Może byc i w kwiatki. Ważne by spełniał oczekiwania właściciela
fotka z F-class Polska
To może być fajny "ekspedycyjny" sprzęt, szczególnie wtedy, gdy jesteśmy ograniczani wagą i gabarytami.
Szukaj
Może byc i w kwiatki. Ważne by spełniał oczekiwania właściciela
fotka z F-class Polska
To może być fajny "ekspedycyjny" sprzęt, szczególnie wtedy, gdy jesteśmy ograniczani wagą i gabarytami.
Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 21-09-2011 o 17:49
miałem nadzieję, że na jesień zakupię sobię coś małego z dobrym wizjerem do street/travel. fuji x100 odpuściłem, liczyłem trochę na nikona, ale się mocno zawiodłem. trzeba czekać dalej zatem![]()
...
Jestem wq....y. Liczyłem na fajne metalowe retro z apsc , a tu syf, kiła i wstyd.
Olali ambitnych użytkowników i profi którzy tworzą kult marki. Interesuje ich tylko dojenie leszczy.
Dojdzie do tego, że Samsung wypuści fajny, metalowy retro aparat z poważną matrycą.
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
i dlatego przyjmuję zakłady który system bezlusterkowy padnie jako pierwszy![]()
D7000 +N50mm1.8+S-17-50/2.8+N18-200+SB800 + D90 na zbyciu
No ale nawet Samsung NX ma APS-C. Szczerze mówiąc byłem święcie przekonany, że przy monopolu Oly i Panasa na m43 nic mniejszego niż APSC dać nie można, jakże się myliłem...
System dla totalnych leszczy lub amatorów, a podpięcie do tego jakiegokolwiek lepszego szkła (Zeiss, Cosina, Leica) nie będzie miało żadnego sensu ze względu właśnie na cropa...
Powiedzmy sobie uczciwie - dlaczego każdy szanujący się Nikoniarz miałby to kupić? Przywiązanie do marki ? Ze względu na posiadane akcesoria? Przecież i tak nic od normalnego lustra nie będzie tu pasowało, więc trzeba będzie kupować wszystko od nowa. Lepiej więc wybrać coś z oferty konkurencji, gdzie naprawdę technologicznie jest to wszystko mocno przed Nikonem (NEXy, Panasy, Olki, nawet rzeczony NX czy choćby Fuji z wspawanym 35/2).
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Spokojnie. To nie jest sprzęt dedykowany fotografom, tylko amatorom, a myślisz, że jakikolwiek amator spojrzy na rozmiar matrycy? Dla niego będzie ważne ile ma megapiksli i jaki zum. Jak mu się pokaże, że wymienia szkła jak w luszczance, że ma filmy, że mu wybiera najlepsze foty, to zbyt się znajdzie. Ci, którzy się naprawdę interesują fotografią to pewnie nawet nie 1% klientów.
Aktualnie obowiązującym Canonem jest NIKON
Zaczynam się zastanawiać nad zmianą systemu ... na Canona .... konkretnie 5D Mark II .... oszalałem czy co ....![]()
Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 21-09-2011 o 19:04
Skontaktuj się z nami