Close

Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 298

Wątek: Before - After

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Krewna Jar-Jara z Gwiezdnych wojen
    Nikon

Domyślnie

Sokolnik wrzuć autoportret, zobaczymy jak blisko Tobie do ideału . Nic tu nie było manipulowane. Ludzie są różni, a przez nietypowy punkt widzenia, można budowę ciała podkreślić lub zatuszować. Tu jest podkreślona, gdyż zdjęcie z dołu. Długa szyja to fajna rzecz, tylko droższe szaliki...

Domyślnie

poza tym jest jedna zasada netykiety której nie zawsze przestrzegają tutejsi... Nie ocenia się samej modelki jako kobiety. Może być paskudna, może być brzydka jak noc listopadowa ale w dobrym tonie jest pominięcie tego i skupienie się na rzeczach ważniejszych, np światło, kadr, ostrość...

Domyślnie

Ja tutaj stanę "w obronie" Sokolnika
    Mnie też zwróciła uwagę szyja i ręka, ale nie sądzę żeby pytanie Sokolnika miało na celu wytknięcie jakichkolwiek cech modelki.
    Powszechnie wiadomo, że wydłużanie szyi to jeden z zabiegów "upiększających" w tzw fotografii okładkowej. Myślę że pytanie Sokolnika było na miejscu, tym bardziej, że mowa tu o obrabianiu zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Ja tutaj stanę "w obronie" Sokolnika
    Dzięki

Nie będę wrzucał autoportretu bo nie mam czasu. Po za tym ja moim pytaniem nie wytykam błędów tylko pytam, bo odniosłem wrażenie że rękę i szyję ma nienaturalnie długa. Zdjęcia piękne, kadr, ostrość i te kolory, cud miód !
    Może tylko takie wrażenie optyczne.
    pozdro

po za tym ja nie napisalem niczego w tym stylu "brzydka modelka, dlugie łapy i szyja, zmień modelkę następnym razem itp."
    napisałem: "Tylko mi się tak wydaje czy Wam też? mianowicie, strasznie długa szyja i ręka ??? jakoś nie naturalnie, zmieniałeś coś ?"
    zwróciłbym ponownie uwagę na słowa WYDAJĘ (MI SIĘ) i ZMIENIAŁEŚ COŚ (W ZDJĘCIU, POPRZEZ OBRÓBKE) ?
    ETYKIETY ZNAM I STARAM SIĘ PRZESTRZEGAĆ.

MUSZĘ SIĘ BRONIĆ - TO CHYBA ZROZUMIAŁE
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 16-01-2012 o 14:45
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Fajny temacik od dziś będę śledził...
    a może i tez z czasem coś wrzuce

Domyślnie

Moje Before & After

Zabawa w PS.
    Retusz skóry za pomocą Brush Tool, Dodge & Burn.
    Usunięcie fragmentów ręki z lewej strony za pomocą Stampa (klonowanie włosów w miejsce ręki).
    Zwiększenie kontrastu miejscowo na oczach. Dodanie odcienia niebieskiego źrenicy.
    Poprawienie, uwydatnienie rzęs (pojedynczo zostały przyciemnione oraz wyostrzone).
    Zmiana koloru poprzez użycie krzywych.
    Pewnie kilka rzeczy pominąłem, zazwyczaj tego jest sporo z tym że robi się to z automatu jak w transie przy odrobinie wprawy
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Jak zrobić to jaśniejsze w prawym górnym narożniku? Czy autor nie ma nic przeciwko żebym sobie ściągnął i się pobawił?
    Ostatnio edytowane przez Kubuś24 ; 12-02-2012 o 14:47 Powód: literówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubuś24 Zobacz posta
    Jak zrobić to jaśniejsze w prawym górnym narożniku? Czy autor nie ma nic przeciwko żebym sobie ściągnął i się pobawił?
    Nie masz na myśli lewego górnego rogu?
    Jeśli tak to nowa warstwa + dodanie flary z kryciem na jakieś 20%, dodanie maski i za pomocą miękkego pędzla domalowanie tam gdzie trzeba.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Nie masz na myśli lewego górnego rogu?
    Jeśli tak to nowa warstwa + dodanie flary z kryciem na jakieś 20%, dodanie maski i za pomocą miękkego pędzla domalowanie tam gdzie trzeba.
    Tak górny lewy. Przepraszam

Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów