Close

Strona 43 z 338 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    A tak ... bo Ty z Niemiec.
    Nie z Niemiec, z jednego z najdrozszych krajow w europie, od lat juz nie kupuje sprzetu komputerowego w Polsce, jest poprostu drogo

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    A jak można prosto przenieść cały folder Users na inny dysk?
    Calego folderu na raz nie mozna, tak bylo w XP. W W7 przenosisz elementy, kazdy z osobna, mozesz Sobie wybrac w ten sposob co chcesz miec na dysku C a czego nie. A robisz to bardzo prosto - tworzysz folder na dysku magazynowym i klikajac RMB na elementach folderu uzytkownika, np. Pulpit, idziesz do Lokacja -> Przenies -> wybierasz folder ktory stworzyles i klikasz OK na pytanie czy przeniesc zawartosc.

Nikt nic nie magazynuje na SSD. Ja oczywiście żartowałem w tamtym poście (czcionka pochyła).

Chcę by SSD był jedynym dyskiem w obudowie PC (cisza) , więc jak zechcę ściągnąć film full HD to SSD musi to zmieścić. To samo zainstalowanie GRY, czy zapisanie odrobiny muzyki do codziennego słuchania - wszystko na SSD musi się zmieścić. Nie rozumiem instalacji czegokolwiek poza SSD ... przecież chodzi o to by było szybciej (i ciszej = wskazany brak talerzowca). No i czasem obrabiam jakieś filmy HD, więc jak plik ma np. 25 GB, to potrzeba kolejnych 25 GB na plik wynikowy ... czyli do samej obróbki 50 GB to takie minimum, i analogicznie bez sensu byłoby to robić na klasycznym wolnym HDD ... przecież ma być szybciej.

Dysk SSD 60 GB, jako jeden dysk w PC, do normalnego użytkowania czyli filmów, gier, muzyki jest za mały. (nie mylcie tego z magazynowaniem, bo to przecież nieporozumienie - od tego jest dysk klasyczny na USB lub jak kto woli płyty DVD). 120 GB do normalnego, typowego użytku (a nie tylko na samego windowsa + 3 programy na krzyż) powinno jakoś wystarczyć.

Jednak do dodatkowo obróbki video to nawet i 120 GB jest raczej za mały (z tego powodu 120-180 GB sobie odpuściłem)
    Oczywiscie ze dysk 60GB JAKO JEDYNY DYSK w komputerze jest za maly, to chyba jest oczywiste. Zapominasz tylko ze Twoje priorytety i co za tym idzie potrzeby sa bardzo szczegolne i zupelnie inne od ogromnej wiekszosci uzytkownikow komputera. Jak SSD stanieja to i ja bede chcial miec duzy dysk SSD, ale nie mam zamiaru plaicic za to 1000 czy 2000 zlotych. Dla tego dla Ciebie wiekszy SSD jest rozwiazaniem, poprostu niepotrzebnie uogolniasz ze 60GB to za malo - za malo dla Ciebie, w sam raz dla ogromnej wiekszosci uzytkownikow, szczegolnie tych ktorzy nie maja budzetu w tysiacach zlotych na dyski. Piszac w ten sposob mozesz niepotrzebnie zniechecic tych ktorzy sie nie znaja, a ktorzy spokojnie wydatkiem 400zl mieli by to co potrzebuja.

A co do potrzeb - oczywiscie ze ma byc szybciej, ale koszt tez ma znaczenie. Za cene jednego dysku 240GB, ktory i tak bedzie za maly jako jedyny dysk dla ogromnej wiekszosci uzytkownikow masz 60GB ultra szybki SSD na system, nastepny 60GB SSD na cache do talerzowek, 3 x szybkie 1TB w RAID0 i czwarty wolny do synchroniacji z RAIDem, czyli to co ja mam (bez SSD na cache jeszcze). W ten sposob masz 3TB ultra szybkiego i bezpiecznego magazynu i super szybki system. Ale, nie jest bezglosny, choc w dobrej obudowie z mocowaniem antywibracyjnym nie jest tez glosno.

Dla mnie kopiowanie 50 czy 100 zdjec z dysku USB do kompa zeby na nich pracowac, a potem znow na magazyn bylo by kula u nogi, tym bardziej ze ja nie raz biore sie za rozne rzeczy i planowanie godzine wczesniej co bede robil, aby skopiowac pliki bylo by bardzo denerwujacym.

Czyli jak juz wspominalem, priorytety sa najwazniejsze, i wedle tego szuka sie do nich rozwiazan - dla przecietnego uzytkownika komputera i po wlasciwym drobnym ustawieniu systemu 60GB SSD jest wystarczajacym dyskiem na system w W7.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 27-09-2011 o 13:26

Domyślnie

Czyli jak napisałem ... masz na tym dysku Windows + przysłowiowe "3 programy na krzyż".
    Generalnie masz rację, z tym że ja naprawdę więcej nie potrzebuję, więc nie widziałem sensu wydawać kasy za puste gigabajty po których będą się ścigać wolne elektrony Osiągnąłem to co chciałem, a więc szybki start systemu i programów. A to że już pojedynczy plik wczyta się odrobinę wolniej bo z HDD to już nie ma znaczenia, zresztą podczas obróbki nefa i tak nie przeskoczę ograniczeń jakie daje mi procesor i3. Masowej (w sensie batchowej) obróbki nefów nie robię. No ale jeśli ktoś musi batchem obrabiać setki nefów - trudno musi kupić większy SSD - jego problem.

Jeśli chodzi o przechowywanie filmów czy muzyki - ja nie widzę różnicy podczas oglądania filmu z dysku HDD czy SSD z obu wczytują się w podobnym czasie i działają tak samo płynnie, zresztą wolę oglądać filmy full HD na 40" z dźwiękiem 5.1 z kina, niż katować się na kompie.... to samo muzyka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Jeśli chodzi o przechowywanie filmów czy muzyki - ja nie widzę różnicy podczas oglądania filmu z dysku HDD czy SSD z obu wczytują się w podobnym czasie i działają tak samo płynnie, zresztą wolę oglądać filmy full HD na 40" z dźwiękiem 5.1 z kina, niż katować się na kompie.... to samo muzyka.
    Akurat wymagania odnośnie dźwięku też mam wysokie, więc amplitunery kina odpadają (do średniego pola potrzebowałbym procesor kina z wyjściami XLR + 5x ADAM S3X-V + intensywna adaptacja akustyczna, bo w dalekim polu wpływ jest większy). Bliskie pole wychodzi taniej. A TV 40" u mnie jest "mniejszy" od monitora 22" (stosunek odległości od ekranu, do jego wielkości).

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Generalnie masz rację, z tym że ja naprawdę więcej nie potrzebuję, więc nie widziałem sensu wydawać kasy za puste gigabajty po których będą się ścigać wolne elektrony Osiągnąłem to co chciałem, a więc szybki start systemu i programów. A to że już pojedynczy plik wczyta się odrobinę wolniej bo z HDD to już nie ma znaczenia, zresztą podczas obróbki nefa i tak nie przeskoczę ograniczeń jakie daje mi procesor i3. Masowej (w sensie batchowej) obróbki nefów nie robię. No ale jeśli ktoś musi batchem obrabiać setki nefów - trudno musi kupić większy SSD - jego problem.

Nie, nie ma racji - "3 programy na krzyz" to takie zwykle pie*****enie. Wymienie dokladnie co mam zainstalowane ja:

- system W7 Ultimate 64bit, wszystkie uaktualnienia i sterowniki oczywiscie
    - folder Ligtrooma z previews
    - pelna Adobe Creative Suite CS3 Web Premium
    - Adobe Lightroom 3.4.1
    - Eye One Match 3.6
    - Nikon Scan 4
    - Silver Fast
    - Epson Scan
    - sterowniki i program do obslugi drukarki/skanera Samsunga SCX-4300
    - Norton Antivirus 10.2
    - pelny Open Office 3.3.0 PL
    - Smart Sync Pro
    - AVS Converter
    - DivX Codec Pak
    - iTunes + Quicktime
    - Sub Edit
    - VLC Video Player
    - Fire Fox
    - IE9
    - Opera
    - ogromna mase fontow (900MB)
    - File Zilla
    - ISO REcorder
    - Konnekt Plus
    - Mouse Intelli Point
    - Object Dock
    - GMail Monitor
    - Picasa 3.8 z baza okolo 4000 zdjec
    - Company of Heros Opposing Fronts

chyba wiecej niz trzy
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 27-09-2011 o 13:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Nie, nie ma racji - "3 programy na krzyz" to takie zwykle pie*****enie. Wymienie dokladnie co mam zainstalowane ja:

- system W7 Ultimate 64bit, wszystkie uaktualnienia i sterowniki oczywiscie
    - folder Ligtrooma z previews
    - pelna Adobe Creative Suite CS3 Web Premium
    - Adobe Lightroom 3.4.1
    - Eye One Match 3.6
    - Nikon Scan 4
    - Silver Fast
    - Epson Scan
    - sterowniki i program do obslugi drukarki/skanera Samsunga SCX-4300
    - Norton Antivirus 10.2
    - pelny Open Office 3.3.0 PL
    - Smart Sync Pro
    - AVS Converter
    - DivX Codec Pak
    - iTunes + Quicktime
    - Sub Edit
    - VLC Video Player
    - Fire Fox
    - IE9
    - Opera
    - ogromna mase fontow (900MB)
    - File Zilla
    - ISO REcorder
    - Konnekt Plus
    - Mouse Intelli Point
    - Object Dock
    - GMail Monitor
    - Picasa 3.8 z baza okolo 4000 zdjec
    - Company of Heros Opposing Fronts

chyba wiecej niz trzy
    Właściwie to się ośmieszasz.

To przysłowiowe trzy programy na krzyż (bo na dobrą sprawę 3 z nich mają większą objętość). Takich śmieci (objętościowo) jak picassa , wRAR, czy sterowniki (sic!) to nie liczę jako istotnie zajmujące dysk programy. Zainstaluj do tego kilka gier po 8 GB każda i pogadamy.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 27-09-2011 o 13:49

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

To są trzy programy na krzyż (bo na dobrą sprawę 3 z nich mają większą objętość). Zainstaluj do tego kilka gier po 8 GB każda i pogadamy.
    Masz racje Kyle

Domyślnie

Zainstaluj do tego kilka gier po 8 GB każda i pogadamy.
    Instalujesz gry na systemowm dysku.....dziwne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Instalujesz gry na systemowm dysku.....dziwne
    A gdzie je mam instalować? Na kolejnym SSD? A może talerzowcu by coś szumiało i wolniej chodziło? No chyba ... ponownie ... o to chodzi by było szybciej (i ciszej), a nie by sam system się szybciej ładował.

JOKE MODE ON:
    Instalujesz przeglądarkę www na dysku systemowym ? - dziwne
    /JOKE MODE OFF

Widzę że się nie dogadamy.

Lepiej skończmy to OT bo do niczego nie prowadzi.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 27-09-2011 o 13:55

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Właściwie to się ośmieszasz [...] Zainstaluj do tego kilka gier po 8 GB każda i pogadamy.
    Już nie będę komentował tego co napisałeś o dźwieku bo szkoda klawiatury ale tutaj to teraz Ty się ośmieszyłeś. Zaczniesz pracować to Ci się wszystko zmieści na 60GB SSD. Chętnie bym się przyjął do firmy w której pracujesz jak masz jeszcze czas na te kilka gier. Ja jakoś mam ciężko znaleźć czas na Flight Simulatora. A poza tym to do gier są konsole i tam nie masz problemu. Chłopaki starają się tutaj pokazać, że da się żyć z 60GB na system (sam tak mam i daję radę) a Ty wymyślasz jak dziecko przy półce z zabawkami. Szkoda forum na takie OT.
    Ostatnio edytowane przez toki ; 27-09-2011 o 14:20

Strona 43 z 338 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów