Close

Strona 42 z 338 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 3379

Domyślnie

Jakoś się mieszczę na tych 60GB - w sumie na kompie mam system (Windows 7 64bit) MS Office, capture NX i GIMP (na PS mnie nie stać, zresztą większość mogę zrobić w NXie) i SolidEdge do modelowania 3D - tyle "grubych" aplikacji, reszta to jakieś kilkunastomegowe programiki jak Firefox, GG, 7zip, Acrobat reader, Antywir. etc. Zostało mi 20GB wolnego więc jest OK. Magazyn na dane mam na drugim dysku HDD 320GB, zdjęcia leżą na trzecim 320GB. A do gier mam konsolę więc nie muszę przeznaczać dysku na instalacje. Swap wyłączony, a jako cache dla NXa i przeglądarki używam 1GB ramdisku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Chcę by SSD był jedynym dyskiem w obudowie PC (cisza)
    Coz na to jeszcze poczekamy, przypomnij sobie jak bylo z nagrywarkami DVD czy chocby CD o cenach GB na HDD nie wspomne.....to kwestia czasu, wydaje mi sie, ze ok roku do dwoch

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Jakoś się mieszczę na tych 60GB - w sumie na kompie mam system (Windows 7 64bit) MS Office, capture NX i GIMP (na PS mnie nie stać, zresztą większość mogę zrobić w NXie) i SolidEdge do modelowania 3D - tyle "grubych" aplikacji, reszta to jakieś kilkunastomegowe programiki jak Firefox, GG, 7zip, Acrobat reader, Antywir. etc. Zostało mi 20GB wolnego więc jest OK. Magazyn na dane mam na drugim dysku HDD 320GB, zdjęcia leżą na trzecim 320GB. A do gier mam konsolę więc nie muszę przeznaczać dysku na instalacje. Swap wyłączony, a jako cache dla NXa i przeglądarki używam 1GB ramdisku.
    Mam bardzo podobnie, poza swapem, ale jestem przed zmiana RAMu i plyty glownej, wiec jak wejde w DDR3 to kupuje 16GB i pewnie wtedy zrobie swap, jakos zal mi tego 8GB, potrafie wykozystac do 6-6,5GB RAMu i lubie miec ten zapas....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Jakoś się mieszczę na tych 60GB - w sumie na kompie mam system (Windows 7 64bit) MS Office, capture NX i GIMP (na PS mnie nie stać, zresztą większość mogę zrobić w NXie) i SolidEdge do modelowania 3D - tyle "grubych" aplikacji, reszta to jakieś kilkunastomegowe programiki jak Firefox, GG, 7zip, Acrobat reader, Antywir. etc. Zostało mi 20GB wolnego więc jest OK
    Czyli jak napisałem ... masz na tym dysku Windows + przysłowiowe "3 programy na krzyż".

Domyślnie

Chcę by SSD był jedynym dyskiem w obudowie PC (cisza) , więc jak zechcę ściągnąć film full HD to SSD musi to zmieścić. To samo zainstalowanie GRY, czy zapisanie odrobiny muzyki do codziennego słuchania - wszystko na SSD musi się zmieścić.
    Oczekujesz poziomu halasu jak dla mediaPC, a wydajnosci jak od workstation. Kiedy miesza sie dwa skrajne przeznaczenia komputera w jednej obudowie, to troche niestety musi kosztowac (big SSD).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

... masz na tym dysku Windows + przysłowiowe "3 programy na krzyż".
    Ja mam wszystko czego mi trzeba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Coz na to jeszcze poczekamy, przypomnij sobie jak bylo z nagrywarkami DVD czy chocby CD o cenach GB na HDD nie wspomne.....to kwestia czasu, wydaje mi sie, ze ok roku do dwoch
    Planuję zakończyć czekanie na zakupie Samsung 830 256GB ... czyli pewnie w przyszłym roku (cena w granicach normalności).

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Oczekujesz poziomu halasu jak dla mediaPC, a wydajnosci jak od workstation. Kiedy miesza sie dwa skrajne przeznaczenia komputera w jednej obudowie, to troche niestety musi kosztowac (big SSD).
    DOKŁADNIE

Mam bardzo podobnie, poza swapem, ale jestem przed zmiana RAMu i plyty glownej, wiec jak wejde w DDR3 to kupuje 16GB i pewnie wtedy zrobie swap, jakos zal mi tego 8GB, potrafie wykozystac do 6-6,5GB RAMu i lubie miec ten zapas....
    Ceny pamięci idą w górę.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Kyle nie 3 na krzyż tylko te które są Koledze potrzebne do pracy. Całkowicie go rozumiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Kyle nie 3 na krzyż tylko te które są Koledze potrzebne do pracy. Całkowicie go rozumiem.
    A potrzebuje 3 na krzyż ... też go rozumiem

Domyślnie

Ceny pamięci idą w górę.
    16GB corsaire 1333 4x4GB = 78euro

Domyślnie

16GB corsaire 1333 4x4GB = 78euro
    A tak ... bo Ty z Niemiec. Polska waluta leci na łeb, wiec u nas ceny idą w górę.

Strona 42 z 338 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów