Close

Strona 40 z 338 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 3379
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    No właśnie ... przy 20 GB wolnej przestrzeni to bym filmu HD nie obrobił ... pomimo "świadomego używania komputera"

Swoją drogą SSD mnie ma wybawić od działających talerzowców w budzie (minimalizacja hałasu), a Ty widzę jakieś tam trzymasz .

A "page File" to zupełnie wyłączyłem ... przy 8-16 GB RAM nie jest mi potrzebny.
    Ja rozumiem ze TY mozesz potrzebowac wiekszy dysk, ale duzo ludzi, jak nie wiekszosc, nie pracuje na 20GB pliku i 60GB w wiekszosci przypadkow jest na styk dla W7, przy umiejetnym ustawieniu systemu. Dla kogos kto tak wlasnie uzywa komputera bezsensem jest placenie za 120GB kiedy i tak nie bedzie uzywal wiecej niz 40GB.

I na czym Ty trzymasz te pliki po 20GB ? Masz same SSD ? Czy masz tylko jeden ten plik ?

Ja nie wylaczam page file jako ze mam 8GB pamieci i raz na dluzszy czas zdarza mi sie wykorzystac go na maxa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    No właśnie ... przy 20 GB wolnej przestrzeni to bym filmu HD nie obrobił ... pomimo "świadomego używania komputera"
    A "page File" to zupełnie wyłączyłem ... przy 8-16 GB RAM nie jest mi potrzebny.
    No właśnie to nie jest świadome używanie. Zostawiasz plik stronicowania tylko że nie na SSD a na drugim już "normalnym" pod względem wielkości dysku i po kłopocie. Da się? Da, proste prawda?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No nie wiem toki coś Ty wymyślił za "mądrość", skoro swap ma HDD będzie kompletną kulą u nogi systemu?
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Pod warunkiem że go system użyje a mając 8 GB RAM sporo rzeczy będzie poza swapem. Chyba że się mylę? Skoro teraz go całkowicie wyłączył?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Pod warunkiem że go system użyje a mając 8 GB RAM sporo rzeczy będzie poza swapem. Chyba że się mylę? Skoro teraz go całkowicie wyłączył?
    Windowsowe systemy używają wydzielonej przestrzeni dyskowej nawet wtedy, kiedy swap jest przez użytkownika wyłączony, dlatego zaleca się właściwie całkowicie go nie wyłączać, tylko użyć maksymalnie małego rozmiaru, np. 256MB.
    Problem tylko w tym, że jest to dobre na HDD, gdzie nie występuje zmęczenie materiału, mając więc SSD, lepiej jest wyłączyć swapa i pozwalać systemowi pisać po dysku losowo.

... ale mieć system na SSD, a swap na HDD, to kompletny odjazd.
    Medice, cura te ipsum.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...ona/10927.html czyli chłopaki z benchmark.pl piszą głupoty? Swoją drogą całkiem ciekawy artykuł.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...ona/10927.html czyli chłopaki z benchmark.pl piszą głupoty? Swoją drogą całkiem ciekawy artykuł.
    Owszem, z mojego punktu widzenia to kompletne głupoty, jako że jak mówiłem, niczego to nie przyspieszy, tylko będzie kulą u nogi systemu.
    A że oszczędzi SSD to inna sprawa, tylko, jeśli tak jak wcześniej mówiłem wyłączy się plik wymiany, to system będzie po SSD pisał losowo, czyli go szybko nie zajeździ.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Podaj proszę więcej danych: model SSD, parametry procka, RAM, jakim narzędziem Acronis przenosiłeś system, jeśli dobrze zrozumiałem ideę (nie instalowałeś systemu na SSD a "przeniosłeś" stary)?
    SSD OCZ Agility 3 60 GB, procek i3 540, 8GB DDR3 1333, przenosiłem Acroni True image

Domyślnie

No właśnie to nie jest świadome używanie. Zostawiasz plik stronicowania tylko że nie na SSD a na drugim już "normalnym" pod względem wielkości dysku i po kłopocie. Da się? Da, proste prawda?
    Kompletny bezsens.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

No to trochę zgłupiałem bo na wielu forach właśnie taka konfiguracja jest zalecana dodatkowo z ustawieniem stałego rozmiaru pliku stronicowania.

Strona 40 z 338 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów