Szukaj
Jesli nie wyprodukowali go duzo to zapewne podzieli los takich aparatów jak Ricoh GR21, który to będąc kompaktem z obiektywem 21/2.8 kosztuje jakies $1300 (jak się pojawi!) - dla porównania jego węższy brat GR1/s (28/2.8 ) kosztuje jakieś $300. A najsmutniejsze jest to ze czesto widuje na Flikrze zdjecia typu - moje trzy GR21.. Ciekaw jestem jaki procent F6 pełni już funkcje stricte lub prawie stricte kolekcjonerskie![]()
Völkchlor
w takim razie nic tylko brac jak sie pojawi w dobrej cenie i czekac na lepsze czasy![]()
Trochę tego...trochę tamtego...
O ile jeszcze rozumiem, że aparaty z wbudowaną optyką mogą kosztować jakieś tam pieniądze, to nie widzę powodów na wydawanie takiej kasy na F6. Przecież tym aparatem nie zrobię lepszych zdjęć niż F100, podepnę tę samą optykę. Swego czasu byłem mocno napalony na F6, ale już mi przeszło. Nawet te 3k PLNów, to jak dla mnie za dużo. Jedyne co chciałbym jeszcze kupić to FM3a i to się pewnie kiedyś stanie.
W takim razie to nie jest aparat dla ciebie - proste![]()
Völkchlor
Nic dodać nic ująć.
F6 jest aparatem wspaniałym, tego nie da się ukryć. Ja może nawet i wycisnąłbym tę gotówkę na niego gdyby nie fakt, że wszystkie obiektywy Nikkor jakie mi zostały są Ai/AiS. Dlatego też podpinam je do FM3a, FA tudzież F2. Wszystkie trzy wychodzą taniej niż F6![]()
a ja mam dwa aparaty (135 i 4x5) i kazdy ma jeden obietyw :P
Völkchlor
A mnie do mikrofilmu została cała stałkownia (AiS): 20 2.8, 28 2.8, 35 1.4, 50 1.4, 105 2.8 micro i 200 4 ( <- ten jest Ai). I co? Przecież nie wyrzucę ani nie sprzedam, bo na chleb mam (zobaczymy jak długo)
No ale masz do nich jakieś body czy nie?
Völkchlor
Skontaktuj się z nami