Close

Strona 332 z 371 PierwszyPierwszy ... 232282322330331332333334342 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 311 do 3 320 z 3702
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Tiaaaaa. Ktos tutaj na prawde w to wierzy? Tego typu rzeczy tworza marketingowcy, tak samo jak kolejki w sklepach kiedy na rynek wszedl iphone
    Ja w to wierze Nawet wydaje mi sie ze to nie juesej jest tylko Niebo, ze raj dziala na Makach Mini i na OSXie a projektowal to Swiety Tomasz z Akwinu ktory ma posade IT u Boga

Zaraz bedzie klaster ajfonow uzyty przez Nasa w nowym promie kosmicznym Trzeba byc idota bez pojecia o tym jak wyglada serwerownia lub pod urokiem iDżajna zeby w takie rzeczy wierzyc

Ups, ublizylem sam sobie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    można usilnie z maca mini robić sprzętu do niewiadomo jakich zastosowań tylko po co?
    To znaczy co nie działa? Ja jedynie nie mogę na nim grać. Ale to tak jakby oczywiste, no i rozmawiamy o *pracy*.
    Być może jakieś bardzo skomplikowane obliczenia, czy składanie jakichś wielkich banerów reklamowych, by jakoś zajęło mi komputer na dłużej. Ale ja tego nie robię i wątpię by była o tym mowa. Ogromna liczba fotografów nie potrzebuje większej wydajności niż X. Gdzie X być może jest akurat wydajnością Mini Maca. Twierdzisz, że nie?
    I używanie Lightrooma to jest nie wiadomo jakie zadanie? No wybacz...
    Podkreślę jeszcze raz - mini działa w tym konkretnym programie sprawniej niż silna platforma do gier 3D, na której rusza praktycznie wszystko co chcę (z czego większość na maksymalnych ustawieniach). Po cichu, żrąc mniej prądu, nie wyrzucając mi masy gorącego powietrza. Nie wiem jak, nie wnikam. Może to kwestia innego kodu na Maka, może lepsze oprogramowanie 64-bitowego trybu, kontra 32-bity na PC. Bo akurat taki mam na nim system. Pokazuję, że pewne stereotypy ludzi, którzy nie pracowali na tym sprzęcie są bardzo odległe od codziennej rzeczywistości.
    Ja nie kupiłem Mini do tego by na nim cokolwiek robić dla przyjemności. Nie miałem pojęcia jaką będzie miał wydajność. Wiedziałem zero o systemie. Potrzebny był mi *najtańszy* komputerek do pisania oprogramowania pod iOS. Okazało się, że ten najwolniejszy, przestarzały, miniaturowy i niesamowicie niepozorny komputerek, jest wydajniejszy w obróbce zdjęć, niż moja (pół roku wcześniej kupiona i wówczas nowoczesna) kobyła z potężnym zasilaczem, wielowatową kartą graficzną i prockiem, na którym siedzi ogromny radiator, zdolny odprowadzić ciepło z czterech rdzeni na najwyższych obrotach.

PS. Cena Maca Mini to było jakieś 1400zł. Razem z systemem. Porównując do Win XP, dałbym bez mrugnięcia okiem za Mac OS 10.6.8 około 500 zł. Cena mojego składaka wyniosła o ile dobrze pamiętam grubo ponad 3 tysiące bez OS (coś mi się kojarzą 4 tys). Ok, bez karty graficznej byłoby taniej, ale nie wymieniałem innych podzespołów typu karta dźwiękowa, czy dyski.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 14-11-2011 o 01:07

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Podkreślę jeszcze raz - mini działa w tym konkretnym programie sprawniej niż silna platforma do gier 3D, na której rusza praktycznie wszystko co chcę (z czego większość na maksymalnych ustawieniach). Po cichu, żrąc mniej prądu, nie wyrzucając mi masy gorącego powietrza. Nie wiem jak, nie wnikam. Może to kwestia innego kodu na Maka, może lepsze oprogramowanie 64-bitowego trybu, kontra 32-bity na PC. Bo akurat taki mam na nim system. Nie wnikam. Pokazuję, że pewne stereotypy ludzi, którzy nie pracowali na tym sprzęcie są bardzo odległe od codziennej rzeczywistości.
    Ja nie kupiłem Mini do tego by na nim cokolwiek robić dla przyjemności. Nie miałem pojęcia jaką będzie miał wydajność. Wiedziałem zero o systemie. Potrzebny był mi *najtańszy* komputerek do pisania oprogramowania pod iOS. Okazało się, że ten najwolniejszy, przestarzały miniaturowy i niesamowicie niepozorny komputerek, jest wydajniejszy w obróbce zdjęć, niż moja (pół roku wcześniej kupiona i wówczas nowoczesna) kobyła z potężnym zasilaczem, wielowatową kartą graficzną i prockiem, na którym siedzi ogromny radiator, zdolny odprowadzić ciepło z czterech rdzeni na najwyższych obrotach.
    Jesli to wszystko szczera prawda co piszesz, to mam dla Ciebie zle wiesci. Cos jest powaznie nie tak z Twoim PC.

Na necie mozna znalezc mase testow wydajnosci Makow Mini i nie sa one niczym specjalnym a juz napewno nie cudownym. Bo to co opisujesz zakrawa na cuda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Jesli to wszystko szczera prawda co piszesz, to mam dla Ciebie zle wiesci. Cos jest powaznie nie tak z Twoim PC.

Na necie mozna znalezc mase testow wydajnosci Makow Mini i nie sa one niczym specjalnym a juz napewno nie cudownym. Bo to co opisujesz zakrawa na cuda
    Ale ja nie uważam mojego PC za wolny komputer. Tylko LR działa na nim koślawo. Z jakiejś przyczyny. Nie wnikam z jakiej. Procek chodzi ładnie, ale komputer to nie tylko procek, a cała otoczka. System, który nazbierał śmieci, jakieś dziwne rzeczy, które się dzieją "po drodze". To nie jest czyściutki komputer. Ale jest to praktyczne porównanie, w praktycznych warunkach. Może coś jest nie tak. Ale co? Jedyna rada jaką usłyszę, to by postawić system od nowa, prawda? A gry i inne programy chodzą prawidłowo. I teraz jakie leczenie zaproponujesz właścicielowi komputera PC, któremu coś niedomaga? Oczywiście brak trojanów, wirusów i nic podejrzanego chodzącego w tle. Ilość procesów ograniczona do minimum. Żadnych wodotrysków.

Domyślnie

ten najwolniejszy, przestarzały, miniaturowy i niesamowicie niepozorny komputerek, jest wydajniejszy w obróbce zdjęć, niż moja (pół roku wcześniej kupiona i wówczas nowoczesna) kobyła z potężnym zasilaczem, wielowatową kartą graficzną i prockiem, na którym siedzi ogromny radiator, zdolny odprowadzić ciepło z czterech rdzeni na najwyższych obrotach.
    To cos nie tak musialo byc z Twoim koputerem pisales ze posiadasz najslabsza i7, nie napisales ktora. jezeli 8xx czy 920+ ? Kiedy mialemz ainstalowany czysty system operacyjny gotowy do pracy ( bez roznych dziwnych bajerow czy sterownikow i grzebania systemie ), majac najslabszy procesor na 1366 i tylko 6 GB RAM znacznie szybciej wykonywalem batchowy export niz mini znajomego. W tej chwili jestem przekonany ze PC zlozony za 4k bedzie znacznie szybszy niz najmocniejszy mac mini. i7 w minimacu to zapewne i7-2635QM, ktory jest mniej wydajny niz i5-2500k, a co za tym idzie sporo mniej wydajny od i7-2600k. Skladak za 4k nie bedzie za to tak maly - to jest ogromna zaleta mini i na pewno przemowi do wielu osob, co nei zmienia faktu,z e porownujac wspolczynniki price/performacne wypada dosc blado przy skladaku na dobrych podzespolach.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ja nie piszę o testach prędkości eksportu. Ja piszę o pracy z warstwami na obrazie. Oczywiście eksport jest szybszy na PC. Ale z jakiejś przyczyny na Mini Maku płynniej wykonuję operacje związane z pędzlowaniem, czy retuszem. Wyostrzaniem i odszumianiem chyba także. Z całą edycją - a nie jego ostateczną fazą.

PS. Tak to chyba 920 - widzisz, właśnie nie chce mi się teraz nawet odpalać tego potwora by to potwierdzić, ale parametry z google wyglądają ok.
    Ale nawet gdyby PC działał z LR super, to nadal bym pracował na Maku aktualnie. Bo do tej pracy jest po prostu bardzo bardzo... przyzwoity (tak napiszę, żeby nie przesadzić).
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 14-11-2011 o 01:20

Domyślnie

Co do jakości podzespołów w macach to polecam poczytać http://myapple.pl/sprzet-apple-opini...a-matrycy.html
    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez waldeka ; 14-11-2011 o 01:22

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ale ja nie uważam mojego PC za wolny komputer. Tylko LR działa na nim koślawo. Z jakiejś przyczyny. Nie wnikam z jakiej. Procek chodzi ładnie, ale komputer to nie tylko procek, a cała otoczka. System, który nazbierał śmieci, jakieś dziwne rzeczy, które się dzieją "po drodze". To nie jest czyściutki komputer. Ale jest to praktyczne porównanie, w praktycznych warunkach. Może coś jest nie tak. Ale co? Jedyna rada jaką usłyszę, to by postawić system od nowa, prawda? A gry i inne programy chodzą prawidłowo. I teraz jakie leczenie zaproponujesz właścicielowi komputera PC, któremu coś niedomaga? Oczywiście brak trojanów, wirusów i nic podejrzanego chodzącego w tle. Ilość procesów ograniczona do minimum. Żadnych wodotrysków.
    No ja mowie o calym systemie, nie tylko o procesorze. Masz definitywnie jakis problem z systemem ale na odleglosc to mozna sobie pogdybac. Tak wiec Twoj Mac Mini jest szybszy od Twojego PC, ale troche to dziwne porownanie. Cos jak bys powiedzial ze na lewej nodze Ci sie lepiej chodzi, bo prawa Ci sie zlamala i Cie spowalnia w ruchu

Domyślnie

Ale skąd teza, że z moim PC jest coś nie tak? To wy tak uważacie. Ja nie widzę problemów. W grach 3D - a te są chyba bardziej wymagające momentami oraz w innych programach sprzęt zachowuje się wzorowo. Panoramki składał całkiem nieźle na wszystkich rdzeniach bodajże.
    Tylko na podstawie tego, że Mini pracuje lepiej w jednym konkretnym zadaniu? Hmm, uprzedzenia?
    No, ale trudno się wypowiadać, jak się nie korzystało prawda? Ja podaję osobisty przykład. I teraz pytam - co w takiej sytuacji poradzicie sfrustowanemu właścicielowi składaka PC z Win XP .
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 14-11-2011 o 01:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldeka Zobacz posta
    Co do jakości podzespołów w macach to polecam poczytać
    No faktycznie, dwóch rozżalonych. Jakby Apple było z kamienia i zrobiło im straszne faux pas, że się popsuło. Mi się zepsuł praktycznie każdy notebook Toshiby jakie miałem przez ostatnie 15 lat. I co z tego?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 332 z 371 PierwszyPierwszy ... 232282322330331332333334342 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów