Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 85

Domyślnie

da się ale w tych najprostszych zwrotnicach wymaga to wymiany rezystora.
    Takie zwrotnice od średniej półki powiedzmy mają najczęściej trzy rezystory oznaczone 0dB, +2dB i +4dB
    i przepina się kabelek, nie ma żadnych pokręteł.
    W każdym aucie odległość od wooferów do tweeterów albo tweeterów od naszych uszów jest inna i dzięki tej regulacji można sobie to dostroić.
    Warto zwrócić uwagę przy zakupie czy zwrotnica ma taką regulacje ale obecnie staje się to standardem.
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Domyślnie

Na tej samej zasadzie wszystko się da zrobić rozbierając to, składając od nowa i wymieniając przy okazji połowę podzespołów.....

Domyślnie

przesadzasz....
    warto zajrzeć do środka zwrotnicy bo może się okazać, że producent przewidział taką regulacje.
    Bardzo często tak jest a z zewnątrz nic nie widać.

tak to wygląda:
    http://www.autohifi.pl/cms.php?img=Eton25
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

Wymień sam przód, tył bym zostawił. Drzwi jeśli chcesz w miarę tanio, to podobno też dobrze jest wygłuszyć je matami dekarskimi zamiast jakimiś hiper-wypas-pro do CA.
    Jeśli chodzi o sterowanie radiem to zależy jakie kupisz, do niektórych marek normalnie da się dokupic takie interfejsy i ori sterowanko z kiery w Oplu działa (koszt to jakoś 150-200pln).
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Domyślnie

Panowie - czy ktoś sie zetknął z radiem Pioneer DEH - 9300SD ??? --> http://www.audiopioneer.pl/pioneer-d...ka-gratis.html

Planuje toto sobie kupić bo wizualnie bardzo mi leży, tylko nie wiem jak to gra...

Głosniki i maty wytłumiające już do mnie jada, narazie nie instaluje wzmaka - zobacze jak bedzie pod samym radiem, jak zabraknie mi mocy to wtedy bede rozglądał sie za wzmakiem.

Domyślnie

Chcesz robić tak?

"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Chcesz robić tak?

Hahahahaaaa mocne

Domyślnie

Mogła rozpiąć koszulę, ja bym chętnie obejrzał rozchodzenie tej fali w innym ośrodku
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Mogła rozpiąć koszulę, ja bym chętnie obejrzał rozchodzenie tej fali w innym ośrodku
    Ty lobuzie! O tym samym pomyslalem!

Domyślnie

Dobra, panowie, skupmy się. Jako że z obiegu CA wypadłem jakieś 10 -12 lat temu to potzrbuję podpowiedzi. Za czasów kiedy w tym siedziałem uwielbiałem basy Earthquake"a za ich miękkość i "lizanie" po plecach. Co obecnie jest sensownym odpowiednikiem ? Najlepiej zamnkięta skrzynia a nie sam głośnik. Może być używka. Do tego potrzebuję oczywiście wzmaka i tutaj chcę oczywiście mojego ulubionego Crunch'a ze starej serii Drive. Poszukam dobrego modelu w używce, nawet licząc ściągnaie ze stanów, gdzie można trafic naprawdę cudeńka w bardzo dobrej cenie

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów