Close

Strona 11 z 56 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....7&postcount=88

A poza tym jest przelotka obsługująca AF więc możesz dslr'owe obiektywy używać.

PS
    Nikon dobrze wie jak wyciągnąć pieniądze z kieszeni swoich użytkowników.
    Za jakiś czas pojawią się jaśniejsze zoomy np. 10-30/2.8 (a może nawet jaśniej).
    Potem kilka stałek naleśnikowych.
    Od czasu do czasu nowy korpus.
    I doimy równolegle i aps-c dslr i CX ...

Z resztą wszyscy doją
    m4/3, NEX, NX będzie dalej doił bo CX to jednak nieco inny target
    Canon zrobi identycznie jak Nikon - przecież lepiej mieć jednego konkurenta niż trzech
    Leica doi bo nie ma konkutrenta
    Krótko mówiąc: Kruk krukowi oka nie wydziobie i aby wszystkim (producentom) żyło się lepiej (na koszt użytkownika)
    Tyle tylko, że my, jako użytkownicy aparatów marki Nikon, nie jesteśmy zarazem potencjalnymi użytkownikami nowych bezlusterkowców. Zwróć uwagę, że żeby móc podpiąć nasze obiektywy do nowych zabawek, trzeba wydać niemalże tyle pieniędzy co nowe zestawy bezlusterkowców konkurencji, plus sama nowa zabawka (która tania nie jest). Na dzień dzisiejszy z nowymi aparatami łączy nas kompatybilny pilot, to trochę za mało (chyba)

Canon 550d -17-85 is 18-55 is canon 55-250 is canon filtry statywy i inne badziewie które jest coraz cięższe.

Domyślnie

pierwsze zdjęcie giga łapy i ogromny napis, made in China Świat się zmienia...

Domyślnie

Tego V1 to chyba jakieś bezguście projektowało. Brzydkie to strasznie.

Domyślnie

Moje oczekiwania były wielkie - chciałem bezlusterkowca, z matrycą wielkości APS-C, bagnetem F, użytecznym ISO do 3200, max 12 mln p. Po podpięciu jakiejś jasnej stałki zostawiam w domu d3 jak idę na spacer. Albo mam drugi korpus na robotę do strzałów z ręki w trudnych warunkach. Chciałem (osławionej w końcu) kompatybilności z bagnetem F.

Dlatego też patrząc na to co mamy wiem, że to nie jest aparat dla mnie. Nie mam żadnego powodu, żeby wybrać akurat ten system - nowe mocowanie sprawia, że nie jestem niewolnikiem systemu. Mogę wybrać Oly, Nexa czy NX. Każdy z nich może być równie dobry jak nikon 1. A jeśli miałbym się porywać z wyskakiwaniem c.a. 3000 zł na tego typu aparat to wybrałbym.... Fuji

Przy czym dla nikona nie jesteśmy najważniejszym targetem ))) z takim aparatem. Dlatego tak duży jest rozdźwięk pomiędzy naszymi oczekiwaniami, a tym co dostajemy.

Domyślnie

60fps + slow mode to spoko opcje do makro. Tylko zeby adapter nie byl zbyt drogi.
    .

Domyślnie

Jeszcze trochę i te D700 + 24-70 f 2.8 ważące łącznie prawie 2 kg trzeba będzie odstawić gdzieś do kufra na strychu. Świat się zmienia, technika idzie do przodu ,.... zobaczcie jakie rozmiary mają obecnie profesjonalne kamery .... taaaaa .... będą romantycy analogowi i romantycy DSLR ....

N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Jeszcze trochę i te D700 + 24-70 f 2.8 ważące łącznie prawie 2 kg trzeba będzie odstawić gdzieś do kufra na strychu. Świat się zmienia, technika idzie do przodu ,.... zobaczcie jakie rozmiary mają obecnie profesjonalne kamery .... taaaaa .... będą romantycy analogowi i romantycy DSLR ....
    Taaa - idzie przodu jak Michael Jackson w Moonwalkerze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....7&postcount=88

A poza tym jest przelotka obsługująca AF więc możesz dslr'owe obiektywy używać.
    Coprawda słabo się znam na technice budowy aparatów i optyki, ale jako laik wysunołem to stwierdzenie ponieważ Sony jakoś sobie z tym poradziło i aparacik jest mały a matryca to crop 1.5x. Ale zaznaczam że się nie znam więc pewnie czegoś niewiem.

Przepraszam jeśli kogoś urażę niskim poziomem żartu ale nie mogę się powstrzymać. Może nikon specjalnie dał ciała (wygląd, matryca, bagnet) ratuje się tylko specjalnymi funkcjami bez których dałoby się przeżyć po to by narobić szumu, i to nie na wysokim iso, tylko wśród użytkowników na forach. Nieważne jak się mówi byleby się mówiło, może chcą być sławni na nowo odkrytym lądzie.

A tak serio to jak już poprzednicy napisali, jak we wszystkim chodzi o pieniążki.
    make pictures, not war

Strona 11 z 56 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów