny od 2700, ale tam się nic nie opłaca kupować. Te 4000 to chyba wziąłeś właśnie stamtąd, bo nawet serwerowego można bez problemu kupić za ok. 3500.

PS o co chodzi z USA? W cyzm gorsze są nowe maki z USA z międzynarodową gwarancją?
    PS Klawiatury i myszki są do iMaca. Jakbyś kiedyś chciał coś porównywać z imakiem, to nie zapomnij żeby te dwie rzeczy też uwzględnić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    I jakoś mnie przestała przerażać wizja komputera monolitycznego.
    Jednym z argumentów podnoszonych przez zwolenników składania jest rzekoma możliwość rozbudowy. Przecież co generacja CPU do wymiany idzie on właśnie, płyta, często też pamięci. Przy "okazji" wówczas zmienia się zasilacz i kusi też większy HDD i nowsza grafika. Co zostaje ze składaka przy rozbudowie? Blachy?

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    OSX to system ktory ciezko zainstalowac gdziekolwiek poza platforma makowkowa. Windows instaluje sie za to na 99.9% komputerow klasy PC, w znacznej wiekszosci przypadkow bez problemow i "haxow".
    Chodzi przecież o EFI zamiast BIOS i brak sterowników a nie "haxów". Budowniczy hackintoshów mają sterowniki do większości urządzeń i odpalają OSX prawie na wszystkim. To system na komputery Mac, więc nic dziwnego że firma nie daje gotowców na inne.

lacznie ze zrobieniem "image" dysku po pelnej konfiguracji jak bys kiedys potrzebowal przeinstalowac system.
    Czyżby 50 stron udowadniania jakiś czas tamu, że to nie potrzebne, było zwykłym kłamstwem?

Gwarantujac zarazem ze bedzie on rownie stabilny lub stabilniejszy jak Mak, rownie bezproblemowy
    Bujdy na resorach. Podejmę śmiało zakład, że w ciągu max kilku godzin doprowadzę system do stanu wymagającego reinstalacji. Panu dam Maca i tego samego nie będzie Pan w stanie zrobić.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Za polowe ceny nowego sredniej klasy Maka Mini (4000zl) jestem w stanie zlozyc Ci PCta i wlasciwie zainstalowac Win7 na nim lacznie ze zrobieniem "image" dysku po pelnej konfiguracji jak bys kiedys potrzebowal przeinstalowac system. Gwarantujac zarazem ze bedzie on rownie stabilny lub stabilniejszy jak Mak, rownie bezproblemowy, rownie cichy i wydajny lub nawet nieco wydajniejszy jesli chodzi o ogolna prace systemu. Bedzie tylko wiekszy oczywiscie, za POLOWE PIENIEDZY.
    Dlaczego tak bardzo usilnie chcecie oszczędzać nasze pieniądze skoro wydajemy je z pełną świadomością ?
    Większość z nas nie narzeka, że kupiło mac i przepłąciło. A w co drugim poście jest odniesienie do ceny.

Domyślnie

Bujdy na resorach. Podejmę śmiało zakład, że w ciągu max kilku godzin doprowadzę system do stanu wymagającego reinstalacji. Panu dam Maca i tego samego nie będzie Pan w stanie zrobić.
    15 minut. Jedna fajna usluga, troche memory leakow, zapelnienie systemu plikow i cat /dev/urandom do plikow konfiguracyjnych. No i moze jeszcze podmiana jakis plikow systemowych na randomowe znaczki. tez moze fajnie zadzialac.

Czyżby 50 stron udowadniania jakiś czas tamu, że to nie potrzebne, było zwykłym kłamstwem?
    Ale nikt nie napisal ze sie tego nie robi, z roznych przyczyn, np padajacy dysk twardy. Czy dziecko ktore ogladajac rozne dziwne strony zasyfilo system
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 335 z 371 PierwszyPierwszy ... 235285325333334335336337345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów