Close

Strona 24 z 30 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

ot kolejny "blurowany" koszmarek...

Domyślnie

A wcale nie "blurowany"
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

Dlatego dałem w cudzysłowie... Chodzi głównie o to że jest sztuczny do bólu... Zabrakło D&B żeby trochę "odpłaszczyć", usuwając jaśniejszą smugę z nosa zrobiłeś z niego małą bulwę a'la kartofelek, co akurat nie jest prawdą bo kobietka ma bardzo zgrabny nosek. A to coś co zostało przy kąciku ust (pierwotnie kawałek skóry) mogłeś też już poprawić skoro tak poleciałeś

Domyślnie

Hmm, obróbka odjęła jakieś 20 lat. Jeżeli takie było zamierzenie, to czemu nie? Udało się! Cofnęliśmy się w czasie. Można też wykonać obróbkę postarzającą przecież. Tylko nie zawsze mają one zastosowanie.

Domyślnie

Modelka zadowolona, ze odmłodzona.
    Chociaż mnie bardziej chodziło o nazwijmy to "upiększenie" niż odmłodzenie.
    Pod tym względem porażka, ale nic będziemy dalej próbować.
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

Powiem szczerze, ze jest to moja pierwsza zabawa w PS i w dodatku na warstwach. Do tej pory wywoływałem i "upiększałem" w LR. Zaciekawił mnie pierwszy post z tego wątku i popełniłem jak wyżej. Na pewno jest jeszcze wiele niedociągnięć, ale od czegoś trzeba zacząć...
    Podstawowa fotka (tło) zrobiona oczywiście przeze mnie podczas wypadu w okolice Rudaw Janowickich do Kolorowych Jeziorek (link).
    Dziewczynka znaleziona w necie i wycięta z tła (druga warstwa). Dorobiony cień, krycie 48 proc. (trzecia warstwa). Dodany efekt flary. Potem wszystko wrzucone do LR (chyba z przyzwyczajenia) i zabawa suwakami (saturacja, kontrast, ostrość...) Pozdrawiam
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Domyślnie

Jeszcze wersja after - after w bajkowych kolorach coś jak Alicja w Krainie Czarów. Jest to gotowy preset z Machinery HDR. (sorki, ze się dopisałem, ale wcześniejszego wpisu nie mogłem już edytować)

Domyślnie

Niestety dziewczynka wygląda jak zawieszona w przestrzeni, płasko i nienaturalnie.

Domyślnie

Dziewczynka wyglada nienaturalnie, bo jest nieprzemyslana wzgledem swiatla. Pojawia sie cien od strony swiatla, ale przeciez z jej tylu (czyli od strony fotografa) tez pada swiatlo -- widac je na skalach po lewej. Do tego dziewczynka ma "oswietlone" plecy, co jeszcze bardziej dopelnia te nienaturalnosc w konfontacji z domalowanym cieniem. Cien ostry na calej dlugosci -- to tez blad. Powinien delikatnie zanikac i jednoczesnie sie "zmiekczac". Niestety -- jesli nie bedziesz wiedzial jak sie zachowuje swiatlo, tak najlepsze umiejetnosci w poslugiwaniu sie Photoshopem, niestety na nic sie zdadza.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Dzięki za porady. Plecy poprawiłem (zaciemniłem) zaraz po wstawieniu tej fotki, bo też mi coś nie pasowało. Nad cieniem jeszcze popracuję.

Strona 24 z 30 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów