Close

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 180

Domyślnie

No właśnie mi się tak wydawało. Khehe, ale beszczel. Czyli to musiało przyjść w takiej wypatroszonej formie. Dobree. Ciągle jestem pełen podziwu dla pomysłowości gościa. Ale mu się trafił klient. Chyba pierwszy taki w jego karierze. Kundzior, normalnie wstydziłbyś się. Tak ludziom utrudniasz prowadzenie działalności w ciężkich czasach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    No właśnie mi się tak wydawało. Khehe, ale beszczel. Czyli to musiało przyjść w takiej wypatroszonej formie. Dobree. Ciągle jestem pełen podziwu dla pomysłowości gościa. Ale mu się trafił klient. Chyba pierwszy taki w jego karierze.
    Miejmy nadzieję, że gość poczuje trochę konsekwencji, choć bardzo zależy to od determinacji nabywcy, bo nikomu się nie będzie chciało sprawy ciągnąć. Policja to wiele godzin straconych na czekanie i głupkowate pytania przy przesłuchaniu. Potem umorzenie bo sprzedawca powie, że nie chciał nic złego, a jak powie że nie chciał to znaczy że nie było chęci, więc nie ma przestępstwa. Sąd może nakazać coś, ale z reguły zwrot ceny zakupu i kosztów sprawy. Pół roku albo rok "ciągania" się i niemal zerowe konsekwencje w sensie kary.

Przypadki trenowane wielokrotnie. Nadzieja jedynie w prokuratorze, który może nie podejdzie olewaszczo do takiej drobnej sprawy i nie popuści. Na kilkanaście podobnych spraw, tylko raz spotkałem, w Krakowie, Panią prokurator, która w sprawie wartej 140 zł uznała, że nie kwota się liczy a zasada i nie popuściła gnojkowi. Gość miał tyle przerąbane, że zastanowi się 100 razy zanim drugi raz zrobi nawet małą nieuczciwość przez Allegro. Ale to niestety wyjątek, nie reguła.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-11-2011 o 11:54
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Przyszło luzem w kartonie Tak jak napisałem zapakuję to w samochód w pierwszy wolny dzień i zawiozę na komisariat. Zobaczymy co z tego wyjdzie
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Kundzior, mogę Ci dać namiar na Komendanta Policji (jednego z trzech w Białymstoku) To mój dobry kolega, on już Cię skieruje do odpowiednich ludzi

Na kilkanaście podobnych spraw, tylko raz spotkałem, w Krakowie, Panią prokurator, która w sprawie wartej 140 zł uznała, że nie kwota się liczy a zasada i nie popuściła gnojkowi.
    Tu nie chodzi o kwotę, a handel nielegalnym oprogramowaniem, a to już wielotysięczne kwoty! BSA i Microsoft pewnie tym się także zainteresują.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nie zdziw się jak potraktują Cię jak wariata, który przyjeżdża do nich z płytą DVD, rozbebeszonym kompem i rzuca się nie wiadomo o co...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Nie zdziw się jak potraktują Cię jak wariata, który przyjeżdża do nich z płytą DVD, rozbebeszonym kompem i rzuca się nie wiadomo o co...
    Kto się rzuca?? Bo nie rozumiem. Ja wszystko spokojnie wyjaśnię. Policja mnie zleje, to sobie do prokuratóry się przejdę Na luzie, mi na kasie już nie zależy.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Ja Ci dobrze życzę, ale policjanci mogą nie mieć zielonego pojęcia czego od nich chcesz i potratują Cię jak wariata.

I popraw tego byka, bo jak Cię ekonet dorwie to będzie gorzej niż jakbyś miał do czynienia z "prokuratórą"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Ja Ci dobrze życzę, ale policjanci mogą nie mieć zielonego pojęcia czego od nich chcesz i potratują Cię jak wariata.

I popraw tego byka, bo jak Cię ekonet dorwie to będzie gorzej niż jakbyś miał do czynienia z "prokuratórą"
    hehehe On wie jak ze mną postępować :P Już wkładam zeszyty w gacie :P

Tak istotnie taka możliwość istnieje, by potraktowali mnie deko dziwnie, ale myślę że mają kogoś kto się takimi sprawami zajmuje.

Domyślnie

Niezły pacjent, naprawdę.

Sęk w tym, że licencji DELL-owej nie aktywuje Pan na żadnym innym komputerze.
    Aktywowac, aktywuje, tylko coz tego, skoro to nadal będzie de facto pirat...

A tak zupełnie OT, to pozwolę sobie zabawić się trochę w ekoneta, bo mnie jedna rzecz wkurza strasznie jak czytam niektóre posty:

będę używał to do Della
    możesz użyć ten system
    prawem sprzedaje coś, co nie ma na stanie
    I pewnie jeszcze trochę by się znalazło. Szanowni współdyskutanci, w języku polskim istnieje taki przypadek jak dopełniacz...

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    IP4 jest szklany z obu stron, nie aluminiowy. Wielu ludzi je używa i tak jak widywałem dobite IP poprzednich generacji to na czwórce ciężko znaleźć choć jedną rysę. W zasadzie nie widziałem w ogóle porysowanego IP4. Ja swojego też specjalnie nie pieszczę i po roku nic. Zupełnie jak nowy.
    A to przed IP4 nie było żadnego iPhone'a?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Napisałem maila, bo tylko taki kontakt mam z tym typem, że zgłaszam sprawę na Policję, a on mi odpisał że nigdzie nie było napisane że to ma być sprawny komputer. Wysłał Della i wszystko jest zgodnie z licencją OEM.

haha

Tak więc w poniedziałek udam się na Policję, ponadto obudowa nosi ślad wyrwanej nalepki licencyjnej Haha dupa się dla gościa usmaży )

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów