Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1 Zobacz posta
    dokładnie tak, pchanie się trzy-drożny zestaw z takim budżetem nie ma sensu.
    Z każdego radia da się wyciągnąć wyjście przedwzmacniacza.... średnio rozgarnięty warsztat car audio ci to zrobi a jak masz sterowanie z kierownicy to już w ogóle szkoda pozbywać się radia.
    Za te pieniądze zrób porządnie drzwi i kup dobre głośniki. Ktoś wspomniał o firmie Morel i to bardzo dobry wybór.
    Mają zestawy na każdą kieszeń.
    Wzmacniacz dokupisz jak uzbierasz następne 300 EUR.
    Naprawdę warto.
    Wzmacniacz kupie teraz, nie bedzie to na pewno nie wiadomo co ale na pewno zagra lepiej niz pod samym radiem, bo jaki jest sens kupowania 100watowych glosnikow pod radio 20W (tyle ma moje seryjnie) - to tak jak by kupić Ferrari bez kół . Pojezdze tak troche a jak mi wzrosnie apetyt na cos lepszego i przypadkiem bede mial kase to wtedy kupie lepszy wzmacniacz, stary pojdzie w kat, albo sprzedam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    bo jaki jest sens kupowania 100watowych glosnikow pod radio 20W (tyle ma moje seryjnie)
    ani te głośniki nie mają 100 wat ani Twoje radio nie ma 20....
    nie daj się nabierać na marketingowy bełkot producentów....
    to jest moc chwilowa RMS zupełnie bez znaczenia....
    sprawdź skuteczność głośników, która jest podawana w decybelach.... olej te waty.
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Domyślnie

ani te głośniki nie mają 100 wat ani Twoje radio nie ma 20....
    nie daj się nabierać na marketingowy bełkot producentów....
    to jest moc chwilowa RMS zupełnie bez znaczenia....
    sprawdź skuteczność głośników, która jest podawana w decybelach.... olej te waty.
    Masz racje doczytalem dokladnie na forum, i moje (dokladnie ten model) Delco cdr500 ma 4x7W - Nie sadzilem ze mam w samochodize taki szmelc, konkluzja - wzmacniacz na pewno będzie zakupiony w pierwszej kolejnosci.

Domyślnie

Masz racje doczytalem dokladnie na forum, i moje (dokladnie ten model) Delco cdr500 ma 4x7W - Nie sadzilem ze mam w samochodize taki szmelc,
    to nie jest szmelc, słuchałem wielu systemów zbudowanych na tych radiach i naprawdę je wymieniałbym w ostatniej kolejności. Warunek: trzeba wyprowadzić wyjście przedwzmacniacza!
    Jeśli już teraz upierasz się przy wzmacniaczu to poszukaj używanych Genesiss, DLS lub Sony M1.
    Ten ostatni to majstersztyk niestety już nieprodukowany.
    Ostatnio edytowane przez sebar1 ; 27-10-2011 o 21:39

Domyślnie

to nie jest szmelc, słuchałem wielu systemów zbudowanych na tych radiach i naprawdę je wymieniałbym w ostatniej kolejności. Warunek: trzeba wyprowadzić wyjście przedwzmacniacza!
    Jeśli już teraz upierasz się przy wzmacniaczu to poszukaj używanych Genesiss, DLS lub Sony M1.
    Ten ostatni to majstersztyk niestety już nieprodukowany.
    Spoko radio na razie zostaje, tylko ciagle mnie nurtuje pytanie czy do tego da sie podpiąc wzmacniacz( bo ten na pewno bedzie). WYjalbym radio, ale juz ciemno i jakos mi sie nie chce.

Edit: wstepnie zdecydowalem sie na glosniczki Vibe Black Air 6.
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 27-10-2011 o 22:32

Domyślnie

Spoko radio na razie zostaje, tylko ciagle mnie nurtuje pytanie czy do tego da sie podpiąc wzmacniacz( bo ten na pewno bedzie). WYjalbym radio, ale juz ciemno i jakos mi sie nie chce.
    wszystko się da
    tzn, da się ale trzeba wyprowadzić wyjście przedwzmacniacza.
    Najprościej jak się da: dorobić takie wyjście... da się do każdego radia.
    Zrobią ci to w jakimś punkcie CarAudio a jak powiedzą, że się nie da to uciekaj od nich...

Edit: wstepnie zdecydowalem sie na glosniczki Vibe Black Air 6.
    bez odsłuchu????....
    Ostatnio edytowane przez sebar1 ; 27-10-2011 o 22:39

Domyślnie

wszystko się da
    tzn, da się ale trzeba wyprowadzić wyjście przedwzmacniacza.
    Najprościej jak się da: dorobić takie wyjście... da się do każdego radia.
    Zrobią ci to w jakimś punkcie CarAudio a jak powiedzą, że się nie da to uciekaj od nich...

bez odsłuchu????....
    irlandia to zadupie - musialbym gdzies szukac w Dublinie a mam 200km w jedna mańkę, jak zatankuje w 2 strony to 50 euro szlag strzeli - wolałbym ta kase przeznaczyc na wytłumienie drzwi

Nie mam gdzie odsłuchac glosnikow, jak mowilem - Irlandia to zadupie - kto oglądał "Gangi Nowego Yorku" - ten wie o co kaman

Edit - czy tweetery podlacza sie bezposrednio do wzmaka tak samo jak sredniotonowki czy inaczej jakos ???
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 27-10-2011 o 22:55

Domyślnie

Edit - czy tweetery podlacza sie bezposrednio do wzmaka tak samo jak sredniotonowki czy inaczej jakos ???

Tej metody bym nie polecal o ile chcesz żeby pograly dluzej ni| kilka sekund Wspomniane wczesniej zwrotnice rozwiazuja te kwestie

Domyślnie

jak się chce je spalić to tak....
    przecież masz zwrotnice. w tych głośnikach........
    taka rada zupełnie na serio... jak nie masz o tym pojęcia to nie rób tego sam i tak nie będziesz zadowolony z efektu.
    Szkoda pieniędzy.... a jeszcze coś popalisz....

Domyślnie

jak się chce je spalić to tak....
    przecież masz zwrotnice. w tych głośnikach........
    taka rada zupełnie na serio... jak nie masz o tym pojęcia to nie rób tego sam i tak nie będziesz zadowolony z efektu.
    Szkoda pieniędzy.... a jeszcze coś popalisz....
    Nie nie, wezme ze soba szwagra - on mi nie da nic spalić jak nie bedziemy czegos wiedziec to zajade do mechaniora/spryciora.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów