Szukaj
9.
Nikt nic nie dodaje to ja kolejną dodam:
W sumie tutaj to można porównać do malowania, tablet w dłoń i kilka godzin wolnego czasu.
1. Usunięcie wszystkich zbędnych elementów używając stempla i pędzla korygującego.
2. Wklejenie nieba, dodanie odpowiedniej kolorystyki - balans kolorów, barwa/nasycenie, mapa gradientu.
3. dodanie światła.
4. metoda Dodge & Burn - rozjaśnienie drzewa obok lampy po prawej, ulicy, słupków po lewej.
5. Dodanie mgiełki - Render chmur.
Ciężko wymienić krok po kroku co się robiło![]()
Fajny wątek
To może też coś wrzucę:
Tylko teraz co ja tam robiłem,hmm?:
-Występlowanie śmieci z łąki ,chmur ,wyrównanie linii horyzontu
-Przeróbka drzewa (wydłużenie pnia,zmiana kształtu korony)
-Domalowanie szubienicy, dodanie dziewczyny na huśtawce(zabawa z dodge/burn) i ptaków
-Stylizacja na kolory (nie pamiętam dokładnie jak)
-Dodanie tekstury
-I standardowe zabawy z drobniejszymi ustawieniami przy każdym elemencie jak kontrast,jasność itp.
To tak w skrócie
Seeth jak się uczyłeś obróbki w PS ? Jakieś książki, tutoriale w internecie, kursy ?
Kurde, choć w połowie chciałbym tak ogarniać PS jak Wy ;p
świetne przeróbki
Pozdrawiam
Karina
Uczyłem się z dostępnych tutoriali, video tutoriali w internecie - najszybsza metoda, kursy, czytanie forum itp. Naukę zaczynałem kilka lat temu i nawet teraz w wolnej chwili oglądam kursy i tutoriale. Jak czegoś nie wiedziałem to też zadawałem pytania na forach. Dużo też się nauczyłem po przez przeglądanie pracy lepszych i próbowałem osiągnąć podobny efekt samemu w Photoshopie.
Jeszcze wcześniej to bawiłem się innym programem graficznym dołączonym do skanera, taki prosty ale nauczyłem się podstaw i łatwiej było mi zacząć pracę z Photoshopem.![]()
http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
http://pawelstrzyzykowski.pl
D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria
Temat rewelacyjny!
Bardzo chętnie będę śledził ten wątek![]()
Genialny temat! Bardzo motywuje do dalszej nauki PS!
Czekam na jakieś portrety.
Ostatnio edytowane przez adrian8308 ; 13-10-2011 o 22:19
NIKON 3100--------AF-S NIKKOR 18-105
Skontaktuj się z nami