Close

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 557

Wątek: Nikon 1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja nie bronię tego wynalazku, doszukuję tylko w tym ustrojstwie zalet których wiele nie ma. Amatorzy fotografii przyrodniczej mogą taką mnożną docenić. Mam tylko wątpliwości co do jakości generowanego obrazu. Poczekamy, zobaczymy.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    doszukuję tylko w tym ustrojstwie zalet których wiele nie ma.
    +1
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Ja znalazłem. Zapakowany w fabryczny pokrowiec wygląda jak stary poczciwy analog
    Mi się podoba hehe, ale co do walorów fotograficznych to poczekajmy aż wejdzie na rynek
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

wow !!!
    tutaj znacząco cene podnosi wizjer
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Wg mnie tylko DR (głównie światła) jest kiepski.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Wg mnie tylko DR (głównie światła) jest kiepski.
    Jak to w kompaktach.

Cały czas łamałem głowę zastanawiając się dla kogo jest to cholerstwo, jak oni chcą to sprzedać i co jest trąfem i chyba już wiem.

Myślę, że chodzi o AF szybki jak kobra - małe obiektywki będą szybko się kręcić, 2MLN senseli na matrycy przerobionych na detektory fazy będzie szybko ustawiać ostrość, co będzie tym łatwiejsze, że GO będzie po skurczybyku. Do tego aparat na wszelki wypadek będzie rąbał seriami gdy tylko muśniemy spust.

W efekcie żaden rozbiegany bachor z ADHD nie uniknie uwiecznienia, żadna wiewióra w parku nam nie sp..., żaden ptaszor nie odfrunie, żadna sąsiadka nie zdąży założyć stanika. Dotychczas kompakty były zbyt wolne, a DSLR z szybkimi obiektywami zbyt skomplikowane, trudne w obsłudze i drogie - teraz to się zmieni.

To jest infernalna kompakto-lustrzankowa hybryda mająca za zadanie zrobić zdjęcia, których dotąd amatorom nie udawało się wykonywać bo zbytnio ograniczał ich sprzęt lub umiejętności. Tatusiowie będą wreszcie mieli piękne zdjęcia synala rżnącego w piłeczkę i kosza, mamusie trzasną potret roztańczonej córuni na baleciku, Dziadzie skatalogują wszystkie sikory opychające się na jego działce itp...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jak to w kompaktach.

Cały czas łamałem głowę zastanawiając się dla kogo jest to cholerstwo, jak oni chcą to sprzedać i co jest trąfem i chyba już wiem.

Myślę, że chodzi o AF szybki jak kobra - małe obiektywki będą szybko się kręcić, 2MLN senseli na matrycy przerobionych na detektory fazy będzie szybko ustawiać ostrość, co będzie tym łatwiejsze, że GO będzie po skurczybyku. Do tego aparat na wszelki wypadek będzie rąbał seriami gdy tylko muśniemy spust.

W efekcie żaden rozbiegany bachor z ADHD nie uniknie uwiecznienia, żadna wiewióra w parku nam nie sp..., żaden ptaszor nie odfrunie, żadna sąsiadka nie zdąży założyć stanika. Dotychczas kompakty były zbyt wolne, a DSLR z szybkimi obiektywami zbyt skomplikowane, trudne w obsłudze i drogie - teraz to się zmieni.

To jest infernalna kompakto-lustrzankowa hybryda mająca za zadanie zrobić zdjęcia, których dotąd amatorom nie udawało się wykonywać bo zbytnio ograniczał ich sprzęt lub umiejętności. Tatusiowie będą wreszcie mieli piękne zdjęcia synala rżnącego w piłeczkę i kosza, mamusie trzasną potret roztańczonej córuni na baleciku, Dziadzie skatalogują wszystkie sikory opychające się na jego działce itp...

To co obmyślał dział marketingu Nikona przez kilka lat, Ty ogarnąłeś w kilka minut i to sam. Wyślij to do Nikon Japan i masz pozycję głównego marketingowca jak w banku
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jak to w kompaktach.

allllelujaaa

Domyślnie

Jest już update Capture NX2, który obsługuje RAWy z 'jedynek' https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...ail/a_id/50481 - można zacząć porównywać obraz na poważnie - w sieci jest trochę RAWów.
    Sowy nie są tym, czym się wydają

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów