Close

Strona 44 z 338 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    A gdzie je mam instalować? Na kolejnym SSD? A może talerzowcu by coś szumiało i wolniej chodziło? No chyba ... ponownie ... o to chodzi by było szybciej (i ciszej), a nie by sam system się szybciej ładował.
    Gram w jedna jedyna gre, zainstalowana jest na dysku talerzowym, pojedyncze pliki leza na C: bo zawsze tak sie instaluja gry, fps na HDD bylo o wiele mniej niz teraz gdy system pracuje na SSD.....wystarczy mi, ze gra nie przycina sie wcale, laduje sie szybciej.....co zreszta jest wazne przy grze online.
    Jak gram to mam gdzies szum, grafika mi halasuje o wiele, wiele, wiele glosniej od HDD......

Domyślnie

Gra grze nie rowna. Ja swego czasu wpialem do kompa szybsze dyski glownie z mysla o grze - dalo mi to ogromny boost predkosci przy zmianie lokacji co przelozylo sie na jakosc gry i moje mozliwosci.
    Czy instalowac gry na dysku systemowym? Czemu nie, jezeli ktos ma miejsce... Przecietna gra to 8GB danych. Na dysku 120 GB vertex2 ktory w tej chwili jest w calkiem znosnej cenie mozna spokojnie pare takich gier zainstalwoac razem z systemem i wszystkimi potrzebnymi programami. W tej chwili mam taka konfiguracje i mi to nie przeszkadza. Nie mozna przesadzac z "poprawnoscia". Mam osobny fizycznie dysk na dane, ale trzymam tam tylko rzeczy w stylu zdjec, filmow, muzyki, paczki z softem. Po co mam tam instalowac gry? Skoro mieszcza mi sie na systemowym, po pewnym czasie je usuwam a zawsze moge zainstalowac ponownie ?

Jezeli chodzi o glosnosc sprzetu to jest lepsze rozwiazanie. W budzie tylko SSD a przez siec podpiete NAS z talezowkami ( ofc siec po gigabicie ). Skoro mowimy o sprzecie na ktorym sie pracuje, to takie rozwiazanie nie jest wiekszym problemem finansowym.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Już nie będę komentował tego co napisałeś o dźwieku bo szkoda klawiatury ale tutaj to teraz Ty się ośmieszyłeś. Zaczniesz pracować to Ci się wszystko zmieści na 60GB SSD. Chętnie bym się przyjął do firmy w której pracujesz jak masz jeszcze czas na te kilka gier. Ja jakoś mam ciężko znaleźć czas na Flight Simulatora.
    ... masz czas na Flight Simulatora w firmie? x-P Ja przez cały czas piszę o swoim komputerze w domu.

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Jak gram to mam gdzies szum, grafika mi halasuje o wiele, wiele, wiele glosniej od HDD......
    Moja akurat jest cichsza (pasywny Radeon 4850 z dołączonym wentylatorem 120 mm @ 800 RPM)

Domyślnie

Moja akurat jest cichsza (pasywny Radeon 4850 z dołączonym wentylatorem 120 mm @ 800 RPM)
    Moja Nvidia 460 GTX z wiatraczkiem tez jest cicha, praktycznie jej nie slychac do momentu jak gram w mojego BFa, ale wtedy naprawde mam gdzies halasy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

... masz czas na Flight Simulatora w firmie? x-P Ja przez cały czas piszę o swoim komputerze w domu.
    FS X jest w domu, można mieć firmę w domu i pracować w domu ale trudno czasem znaleźć czas na granie... Natomiast totalnie szału nie zrobiłeś swoimi wymaganiami audio No chyba że masz totalnie wygłuszony pokój, z odpowiednio przygotowanymi ścianami itp Ja wiem, że to forum fotograficzne ale nie strugaj audiofila bo i tutaj możesz trafić na ludzi którzy zawodowo siedzą w audio i mogą Ci trochę wstydu narobić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    FS X jest w domu, można mieć firmę w domu i pracować w domu ale trudno czasem znaleźć czas na granie... Natomiast totalnie szału nie zrobiłeś swoimi wymaganiami audio No chyba że masz totalnie wygłuszony pokój, z odpowiednio przygotowanymi ścianami itp Ja wiem, że to forum fotograficzne ale nie strugaj audiofila bo i tutaj możesz trafić na ludzi którzy zawodowo siedzą w audio i mogą Ci trochę wstydu narobić.
    Coś bez sensu piszesz. Wcale nie chciałem robić szału. Nie mam przygotowanego profesjonalnie akustycznie pokoju {nie mylić z wygłuszeniem} i dla tego napisałem że musiałbym sporo zainwestować w pokój by w dalekim polu grało to sensownie, nie wspominając o cenie trójdrożnych, dobrych monitorów aktywnych. W bliskim polu wychodzi taniej (mniejszy wpływ akustyki pomieszczenia).

Innymi słowy mówiąc nie widzę logiki w Twojej wypowiedzi, która niby miała się odnosić do mojej.

ps. a w audio nikt mi wstydu zrobić nie może - za długo w tym siedzę :] Chcesz o tym porozmawiać? - zapraszam na audiostereo lub gearslutz
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 27-09-2011 o 20:49

Domyślnie

jak skończycie się przepychać to zaproponujcie cos sensownego ze średniej półki (nie musi być duże - system plus lightroom)
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    jak skończycie się przepychać to zaproponujcie cos sensownego ze średniej półki (nie musi być duże - system plus lightroom)
    Crucial jest chwalony:
    http://www.skapiec.pl/site/cat/8/fil..._0_13950_0_0_0

OCZ natomiast jest "ganiony".
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 27-09-2011 o 21:22

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    Hm, potrzebujesz minimum 256GB wiec

A tak na serio, to jesli szukasz opinii to najlepszym miejscem na to jest newegg.com i opinie uzytkownikow tam. Tu masz SSDki od najlepiej ocenianego w dol - http://www.newegg.com/Store/SubCateg...e=Internal-SSD

Oczywiscie zwracaj uwage tez na ilosc glosow. Ocenom mozesz wierzyc niemalze na slepo, to jest najlepszy sklep z komputerowymi rzeczami i mekka wszelakich entuzjastow i onanistow - spora czesc oceniajacych zna sie na rzeczy i warto poczytac komentarze
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 27-09-2011 o 22:15

Domyślnie

OCZ, Intel, Corsair, crucial - raczej bym patrzyl na tych producentow. Pozniej okreslic budzet, wybrac grupe ktora spelnia wymagania i na podstawie parametrow wybrac ten wlasciwy. Opinie w internecie sa w tym przypadku dosc niemiarodajne. Lepiej pogrzebac w konkretnych testach predkosci. Same SSD psuja sie czesciej niz talezowki a jednoczesnie jest ich znacznei mniej co przeklada sie na wieksze prawdopodobienstwo przeczytania opinii negatywnej ( bo w koncu takie najchetniej piszemy w internecie )
    Jezeli nie masz SATA 6Gbps to warto popatrzec na starsze dyski. Pojemnosc 60GB to imho minimum, ale wystarczy. Pytanie co to dla Ciebie srednia polka.
    Jezeli nie masz SATA 6Gbps a mimo to chcesz kupic dysk SSD "3 generacji" ( czyli o predkosciach 500+ ) to warto popatrzec na dyski na PCI-E np revo drive.

@Edit:
    Newegg to swietne zrodlo informacji, ale tez target wpisow marketingowych. Jezeli szukac opini o sprzecie to praktycznie tylko na anglojezycznych stronach/ w anglojezycznych sklepach. Newegg na pierwszym miejscu :P
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 27-09-2011 o 22:27
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 44 z 338 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów