Close

Strona 222 z 371 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 211 do 2 220 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Bzdura, już EFI to w sumie prawie wirus:
    Prawie robi wielką różnicę.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haradrimm Zobacz posta
    Co do mitycznego bezpieczeństwa systemu Appla
    Jeszcze raz, do znudzenia. Ma Pan Maca? Widział Pan kiedykolwiek wirusa na nim?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Co do mitycznego bezpieczeństwa systemu Appla przypomnę, że na zawodach Pwn2Own sprzęt tej firmy zazwyczaj pada jako pierwszy. W tym roku MacBook znów padł pierwszy, włamanie do Safari zajęło hakerom 5s Poza tym wirusy na maca istnieją, a czym więcej będzie komputerów z systemem Apple tym więcej będzie wirusów.
    Za to dziury są szybko łatane w przeciwieństwie do microsoftu
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Prawie robi wielką różnicę.
    Nie bardzo, tak samo jak nie bez znaczenia kto Ci zagląda przez ramię.

Miej świadomość, na jaki rynek jest produkowany apple i jakie są tam standardy, szczególnie od znanych nam wydarzeń sprzed 10 lat.

A będzie tylko gorzej, bo szaleństwo rośnie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Za to dziury są szybko łatane w przeciwieństwie do microsoftu
    Niedługo przed zawodami Apple wypuścił łatkę, która załatała 65 dziur w Safari, widać niewiele to dało

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeszcze raz, do znudzenia. Ma Pan Maca? Widział Pan kiedykolwiek wirusa na nim?
    Nie miałem Maca, ale miałem przyjemność na nim pracować. Przyznam się, że wirusa nie widziałem. Co więcej, na co dzień używam 3 komputerów, na dwóch z nich stoi windows, na żadnym z nich także nie widziałem wirusa. Czy to znaczy, że na windowsy nie ma wirusów?
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Domyślnie

Na Macu pracuję*od lat 90tych. Wirusa miałem raz. Ktoś w sieci używał zainfekowanej kopii Duke Nukema. I z całym szacunkiem dla specjalistów z zakresu IT, na szczęście ja sam wybieram sobie komputer. Dzięki temu IT żyje sobie w spokoju i nie zawraca tyłka mnie, i ja ich też nie muszę oglądać. Chyba, że na piwie. Skoro już zostało dowiedzione, że applowy marketing wyprał mi mózg do cna, bo dalej nie chcę windozy. Skoro zmieniłem bank, gdyż z poziomu Maca nie dało się obsługiwać konta osobistego. To może już nie warto nawracać takiego grzesznika.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Niedługo przed zawodami Apple wypuścił łatkę, która załatała 65 dziur w Safari, widać niewiele to dało
    Co nie zmienia faktu, że każdy inny soft może mieć takie same błędy. W praktyce w każdym dużym sofcie pojawiają się różnego rodzaju kwiatki. Niezależnie od platformy czy firmy wypuszczającej to oprogramowanie. I nawet jakby apple wypuściło łatę, która łatałaby 6500 dziur nie oznaczałoby to, że nie ma kolejnej.

To o czym pisałem dotyczyło szybkości reakcji PO znalezieniu dziury. Myślałem, że to jasne
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sorry doktor, ale zważywszy na Twój nick sądziłem, że raczej uzdrowisz atmosferę zamiast dowalać do pieca.

A tu niespodzianka.

Poczytaj o EFI, UEFI, czy jakkolwiek nie nazywać tego draństwa, na poprzedniej stronie masz link w moim poście.

Warto wiedzieć takie rzeczy.

Co nie zmienia faktu, że każdy inny soft może mieć takie same błędy. W praktyce w każdym dużym sofcie pojawiają się różnego rodzaju kwiatki. Niezależnie od platformy czy firmy wypuszczającej to oprogramowanie. I nawet jakby apple wypuściło łatę, która łatałaby 6500 dziur nie oznaczałoby to, że nie ma kolejnej.
    ... ale nie każdy komputer ma wręcz bramę wjazdową, przez która może zajrzeć prawie każdy zorientowany, chyba że nie chce.

A apple ma i niektóre pecety też już mają.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-10-2011 o 15:25
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

@doktor
    Widzisz, tylko jak na razie jedna osoba probuje nawrocic reszte na jedna, wlasciwa sciezke. Mi osobiscie wisi czy ktos uzywa OSX, czy Windows 7/XP, czy moze ma Unixa, albo jakas dystrybucje Linuxa, tylko po jakiego groma rozsiewac jakies smieszne i wyzssane z palca dane, obrazac wszystkich innych uzytkownikow systemu innego niz ten jeden wlasciwy.
    Nie miałem Maca, ale miałem przyjemność na nim pracować. Przyznam się, że wirusa nie widziałem. Co więcej, na co dzień używam 3 komputerów, na dwóch z nich stoi windows, na żadnym z nich także nie widziałem wirusa. Czy to znaczy, że na windowsy nie ma wirusów?
    Swietnie napisane. Ja rowniez uzywam Windows 7 i XP i nie widze wirusow, jakis nieprzewidzianych anomali... Uzywam rowniez produktow Apple, tam tez tego nie widze. Ale czy to, ze nie widze wirusow, ze nie widze zadnych podejzanych dzialan czy innych operacji na komputerze czy innym urzadzeniu swiadczy ze wirusy, malware, czy inne dziadostwo nie istnieje?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

To o czym pisałem dotyczyło szybkości reakcji PO znalezieniu dziury. Myślałem, że to jasne
    Oczywiście, dziur nigdy nie da się całkowicie wyeliminować, ale to nie zmienia faktu, że w tych zawodach notorycznie od kilku lat to sprzęty Apple poddają się pierwsze. I nie mówię, że Makówki są złe, bo to nieprawda, ale opinie o ich bezpieczeństwie są zwykłym mitem. A czym więcej ludzi będzie korzystać z Maców tym więcej zagrożeń będzie na nich czekać.
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Strona 222 z 371 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów