Close

Strona 232 z 371 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 311 do 2 320 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Nigdzie cos takiego nie zostalo udowodnione.
    No to jeszcze raz:

Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Czyli dobre markowe pecety z górnej półki i Apple różni tylko cena? Czyli Apple to też górna półka. A cena jest niemal identyczna, co udowodniliśmy kilkanaście stron temu.

Owszem jest. I to nawet większa bo Unix od Windows różni się bardziej niż auto terenowe od osobowego.

Ten sam znaczy co, bo się pogubiłem? Insynuuje Pan, że są TE SAME produkty sprzedawane drożej lub taniej? To znaczy że tej tańszy ma część ceny sponsorowaną przez kogoś? To kapitalizm. Jeśli coś się da sprzedać drożej to nikt nie będzie miał żadnych skrupułów. Wszak chodzi o maksymalizację zysku. Zawsze.
    1. udowadniałeś ale udowodnić nie mogłeś bo markowe, nowe produkty któryś z kolegów znalazł dużo taniej niz na oficjalnej stronie a apple jak wiemy ma sztywną cenę.
    2. tu już wiele ludzi polemizuje
    3. tak, w innej obudowie, maki dawno już są zwykłymi PC i tego nie zmienisz. w tym przypadku dodatkową kwotę jaką musisz wydać jest przereklamowana (wg mnie) marka czy to kupujesz gejfona czy stacjonarke placisz za firme

nawet z tego co wysłałeś jest taniej doliczając vat (liczone w glowie)
    Ostatnio edytowane przez jatoja2 ; 05-10-2011 o 18:11

Domyślnie

No to jeszcze raz:
    Wybral Pan stosunkowo najdrozsze zrodlo zakupu della i najtansze autoryzowane, zakupu maca. Nieraz zostala przedstawiona informacja ze Dell u lokalych sprzedawcow mzona dostac taniej. Tak czy inaczej to co PAn pokazal dotyczyl jedynie komputerow klayy workstation. Zeby obalic teorie potrzeba tylko jeden sprzeczny przyklad. Dla tego moze mala zagadka, do czego porownamy iMaca. Do laptopa, czy do komputera stacjonarnego?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Ale tak jest latwiej... a i zarobi sie na tym przy okazji.
    Tak, jasne. Straszy Pan tym już dzieci?
    Skupmy się może na rzeczywistych cechach a nie spekulacjach, domysłach, przesądach?

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    1. udowadniałeś ale udowodnić nie mogłeś bo markowe, nowe produkty któryś z kolegów znalazł dużo taniej niz na oficjalnej stronie a apple jak wiemy ma sztywną cenę.
    Do licha ciężkiego, co ma cena jakaś-tam, gdzieś znaleziona do OFICJALNEJ NA STRONACH PRODUCENTA? Zawsze można gdzieś wyrwać taniej. Z różnych powodów. Maki też, tylko rzadziej bo ich mniej po prostu jest. Normalnie tyle to kosztuje ile jest na zrzutach ze stron producentów. Proszę zamówić na stronie DELL-a i przyjdzie DOKŁADNIE w tej cenie! Ludzie, co Wam się na mózgi rzuca, że chwytacie się takich absurdów?

2. tu już wiele ludzi polemizuje
    To nie jest materiał do polemiki. Różne systemy, konstrukcja, założenia projektowe, realizacja. Jeśli ktoś próbuje, świadczy to o kompletnym braku zielonego pojęcia o przedmiocie dyskusji.

3. tak, w innej obudowie, maki dawno już są zwykłymi PC i tego nie zmienisz.
    Co Pan próbuje przeforsować? Jest oczywiste, że po przejściu na Intela, architektura komputera jest ta sama. W założeniach konstrukcyjnych Mac Pro nie różni się znacząco od równoważnej cenowo wieloprocesorowej stacji DELL-a. Są oczywiste różnice w detalach i oczywiście w oprogramowaniu. Nie rozumiem intencji Pana wypowiedzi.

Wybral Pan stosunkowo najdrozsze zrodlo zakupu della i najtansze autoryzowane, zakupu maca. Nieraz zostala przedstawiona informacja ze Dell u lokalych sprzedawcow mzona dostac taniej. Tak czy inaczej to co PAn pokazal dotyczyl jedynie komputerow klayy workstation.
    Pokazałem IDENTYCZNE źródła i tą samą klasę komputerów. Niby jak chce Pan porównywać ceny Apple i DELL-a? Wszystko można znaleźć taniej z różnych powodów. Nie róbmy z siebie nawzajem idiotów. Jest jakiś poziom wyjściowy cen i ten podałem.

Zeby obalic teorie potrzeba tylko jeden sprzeczny przyklad. Dla tego moze mala zagadka, do czego porownamy iMaca. Do laptopa, czy do komputera stacjonarnego?
    Tak, znajdźmy przykład którego nie da się znaleźć odpowiednika, i dopasujmy pasującą Panu teorię. Zaczyna się kombinacja i przepychanki, byle tylko moje było na wierzchu, prawda?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-10-2011 o 18:27
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Wybral Pan stosunkowo najdrozsze zrodlo zakupu della i najtansze autoryzowane, zakupu maca. Nieraz zostala przedstawiona informacja ze Dell u lokalych sprzedawcow mzona dostac taniej. Tak czy inaczej to co PAn pokazal dotyczyl jedynie komputerow klayy workstation. Zeby obalic teorie potrzeba tylko jeden sprzeczny przyklad. Dla tego moze mala zagadka, do czego porownamy iMaca. Do laptopa, czy do komputera stacjonarnego?
    iMac – seria komputerów all-in-one zaprojektowanych i zbudowanych przez Apple. Została podstawową ofertą komputerów stacjonarnych dla konsumentów od pojawienia się na rynku w 1998.
    źródło wiki

Domyślnie

Dziwie sie, że tyle ludzi pisze, że płaci sie za marke a nie wie co sie kryje za tym. Myślicie, że S. Jobs wymyślił wszystko na swoim biurku na poczekaniu za darmo czy kosztowało to setki mln $ w działach badań i rozwoju ? Ta marka cały czas inwestuje a nie zbiera kapitał od zakupionego sprzętu. Wymyślili os x i bierą kase za to. W dzisiejszych czasach nic nie ma za darmo....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    iMac – seria komputerów all-in-one zaprojektowanych i zbudowanych przez Apple. Została podstawową ofertą komputerów stacjonarnych dla konsumentów od pojawienia się na rynku w 1998.
    źródło wiki
    No i?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    No i?
    Padło pytanie do czego przyrównać iMaca więc odpowiedziałem. Do laptopa to nie pasuje.

Domyślnie

Do licha ciężkiego, co ma cena jakaś-tam, gdzieś znaleziona do OFICJALNEJ NA STRONACH PRODUCENTA? Zawsze można gdzieś wyrwać taniej. Z różnych powodów. Maki też, tylko rzadziej bo ich mniej po prostu jest. Normalnie tyle to kosztuje ile jest na zrzutach ze stron producentów. Proszę zamówić na stronie DELL-a i przyjdzie DOKŁADNIE w tej cenie! Ludzie, co Wam się na mózgi rzuca, że chwytacie się takich absurdów?
    Pokazałem IDENTYCZNE źródła i tą samą klasę komputerów. Niby jak chce Pan porównywać ceny Apple i DELL-a? Wszystko można znaleźć taniej z różnych powodów. Nie róbmy z siebie nawzajem idiotów. Jest jakiś poziom wyjściowy cen i ten podałem.
    Nalezy porownywac ceny u autoryzowanych dystrybutorow. Jezeli istnieje sprzedawca autoryzowany Della ktory sprzedaje ten sprzet taniej ( za co poswiadczyl kolega kilkanascie stron wczesniej ) to z tym dealerem trzeba go porownywac. Normalnie, to kosztuje tyle, za ile sie go kupi od autoryzowanego sprzedawcy. Zawsze wszystko kupuje Pan na stronie producenta, mimo ze jest drozej niz u autoryzowanego sprzedawcy w Pana okolicy? to nie absurd, to normalne myslenie.

Tak, znajdźmy przykład którego nie da się znaleźć odpowiednika, i dopasujmy pasującą Panu teorię. Zaczyna się kombinacja i przepychanki, byle tylko moje było na wierzchu, prawda?
    Nie rozumiem do czego Pan pije. Pana teoria jest taka ze maci nie sa drozsze od skladakow majacych przyblizone mozliwosci. Z taka teza sie nei zgadzam i z nia walcze. Skoro iMac jest produktem desktopowym, to wybierzmy sobie sprzet odpowiadajacy mu wydajnoscia ( najslabsze i5? srednie i3?, etc) + sredni monitor ( bo niedawno na forum zostalo powiedziane ze ten iMacowy to nic specjalnego ) i zobaczmy jak wyjdzie cena. Nie zapomnijmy tylko o myszce i klawiaturze ktora sie ( chyba ) dostaje z Maciem, zeby Pan Tom01 nas nie wysmial ze porownanie jest nieobiektywne bo jak ma clzowiek rpacowac bez myszki i klawiatury!

Padło pytanie do czego przyrównać iMaca więc odpowiedziałem. Do laptopa to nie pasuje.
    Wydajnoscia pasuje bardziej do laptopa, gabarytami do stacjonarki, stad bylo moje pytanie :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

3. tak, w innej obudowie, maki dawno już są zwykłymi PC i tego nie zmienisz. w tym przypadku dodatkową kwotę jaką musisz wydać jest przereklamowana (wg mnie) marka czy to kupujesz gejfona czy stacjonarke placisz za firme
    Ee, nieładnie. Jak mam Iphona to jestem pedałem? A jak nie jestem pedałem to znaczy, że jeszcze nie jestem, czy nie wiem, że jestem. Z daleka wygląda na tani chwyt polegający na przypisaniu przez przeniesienie - to jest telefon dla pedałów, jeśli go masz to jesteś pedałem. Więc lepiej nie przyznawaj się, że masz taki telefon, bo cię wyśmieją. W najlepszym przypadku.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 232 z 371 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów