Close

Strona 252 z 371 PierwszyPierwszy ... 152202242250251252253254262302352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 511 do 2 520 z 3702

Domyślnie

czyli ile powinienem ustawić DPI jak robię w photoshopie?
    Zależy od odległości obserwatora Na nacie jest pełno kalkulatorów.
    Poczytaj też o linaturze rastra drukarskiego...
    Tekst ok, a jak te kwiatki zrobię w postać wektorową? niestety nie umiem. odbić?
    Możesz zostawić jako bitmapę. Tylko wtedy do pewnego stopnia skalowanie szlag trafia - robiąc wektorowo nie ma znaczenia czy to będzie banner reklamowy czy znaczek pocztowy.
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Podobno jest. Ale jest tez InDesign, Illustrator, a nawet zupelnie darmowe (np. Scribus).
    Że niby jest to też gdzieś doczytałem na necie. Niestety nie znalazłem nic co mógłbym u siebie zainstalować (Lion). A patrzeć na alternatywy jakoś mi sie nie opłaca - bo nie robię już zupełnie nic co by takiego narzędzia wymagało. natomiast otworzyć stare jak świat CDRy chętnie bym otwierał - np za jakiś miesiąc, kiedy będę robił rodzinny kalendarz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haki Zobacz posta
    czyli ile powinienem ustawić DPI jak robię w photoshopie?
    Takich rzeczy nie robi sie w PhotoShopie! To nie jest zdjecie ani nic, co wymaga uzycia map bitowych. Jesli juz koniecznie musisz utrudniac prace sobie i innym, to w tym przypadku wystarczy na oko 50-100 DPI.

Tekst ok, a jak te kwiatki zrobię w postać wektorową?
    Jestes pewny, ze ich oryginal nie byl wektorowy, no chyba, ze sam je narysowales. Wtedy to juz nie musi byc koniecznie wektorowe -- wystarczy zaimportowac do programu do skladu.

odbić?
    Lustrzane odbicie -- tak jak masz teraz. Obiekt jest jeden -- nie trzeba go dwa razy rysowac, tylko zduplikowac i odbic lustrzanie.

chodziło mi o to, że nie potrzebuję wektora
    Powiedz to czlowiekowi, ktory bedzie Ci to drukowal, a co za tym idzie -- czekal kilka/nascie/ minut az sie wszystko przetrawi nim atrament zacznie plynac. Ostatecznie wq..wi sie i Ci tego cudownego JPGa 300 DPI przeskaluje (nagminna praktyka) do 70 DPI i cala Twoja para pojdzie w gwizdek.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Że niby jest to też gdzieś doczytałem na necie.
    Poszukalem chwilke, i dowiedzialem sie, ze:

Na Macu tylko istnieje wersja 11 corela i ona chodzi jak krew z nosa.
    Czyli dupa zbita.

Niestety nie znalazłem nic co mógłbym u siebie zainstalować (Lion). A patrzeć na alternatywy jakoś mi sie nie opłaca - bo nie robię już zupełnie nic co by takiego narzędzia wymagało. natomiast otworzyć stare jak świat CDRy chętnie bym otwierał - np za jakiś miesiąc, kiedy będę robił rodzinny kalendarz
    Illustrator CS5 czyta pliki CDR wygenerowane do wersji 10 (wlacznie) CorelDRAW.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Czyli dupa zbita.
    Tak - tyle to niestety też sam wyszperałem. Myślę, że przy tak silnej pozycji Adobe na Makach Corelowi zupełnie nie opłacało się na ten rynek wchodzić...
    Illustrator CS5 czyta pliki CDR wygenerowane do wersji 10 (wlacznie) CorelDRAW.
    No ale nie będe specjalnie do tego celu Ilustratora kupował. Będę musiał dalej żyć z parallelsem

Domyślnie

No ale nie będe specjalnie do tego celu Ilustratora kupował. Będę musiał dalej żyć z parallelsem
    W takim razie na Twoim miejscu skonwertowalbym te CDRy na EPSy, a ze skladem przesiadl sie chociazby na wspomnianego Scribusa.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

O! to jest myśl! Dzięki!

Domyślnie

Dziś odebrałem laptopa z serwisu RAGZ z Łodzi - diagnoza - wymiana napędu optycznego, O dziwo zrobili to w 1 dzień, ucieszony wracam do domu, wkładam swoje magiczne płyty które mi nie działały(tylko na moim komputerze, w iSpocie wszystkie chodziły) wkładam wkładam i nic... to samo a konkretnie pokazuje się po lewo w finderze mój dysk i jest to samo

Niestety nie wiem czego jest to przyczyna, jeśli faktycznie wymienili napęd to coś jest nie tak. Jutro jadę tam i się wszystkiego dowiem !
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

haki
    kazda plyta tak Ci dziala? a filmy dvd czyta?
    troche dziwne ze pokazuje Ci w finderze, u mnie jak nie ma plyty w napedzie to w finderze tez jej nie ma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    haki
    kazda plyta tak Ci dziala? a filmy dvd czyta?
    troche dziwne ze pokazuje Ci w finderze, u mnie jak nie ma plyty w napedzie to w finderze tez jej nie ma
    właśnie tak!. filmy DVD, płyty DVD tak, oczywiście wszystkich nie przeglądałem, ale płyty z muzyką też. W domu znalazłem z 5 płyt które mi nie działają! a jak chce nagrać na tą to włożyłem to piszą ze jest pełna i proszę włożyć czystą płytę..
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Strona 252 z 371 PierwszyPierwszy ... 152202242250251252253254262302352 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów