Niezaleznie od tego, czy w budzie siedzi dysk z talerzaami czy SSD.Ile danych musialby zapisywac NX, zeby w przypadku HDD sie udusil, a z SSD nie? Przeciez w takiej sytuacji tego programu w ogole nie daloby sie uzywac.
Nie wiem skad u Ciebie sie bierze te 18 MB/s. Wlasnie potestowalem (sorry Greg, ale akurat otworzyl mi sie na katalogu, w ktorym mialem Twojego NEFa):
34 punkty, przypiecie krzywych i ich modyfikacja... Przy takiej ilosci punktow, ktore musza dzialac jako zywe selekcje, mozna to chyba uznac za "intensywna obrobke", prawda? W takim razie... NX nawet nie pojawil sie liscie aktywnosci dysku.
A zeby bylo smieszniej -- to jest zrzut zrobiony w momencie zapisywania obrobionego NEFa na dysk:
Widzisz roznice w wartosciach, pomiedzy tym, co u mnie jest przy zapisie, a tym, co u Ciebie sie dzieje podczas obrobki? Dlatego mimo wszystko obstaje przy tym, ze musisz miec cos nakickane, bo rzezbienie NXa podczas normalnej pracy z taka intensywnoscia jak u Ciebie -- nie jest normalne. Wlasnie dlatego twierdze, ze zmiana dysku na NX nie ma zadnego odczuwalnego wplywu, bo taka ilosc danych jest w stanie zapisac kazdy dysk talerzowy, bez odczuwalnego wplywu dla uzytkownika. To nie sa gigabajty, przy zapisie ktorych, faktycznie daloby sie odczuc mulenie tego programu.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami