Czy Windows 7 Pro OEM, powinien posiadać nalepkę na kompa???
Zakupiłem głupi na allegro, dostałem fakturę na firmę, ale dostałem dziwną płytę z Windowsem 7 pro x64 od Della, ani seryjnego numeru, ani nalepki, strach to w firmie instalować.
Szukaj
Czy Windows 7 Pro OEM, powinien posiadać nalepkę na kompa???
Zakupiłem głupi na allegro, dostałem fakturę na firmę, ale dostałem dziwną płytę z Windowsem 7 pro x64 od Della, ani seryjnego numeru, ani nalepki, strach to w firmie instalować.
Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 21-10-2011 o 21:26
Moim zdaniem musi posiadać.Ja mam OEM (wersję home) i nalepkę posiadam. A masz w ogóle klucz który podajesz podczas instalacji?
D90, 18-105 VR, T17-50, 35, SB-900
Coś mi się wydaje, że tych dedykowanych do delli (i innych) nie można ot tak osobno rozprowadzać.
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Ja kupowałem OEM`a. Powinieneś dostać oryginalne opakowanie MS zabezpieczone papierową plombą. Wewnątrz plastikowe pudełko (jak na DVD) z płytą i papierami. Oczywiście powinna być przyklejona naklejka z kluczem startowym.
Jak napisał Tymancjo, tylko systemy dedykowane do sprzedaży z komputermi (dell, HP, itp.) są znakowane logami tych marek.
Zdecydowanie ktoś Ci wcisnął lewiznę.
Ostatnio edytowane przez Me_how ; 21-10-2011 o 21:50
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
Ja też do domowego kupowałem OEMa W7 Home i wszystko było, a tu nawet klucza nie mam...oj czuje że będzie gorąco....tego legalnie w firmie użyć nie mogę pomimo iż mam f-re zakupu??
nr seryjny, czyli ta nalepka od tej płyty jest na 100%, ale tez na 100% jest naklejona na lapka/komputer z którym ta wersja Win7 została sprzedana.
Płyta z ta wersją, nie jest wersją handlową, to jest tylko płyta recovery do kompa na którym został zainstalowany system. Fakt, z tej płyty można zainstalować pełna wersje systemu , nie pamiętam tylko czy nie trzeba wpisywać klucza, jeśli tak, to klucz jest na nalepce na komputerze.
Podsumowując.
kupiłeś bubla prawnego, razem z ta płytka powinieneś dostać kompa do którego była dołączona.