To mówisz, że Mac to ten Golf?Podpowiem ci jaka jest różnica. Jak bym zasłonił kotarką oba komputery i dał identyczne myszki/klawiatury/monitory to nawet byś się nie zorientował przy pracy która maszyna jest która. A może i tak, bo w aplikacjach wykorzystujących mało wątków Core będzie szybsze
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Czyli jak mi chińczyk wsadzi do obudowy z logiem jabłka płytę główną i wsadzi do niej procesor, to maszyna jest lepsza niż gdyby te same elementy w pudełkach przyszły do mnie do domu i sam sobie włożę ten procesor do socketu?
![]()
![]()
![]()
![]()
Swoją drogą tak, wszystkie te parametry można poznać w programie do diagnostyki sprzętu i gwarantuję Ci, że dane wymieniane między CPU a pamięcią są szybsze przy podkręconym QPI![]()
![]()
No, bo jak komputer składany na miejscu to nie to samo co składak w chińskiej fabrycedo tego jest podatny na wirusy i utratę danych, a Mac'i się nie wieszają (ehe, udało mi się po 10 minutach i jest to powtarzalny błąd systemu, jak co służę przykładem). A składak nie jest przypadkiem bardziej podatny na żyły wodne albo promieniowanie kosmiczne? Bo takie opowieści wielorybnicze też krążą.
Szukaj

Skontaktuj się z nami