Close

Strona 40 z 56 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    No jest tego trochę więcej, np. Sigma, Pentax, Fuji...

Moim zdaniem na razie na rynku bezlusterkowców wygrywają Nexy. Patrząc na nowy korpus NEX-7, idą w dobrą stronę, wsadzając do małego body dużo pokręteł, przycisków i wizjer. Gdyby Sony oferowało lepsze systemowe szkła, to myślę, że wiele osób porzuciłoby lustrzanki dla tego systemu.
    Fuji? Jaką to lustrzankę produkują?

Domyślnie

Miałem na myśli s5pro, chociaż teraz fuji chyba faktycznie robi już same kompakty.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wywalenie lustra z lustrzanki to żaden problem. Wcale nie oznacza to konieczności opracowania nowego systemu, innych mocowań obiektywów itd. Owszem, gdyby system był nowy od podstaw, to pewnie obiektywy by były blizej matrycy, aparaty byłyby chudsze. Ale czy takie aparaty sie lepiej trzyma w ręku? Niekoniecznie. Mozna zrobić kolejnego Nikona Dxxx bez lustra, cieńszego i dać do niego adapter zwiększający dystans tak by stosować całą dotychczasową optykę. I jednoczesnie wypuszczać nowo opracowane szkła montowane bez adaptera.
    I dlatego Nikon już podczas premiery pokazał przejściówkę na "stare" obiektywy AF-S. Myślę, że za jakiś czas (zależny głównie od działu marketingu) pojawi się System 1 "cośtam" z normalnym bagnetem F i dużą matrycą (FX, DX) - takie coś wielkości normalnej lustrzanki, tylko bez lustra, pryzmatu, poglądu GO i jeszcze bez kilku zbędnych "drobiazgów".
    Jacek

Domyślnie

Myślę że największym problemem w wywaleniu lustra z DSLRa wysokiej klasy jest realizacja bezlustrowego AFa i wizjera. Wydaje się, że nikon poradził sobie z AFem (chyba lepiej niż sony) ale ptanie jakie są obecnei możliwości EVFów ? sądząc po wypowiedziach testerów NEXa 7, który ma chyba najbardziej zaawansowany wizjer elektroniczny na obecną chwilę, w wielu sytuacjach ustępuje on jeszcze optycznym rozwiązaniom, choć pewnie w wielu innych daje fajniejsze możliwości. Wydaje mi się do momentu nie rozwiązania właśnie problemu wizjera, wywalenie lustra z segmentu DSLRów (zwłaszcza PRO) nie nastąpi.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Jeśli można za pomocą takiej matrycy zrobić porządny film FULL HD, a można, to żadnej przewagi wizjera optycznego nad elektronicznym nie ma. Trzeba tylko to dobrze zaimplementować.
    Jacek

Domyślnie

Pozostaje kwestia ergonomii i szybkości obsługi - myślę że pro z np. 70-200 II przypiętym do malutkiego aparatu nie byłby z nich zadowolony
    No i kwestia i uzyskiwanych czasów bez poruszenia

Domyślnie

A kto powiedział, że to musi być malutkie? To może być dokładnie taki sam korpus jak, na przykład, D3, tylko z usuniętymi zbędnymi "przeszkadzaczami", takimi jak lustro i cała reszta..
    Jacek

Domyślnie

Jak już wywalą nam z korpusów te wszystkie przeskadzacze, to niech dla odmiany wprowadzą możliwość wyboru trybu głośnego, bo przecie klapanie Nikona jest takie piękne
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grimes Zobacz posta
    Jak już wywalą nam z korpusów te wszystkie przeskadzacze, to niech dla odmiany wprowadzą możliwość wyboru trybu głośnego, bo przecie klapanie Nikona jest takie piękne
    Będą dołączać w promocji kastaniety.
    Jacek

Domyślnie

A ja tam sobie kupię ten biały albo różowy
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Strona 40 z 56 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów