Close

Strona 262 z 371 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Nie wyłamał się bo już wcześniej pisał w tym wątku. Poza tym ciągle mam wrażenie że Pan nie wie o czym pisze ponieważ nie wydaje mi się żeby używając Maka z OS X choćby pół roku w produkcji nie zauważyć różnicy. Wszyscy bez wyjątku których znam ja a którzy mieli możliwość przesiąść się z Windowsa na OS X, do Windowsa nie chcą wracać. Podobne do Pana zdanie mają Ci, którzy nigdy nie spróbowali bo im przeszkadzała cena, filozofia czy cokolwiek innego (włącznie ze Stefanem )
    To moze ja jestem jakis dziwny bo uzywam na co dzien obu systemow (mam stacje robocza na Win7 i MacBooka Pro) i owszem widze roznice, ale nie jest ona na tyle istotna zeby miala mi robic roznice w codziennej pracy. Oba systemy chodza u mnie dobrze, bezawaryjnie i w zasadzie bezobslugowo (wyjawszy problemym MacOS z obsluzeniem partycji NTFS (do zapisu) konczace sie freezem).

Nie przeszkadza mi cena, Jobs i inne *******y - Maca kupilem z czystej fanaberii.

I owszem fajny komputerek, fajny ciekawy system, ale te peany o wyzszosci jednego nad drugim (niezaleznie w ktora strone), ktore tu czytam.

Jak dla mnie jakas masakra. Osobiscie blizej mi do opinii stiga - racjonalnej i wywazonej - niz do opinii prezentowanej tutaj przez fanbojow.

Mimo ze sam uzywam Maca jako jednego z komputerow to czytac tych jednostronnych opinii po prostu nie idzie. Sorry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Internet Explorer jest na maka?
    Podobno jest, ale ten ze zrzutu to windowsowy, odpalony pod Windows XP pracującym na maszynie wirtualnej pod OSX.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przecież najczęściej tak właśnie jest. Nie mówię o wybiórczych przypadkach a o regule.
    Jesli zakladasz, ze prawidlowe jest porownanie komputera nad kilku pozbawionych wiedzy uzytkownikow zabawia sie na koncie admina, z komputerem z ograniczonymi uprawnieniami, obslugiwanego najczesciej przez jedna osobe, ktora uzywa tylko Maila, Safari, Preview i LR, to grubo sie mylisz. Z jednej strony stawiasz najsensowniejsze rozwiazanie, a z drugiej kompletnie absurdalne, w przypadku ktorych slowo "sens" w ogole nie ma racji bytu.

Jedno z nieporozumień. Firmowy komputer to nie jest składak.
    Podstawowe niezrozumienie dyskusji przez Ciebie. Nikt na forum nie radzi sie w kwestii wyboru maszyn do firm. Fotografowie prowadzacy jednosobowa dzialalnosc, z powodzeniem pracuja na skladakach.

Choćby przez systemowo rozwiązany CMS
    Powiedz to ludziom z naswietlarni i drukarni, ktorzy walcza z "grafikami", ktorzy w podobnym Tobie przeswiadczeniu pokupowali sobie Maki, i na nich plodza projekty do druku. Moze i z teoria koloru jest u Ciebie dobrze (a nawet pewnie i bardzo dobrze), ale realiow to Ty nie znasz. Omamieni wizja jedynego slusznego komputera, graficy uzywajacy "przystosowanego" do tego celu Maka, z takimi kwiatkami w efektach koncowych, ze az plakac sie chce ze smiechu. Tym czasem prawdziwa wiedza i mozliwosci nie maja nic wspolnego z Makiem i jego CMSem (jakby do tego byl potrzebny w systemie, skoro w okienkach systemowych projektow graficznych sie nie robi). Od dawien dawna, radzono sobie z tym bez najmniejszych problemow i z przewidywalnymi efektami, na jakimkolwiek komputerze.

O stabilności już mówiliśmy. Ilości problemów z pecetami i Win nie da się w żaden sposób porównać z Mac.
    Jak grochem o sciane... Zobaczymy, jak sie (jesli) te maszyny upowszechnia do stosunku 50:50.

Co do wydajności, jeśli kogoś interesują benchmarki, niech sobie robi.
    Benchamrki bazujace na dzialaniach czesto wykonywanych podczas pracy, sa jak najbardziej miarodajne.

Wiadomo jest i bez nich, że podobna architektura będzie pracowała z podobną szybkością.
    No pewnie. Pod warunkiem, ze pomierzysz PC<>PC. Jak porownasz Maka Pro, ktory powinien byc szybszy, a okazuje sie 2x wolniejszy od skladaka za 3 tysie, to juz Twoja teoria gdzies sie wyklada.

Możliwości rozbudowy są podobne
    Taaa... Dokladnie jak wczesniej napisalem. Albo podczas kupowania, trzeba zamowic odpowiednia konfiguracje za koszmarne pieniadze i czekac na to kilka tygodni, albo zrobic to w serwisie i placic 2-3x tyle co za czesci kupione w sklepie(!), albo powiedziec gwarancji papa i wzorem zwyklego uzytkownika PC grzebiacego w skladaku, zrobic to samemu. Oczywiscie ta ostatnia opcja tylko w niektorych przypadkach, a i co do nich trzeba szukac instrukcji w sieci, zeby wiedziec jaki dokladnie ram kupic czy jakie srubki wykrecic, zeby sie do bebechow dobrac (co i tak nie gwarantuje powodzenia operacji). Jesli to jest podobne do mozliwosci jakie sa w PC, to Ty kompletnie nie wiesz o czym piszesz.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Powiedz to ludziom z naswietlarni i drukarni, ktorzy walcza z "grafikami"
    Ależ narzędzie wcale nie determinuje efektu!

Od dawien dawna, radzono sobie z tym bez najmniejszych problemow i z przewidywalnymi efektami, na jakimkolwiek komputerze.
    Jasne, ale typowy fotoamator a i często zawodowiec widząc swoje zdjęcia w Irfanie przeciera oczy i następnie leci po ratunek na forum. Mało takich postów? Można liczyć w setki jak nie tysiące.

Taaa... Dokladnie jak wczesniej napisalem. Albo podczas kupowania, trzeba zamowic odpowiednia konfiguracje za koszmarne pieniadze i czekac na to kilka tygodni, albo zrobic to w serwisie i placic 2-3x tyle co za czesci kupione w sklepie(!)
    Nie, wcale tak nie jest. Do swoich Maców kupowałem pamięci i dyski w zwykłej hurtowni gratów komputerowych. Wsadziłem i działają. I to dyski w macierzy gdzie są z reguły wyższe wymagania od dysków. Niektóre rzeczy są inne, np karty grafiki, ale one są w nowym komputerze i nie trzeba ich kupować. Jeśli ktoś będzie chciał dołożyć kartę graficzną to faktycznie zapłaci sporo więcej za wersję macową. Ale za to, do tego słabo rozbudowywalnego kompa se może wsadzić ich np ze cztery jak będzie miał fantazję. Może wsadzić sieciówkę Wi-Fi i nie będzie miał żadnych anten bo komputer jest do tego przystosowany i ma instalację antenową. Może tak samo wsadzić interfejs BT i też nic nie będzie wystawać. I nawet nic nie będzie musiał instalować. Żadnych sterowników, resetów, płytek, ściągania czegoś itd. Nie wiem jak inni ale ja lubię tak nierozbudowywalny komputer.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-10-2011 o 19:03
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Stig, nie masz jeszcze dosc ?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    To moze ja jestem jakis dziwny bo uzywam na co dzien obu systemow (mam stacje robocza na Win7 i MacBooka Pro) i owszem widze roznice, ale nie jest ona na tyle istotna zeby miala mi robic roznice w codziennej pracy. Oba systemy chodza u mnie dobrze, bezawaryjnie i w zasadzie bezobslugowo (wyjawszy problemym MacOS z obsluzeniem partycji NTFS (do zapisu) konczace sie freezem).

Nie przeszkadza mi cena, Jobs i inne *******y - Maca kupilem z czystej fanaberii.

I owszem fajny komputerek, fajny ciekawy system, ale te peany o wyzszosci jednego nad drugim (niezaleznie w ktora strone), ktore tu czytam.

Jak dla mnie jakas masakra. Osobiscie blizej mi do opinii stiga - racjonalnej i wywazonej - niz do opinii prezentowanej tutaj przez fanbojow.

Mimo ze sam uzywam Maca jako jednego z komputerow to czytac tych jednostronnych opinii po prostu nie idzie. Sorry.
    Ja widzę sporą różnicę. Może mam po prostu lepszy wzrok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Ja widzę sporą różnicę. Może mam po prostu lepszy wzrok.
    Ja bym powiedzial ze gorszy, w koncu tylko jednostronnie widzisz
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Ja bym powiedzial ze gorszy, w koncu tylko jednostronnie widzisz
    W tym sensie do pół roku temu patrzyłem jednostronnie. Teraz mam szerszy ogląd. Z resztą dlatego w ogóle się wypowiadam ponieważ jeszcze pół roku temu myślałem dokładnie tak samo jak niektórzy, którzy zaciekle bronią PC.

Inna sprawa że racje kolegi Stiga nie są pozbawione sensu. Tyle że to co w Maku + OS X jest normą w PC jest wyjątkiem a argumentacja "poczekajmy aż rynek podzieli się 50:50" jest bez sensu ponieważ to dziś kupuję Maka takim jakim on jest dziś, jutro będzie jutro a wtedy pogadamy...

Domyślnie

Śmieszy mnie ta dyskusja cała

Używam i Maca i Windowsa... I do zdjęć wybieram Maca. Ale rozumiem opór tych, co nie znają Maca
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Ale rozumiem opór tych, co nie znają Maca
    Każdy przy przesiadce ma opór. Sam się trzy razy przesiadałem. Dwa bezskutecznie i wracałem do Win.

Strona 262 z 371 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów