Close

Strona 10 z 56 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę że w cenniku nikona D7000 + 18-105VR kosztuje 5239 a "na rynku" ok. 4200 to można zakładać że w "kilka dni po premierze, J1 z kitem będzie kosztował ok. 1900 a v1 ok. 2600. I to by było tyle na temat cen.
    Ceny (przykładowe) aktualne na dziś:
    NX100+kit20-50 około 1100zł
    NEX-5+E16 około 1200zł
    NEX-5+kit18-55 około 1500zł
    E-PL1+kit14042 około 1100zł
    GF1+kit14-45 około 1600zł

I to by było tyle na temat cen.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 21-09-2011 o 15:27

Domyślnie

Prawda jest taka, że aparat to klasyczny ni-pies, ni-wydra, zaprojektowany wyłącznie pod kątem maksymalizacji zysków korporacji - na półce udający rozwiązania konkurencji, konkurencyjny gabarytowo a znacznie tańszy w produkcji. Aparat jest słitaśny, kształtem w oczywisty sposób udaje modną ostatnio Leicę, do fotografowania wiewiórek, przepiórek, kwiatków i dziatków zapewne nadaje się znakomicie, więc zapewne chytry plan korporacyjnych spin-doctorów zakłada, że przeciętny b...c to kupi z dziką rozkoszą.

Mam tylko nadzieję, że się - chciwe kanalie - gorzko rozczarują i z podkulonym ogonkiem wprowadzą za jakiś czas uczciwy dalmierzyk z matrycą mniej nikczemnych rozmiarów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    ...
    Mam tylko nadzieję, że się - chciwe kanalie - gorzko rozczarują i z podkulonym ogonkiem wprowadzą za jakiś czas uczciwy dalmierzyk z matrycą mniej nikczemnych rozmiarów.
    IMO predzej sam odlozysz na M9 niz doczekasz sie takiej premiery ...
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

mi tez sie tak zdaje... zamiast czekac na niewiadomoco to kupuj m9... poza tym nawet jak wyjdzie dalmierz to tendencja wskazuje na to, ze bedzie rozowy.

Domyślnie

Czyli co, jak potrzebuje czegoś małego, poręcznego co wytrzyma złe warunki pogodowe i nie pójdzie w pioruny od jednego puknięcia o skałe czy dwóch kropel deszczu, to pozostaje mi analog?
    ehhhh Nikoooooooon
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Wszystko ok, tyle że lejce kosztują majątek. Wiem, nie ma co porównywać ale koszt 22 tysi to bolesny wydatek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    mi tez sie tak zdaje... zamiast czekac na niewiadomoco to kupuj m9... poza tym nawet jak wyjdzie dalmierz to tendencja wskazuje na to, ze bedzie rozowy.
    Tendencja to wskazuje, że kolejny nie będzie różowy, tylko będzie w różowe kwiatki.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Wszystko ok, tyle że lejce kosztują majątek. Wiem, nie ma co porównywać ale koszt 22 tysi to bolesny wydatek.
    Ale w obliczu tej premiery jasne jest ze nawet odkladajac 100 miesiecznie predzej bedzie mozna kupic M9 z 50mm niz odpowiadajacego jej Nikona ..
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

mogli wrzucac matryce o cropie 1.5x i zwykłe mocowanie nikona, tylko że wtedy ludzie przestaliby kupować ich amatorskie lustrzanki, no i nie opytoliliby tyle nowych obiektywów... marketingowcy musieli nad tym długo siedzieć i mysle ze ludzie będą i tak kupować te aparaty bo większość nie wie o co chodzi z matrycą, i dla większości jest to prawie lustrzanka bo zmienia sie optyke, bardzo ciemną i taką mało artystyczną, gdzie coś ze światłem poniżej f2
    make pictures, not war

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bust Zobacz posta
    mogli wrzucac matryce o cropie 1.5x i zwykłe mocowanie nikona, tylko że wtedy ludzie przestaliby kupować ich amatorskie lustrzanki, no i nie opytoliliby tyle nowych obiektywów... marketingowcy musieli nad tym długo siedzieć i mysle ze ludzie będą i tak kupować te aparaty bo większość nie wie o co chodzi z matrycą, i dla większości jest to prawie lustrzanka bo zmienia sie optyke, bardzo ciemną i taką mało artystyczną, gdzie coś ze światłem poniżej f2
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....7&postcount=88

A poza tym jest przelotka obsługująca AF więc możesz dslr'owe obiektywy używać.

PS
    Nikon dobrze wie jak wyciągnąć pieniądze z kieszeni swoich użytkowników.
    Za jakiś czas pojawią się jaśniejsze zoomy np. 10-30/2.8 (a może nawet jaśniej).
    Potem kilka stałek naleśnikowych.
    Od czasu do czasu nowy korpus.
    I doimy równolegle i aps-c dslr i CX ...

Z resztą wszyscy doją
    m4/3, NEX, NX będzie dalej doił bo CX to jednak nieco inny target
    Canon zrobi identycznie jak Nikon - przecież lepiej mieć jednego konkurenta niż trzech
    Leica doi bo nie ma konkutrenta
    Krótko mówiąc: Kruk krukowi oka nie wydziobie i aby wszystkim (producentom) żyło się lepiej (na koszt użytkownika)
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 21-09-2011 o 16:18

Strona 10 z 56 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów