Close

Strona 50 z 56 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Słuchajcie. Byłem dzisiaj w MM aby obczaić niestety konkurencyjny produkt. Sprzedawca na dziale foto jak zaczął pleść banialuki to nie mogłem go słuchać. Np wciskał mi. że do Nikon 1 nie mogę podpiąć innych szkieł niż dedykowane bo matryca jest mała-mniejsza niż w innych puszkach i inne szkła nie będą się nadawać nawet przez przejściówkę. AF podobno wogóle jest do kitu i nie ostrzy. Co lepsze obok stał znany mi z widzenia fotoreporter z miejscowej jakiejś redakcji i mu przytakiwał. Więc zapytałem się w końcu czy ten aparat miał w reku i go sprawdzał. Odpowiedź: Po co przecież to kaszana, zdjecia kaszana (ale nie robił nim fotek). Na info , że jedynka może okazać się niezłym telekonwerterem panowie zrobili oczy jak 5 zł - To jest niemożliwe. Nie bedę już pisał co pan mówił mi jeszcze o innych aparatach bo był to po prostu bełkot.
    Moi drodzy uważajcie więc na tego kaszaniarza z 1 na froncie obudowy. Nawet go nie dotykajcie bo to to zdjęć to chyba nie robi.
    Glupoty pisza. Podobnie koledzy, tylko przeginaja w inna strone. Dziwne, ze po wszystkich marudzeniach po premierze 'jedynka' stala sie na forum swietnym aparatem.
    Ja nie zmienilem opinii - jest zbyt drogi do mozliwosci. AF jest swietny, a reszta srednia. Wole sony nex.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Glupoty pisza. Podobnie koledzy, tylko przeginaja w inna strone. Dziwne, ze po wszystkich marudzeniach po premierze 'jedynka' stala sie na forum swietnym aparatem.
    Ja nie zmienilem opinii - jest zbyt drogi do mozliwosci. AF jest swietny, a reszta srednia. Wole sony nex.
    nikt nie pisze, że jest świetny. Tylko, że nie jest taki zły, jak sądzono przed premierą. Całkiem niezły, jak na swoje możliwości. I tak na niego trzeba patrzeć. A nie porównywać do np. D7000. Zresztą, z końcową opinią trzeba poczekać aż ukażą się wszystkie dodatki do niego. Zobaczymy, jak współpracuje z "dużymi" szkłami. Może wtedy pokaże pazur?
    Cytat Zamieszczone przez pioter m
    Niedopracowanym zabawkom za grube pieniadze mowie NIE.
    i kto tu przegina?

Domyślnie

Problemem tego forum (i kazdego innego w Polsce) jest patrzenie na produkt przez pryzmat ceny. Zauwazycie, ze nikt nie pyta, czy ten produkt jest dobry czy zly, ale "co?! Tyle kasy?".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Problemem tego forum (i kazdego innego w Polsce) jest patrzenie na produkt przez pryzmat ceny. Zauwazycie, ze nikt nie pyta, czy ten produkt jest dobry czy zly, ale "co?! Tyle kasy?".
    Ja pytam Naprawdę mnie interesuje jakość zdjęć oraz szybkość AF. Jak oceniacie ten aparat do tzw. streetu?

Domyślnie

popełniłem coś w rodzaju streetu
    podstawowa zaleta, aparat nie wygląda jak aparat, a jak jakaś zabawka, kompakt. Ludzie kompletnie nie zwracali na mnie uwagi. Ot, kolejny turysta z małpką. Z tym, że mam białego.
    A zdjęcia? Możesz ściągnąć NEFa i samemu zobaczyć, jest link w wątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    popełniłem coś w rodzaju streetu
    podstawowa zaleta, aparat nie wygląda jak aparat, a jak jakaś zabawka, kompakt. Ludzie kompletnie nie zwracali na mnie uwagi. Ot, kolejny turysta z małpką. Z tym, że mam białego.
    I o to mi głównie chodzi, mój d7000 + 17-55DX jest po prostu za duży. A jak oceniasz - subiektywnie - ten autofokus w starciu z sytuacjami podpatrzonymi - daje radę, czy - jak to niektórzy mawiają - ludzie zdążą się rozejść?

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    A zdjęcia? Możesz ściągnąć NEFa i samemu zobaczyć, jest link w wątku.
    Widziałem, widziałem, dzięki Ale jeśli wrzucisz coś z "ulicy" to też będę wdzięczny

Domyślnie

AF jest szybki. Jak już pisałem, samochód jadący w moją stronę ~60 km/godz cały czas był w zielonej ramce, a na zdjęciu wyszedł ostry. Wkurzające jest zamrożenie obrazu po zrobieniu zdjęcia na ok. 1 sek, na zapis na kartę. Serii nie robiłem.
    Wrzucę parę fotek, jak będę przy swoim kompie.

Domyślnie

wrzuciłem jeszcze 3. Co prawda to nie sensu stricte street, ale z ulicy. I przy lepszym świetle
    NEFy prosto z puszki
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 11-11-2011 o 21:36

Domyślnie

A link prawidłowy na pewno? Przenosi mnie do mojego folderu "home"

Strona 50 z 56 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów