Close

Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nooo... jesli miales wczesniej jakiegos mula, do tego z kupa pofragmentowanych danych, to cos tam delikatnie mogles odczuc. Stawialbym raczej na swiezo postawiony system, mniej syfu w tle, itd. (bo chyba nie przewaliles statego systemu na SSD?).
    Nie mulil tak bardzo, poza tym przed zakupem SSD kupilem nowa winde bo sprzedalem wczesniejszy OEM z plyta i innymi czesciami....wiec system byl calkie czysty

Nie wiem jaka jest "oficjalna prawda", ale u mnie wszystkie slupki obciazenia 4 rdzeni podczas zapisu, skacza do wartosci ~70-80. Podczas obrobki nie udalo mi sie tak obciazyc procesora -- ale ruszaja sie wszystkie, w tym jeden pod 80-90%.
    No u mnie tez tak to wyglada, ale nie do konca to rozumiem.....

Powiem po raz kolejny nie narzekam i nie narzekalem na CNX2

Domyślnie

Niezaleznie od tego, czy w budzie siedzi dysk z talerzaami czy SSD. Ile danych musialby zapisywac NX, zeby w przypadku HDD sie udusil, a z SSD nie? Przeciez w takiej sytuacji tego programu w ogole nie daloby sie uzywac.
    Ilość danych nie ma tak dużego znaczenia, jak częstotliwość odwołań do sysku. SSD oferuje 100 krotnie któtszy czas dostępu do danych i to w CNX się czuje.

34 punkty, przypiecie krzywych i ich modyfikacja... Przy takiej ilosci punktow, ktore musza dzialac jako zywe selekcje, mozna to chyba uznac za "intensywna obrobke", prawda? W takim razie... NX nawet nie pojawil sie liscie aktywnosci dysku.
    Przykład o tyle nietrafiony, że UPointy nie wymagają tworzenia kopii danych obrazu. Nic dziwnego, że CNX nie zrzuca danych na dysk skoro na jednego UPointa przypada jedynie kilkanaście danych do zapamiętania.

Myślę, że nie warto dłużej ciągnąć tematu ułomności CNX w tym wątku. Nie będę się rozpisywał o wadach programów 32-bitowych, można sobie o tym poczytać gdzie indziej.

Domyślnie

Panowie, załóżcie sobie wątek onanistyczno sprzętowo komputerowy bo conieco zaśmiecacie ten wątek...

Domyślnie

Fakt, fajnie jakby ktoś to wydzielił do osobnego wątku w dziale Oprogramowanie...

Domyślnie

Jest to poprawione zdjęcia Kolegi Empire, głównie za pomocą mieszania kanałów+kolorowanie na warstwach.

Mam nadzieję, że nie złamię regulaminu propozycją. Jeżeli któryś z Kolegów ma ważne dla niego zdjęcia, z którymi sobie nie może poradzić, chętnie podejmę się retuszu i "uzdatnienia", oczywiście o ile pozwolą moje umiejętności. W zamian oczekiwałbym bardziej lub mniej symbolicznego wsparcia akcji "Serce Admina". Sprawę traktuję honorowo więc nie określam konkretnych kwot. Uważam, że ważna jest każda pomóc, również i taka na ile kogoś w danym momencie stać. Propozycja dotyczy 10 zdjęć, najlepiej od różnych osób. Aby wszystko było przejrzyste, proszę zakładać osobne wątki w dziale "W trakcie obróbki" z tytułem "Serce Admina" i kolejny numer...

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez yaroN ; 18-11-2011 o 04:31
    ... sprzęt do robienia zdjęć i nie tylko

Domyślnie

Super pomysł, ale może daj taki anons do giełdy? Tam się wszystko dzieje.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

moje proby zabawy w PSie, ale tym razem nie wygladzanie a postarzenie osoby na zdjeciu
    [1]
    Ta Pania ktos na potrzeby stocka (obie fotki pochodza z darmowych z sxc.hu) potraktowal niezle blurem i liquifajem

[2]

Co do narzedzi - to Liquify + dodge and burn w zasadzie i dlubanie zmarszczek.

Oszczędny w słowach Awatar JoannaJeszka
    Miasto
    Kujawsko Pomorskie

Domyślnie

3 genialne

Domyślnie

Pierwszy raz użyłem GIMPa. Muszę chyba poczytać trochę, co to są kanały, warstwy itp.

Czy wg Was na tym zdjęciu popełniłem jakieś oczywiste błędy?

Oszczędny w słowach Awatar manski
    Miasto
    daleko od szosy

Domyślnie

siniak na udzie mi zniknął...
    i twarz, policzek konkretnie
    D90 +T17+50 2.8 +N35/1.8 +N18-105 +SB-900 +...D5100 +N18-105 (służbowy)
    Chciałbym umrzeć młodo dożywszy sędziwego wieku - Ashley Montagu

Strona 15 z 30 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów