Close

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Ale czy ja pisze że wątek jest zły? Temat jest ok. Swoich nie pokażę, bo nie robiłem nigdy fotomontażu ani nic w tym stylu, i nie zrobię bo nie umiem. Dla mnie w takich zdjęciowych grafikach Konrad Bąk jest świetny.
    Ale tu nie chodzi tylko o fotomontaże. Po prostu zdjęcie - jakiekolwiek które uznasz za ciekawe - przed i po obróbce. Równie dobrze może być "zwykły" portret.

Osobiście chętnie zobaczyłbym jakiś Twój before&after któregoś glamourka, bo podoba mi się Twoja obróbka skóry.

Domyślnie

9.
    Nikt nic nie dodaje to ja kolejną dodam:

W sumie tutaj to można porównać do malowania, tablet w dłoń i kilka godzin wolnego czasu.
    1. Usunięcie wszystkich zbędnych elementów używając stempla i pędzla korygującego.
    2. Wklejenie nieba, dodanie odpowiedniej kolorystyki - balans kolorów, barwa/nasycenie, mapa gradientu.
    3. dodanie światła.
    4. metoda Dodge & Burn - rozjaśnienie drzewa obok lampy po prawej, ulicy, słupków po lewej.
    5. Dodanie mgiełki - Render chmur.

Ciężko wymienić krok po kroku co się robiło

Domyślnie

Fajny wątek
    To może też coś wrzucę:

Tylko teraz co ja tam robiłem,hmm?:
    -Występlowanie śmieci z łąki ,chmur ,wyrównanie linii horyzontu
    -Przeróbka drzewa (wydłużenie pnia,zmiana kształtu korony)
    -Domalowanie szubienicy, dodanie dziewczyny na huśtawce(zabawa z dodge/burn) i ptaków
    -Stylizacja na kolory (nie pamiętam dokładnie jak)
    -Dodanie tekstury
    -I standardowe zabawy z drobniejszymi ustawieniami przy każdym elemencie jak kontrast,jasność itp.
    To tak w skrócie

Domyślnie

Seeth jak się uczyłeś obróbki w PS ? Jakieś książki, tutoriale w internecie, kursy ?

Domyślnie

Kurde, choć w połowie chciałbym tak ogarniać PS jak Wy ;p

Domyślnie

świetne przeróbki
    Pozdrawiam
    Karina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółty Zobacz posta
    Seeth jak się uczyłeś obróbki w PS ? Jakieś książki, tutoriale w internecie, kursy ?
    Uczyłem się z dostępnych tutoriali, video tutoriali w internecie - najszybsza metoda, kursy, czytanie forum itp. Naukę zaczynałem kilka lat temu i nawet teraz w wolnej chwili oglądam kursy i tutoriale. Jak czegoś nie wiedziałem to też zadawałem pytania na forach. Dużo też się nauczyłem po przez przeglądanie pracy lepszych i próbowałem osiągnąć podobny efekt samemu w Photoshopie.

Jeszcze wcześniej to bawiłem się innym programem graficznym dołączonym do skanera, taki prosty ale nauczyłem się podstaw i łatwiej było mi zacząć pracę z Photoshopem.

Domyślnie

I ja coś pokażę

http://pawelstrzyzykowski.blogspot.com/
    http://pawelstrzyzykowski.pl
    D300 + Grip, D70s, 35 f/1,8. N 18 - 70 (3,5 - 4,5) , Di 622, akcesoria

Domyślnie

Temat rewelacyjny!
    Bardzo chętnie będę śledził ten wątek

Domyślnie

Genialny temat! Bardzo motywuje do dalszej nauki PS!
    Czekam na jakieś portrety.
    Ostatnio edytowane przez adrian8308 ; 13-10-2011 o 22:19
    NIKON 3100--------AF-S NIKKOR 18-105

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów