Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: F6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Za 10 - 15 lat cena spadnie
    Nic podobnego - F6 to ostatni zawodowy korpus analogowy, koniec pewnej (cudownej!) epoki. Nie wyprodukowano go dużo, bo powstał w czasie D2X / D2H, więc już w czasach wczesnej epoki cyfowej (epoka pixela ciosanego)
    F6 będzie tylko drożeć
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Jesli nie wyprodukowali go duzo to zapewne podzieli los takich aparatów jak Ricoh GR21, który to będąc kompaktem z obiektywem 21/2.8 kosztuje jakies $1300 (jak się pojawi!) - dla porównania jego węższy brat GR1/s (28/2.8 ) kosztuje jakieś $300. A najsmutniejsze jest to ze czesto widuje na Flikrze zdjecia typu - moje trzy GR21.. Ciekaw jestem jaki procent F6 pełni już funkcje stricte lub prawie stricte kolekcjonerskie
    Völkchlor

Domyślnie

w takim razie nic tylko brac jak sie pojawi w dobrej cenie i czekac na lepsze czasy
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

O ile jeszcze rozumiem, że aparaty z wbudowaną optyką mogą kosztować jakieś tam pieniądze, to nie widzę powodów na wydawanie takiej kasy na F6. Przecież tym aparatem nie zrobię lepszych zdjęć niż F100, podepnę tę samą optykę. Swego czasu byłem mocno napalony na F6, ale już mi przeszło. Nawet te 3k PLNów, to jak dla mnie za dużo. Jedyne co chciałbym jeszcze kupić to FM3a i to się pewnie kiedyś stanie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

W takim razie to nie jest aparat dla ciebie - proste
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    Nic podobnego - F6 to ostatni zawodowy korpus analogowy, koniec pewnej (cudownej!) epoki. Nie wyprodukowano go dużo, bo powstał w czasie D2X / D2H, więc już w czasach wczesnej epoki cyfowej (epoka pixela ciosanego)
    F6 będzie tylko drożeć
    Nic dodać nic ująć.

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Swego czasu byłem mocno napalony na F6, ale już mi przeszło. Nawet te 3k PLNów, to jak dla mnie za dużo. Jedyne co chciałbym jeszcze kupić to FM3a i to się pewnie kiedyś stanie.
    F6 jest aparatem wspaniałym, tego nie da się ukryć. Ja może nawet i wycisnąłbym tę gotówkę na niego gdyby nie fakt, że wszystkie obiektywy Nikkor jakie mi zostały są Ai/AiS. Dlatego też podpinam je do FM3a, FA tudzież F2. Wszystkie trzy wychodzą taniej niż F6

Talking

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Ciekaw jestem jaki procent F6 pełni już funkcje stricte lub prawie stricte kolekcjonerskie
    F6 wyjmuję na specjalne okazje. Do codziennego pstrykactwa używam D700. F100 dopieszczam z nostalgicznym wspomnieniem. FM3a, gdy chcę zaszpanować przed dziewczynami.

Pozdrawiam
    FM3a, F6, F100, D700, kilka obiektywów

Domyślnie

a ja mam dwa aparaty (135 i 4x5) i kazdy ma jeden obietyw :P
    Völkchlor

Domyślnie

A mnie do mikrofilmu została cała stałkownia (AiS): 20 2.8, 28 2.8, 35 1.4, 50 1.4, 105 2.8 micro i 200 4 ( <- ten jest Ai). I co? Przecież nie wyrzucę ani nie sprzedam, bo na chleb mam (zobaczymy jak długo )

Domyślnie

No ale masz do nich jakieś body czy nie?
    Völkchlor

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów