O rany zobaczyłem przykładowe zdjęcia z tego aparatu (są na optycznych), ale kaszana. To już lepsze fotki są z LX-5. Faktycznie sprzęt dedykowany dla leszczy.
Szukaj
O rany zobaczyłem przykładowe zdjęcia z tego aparatu (są na optycznych), ale kaszana. To już lepsze fotki są z LX-5. Faktycznie sprzęt dedykowany dla leszczy.
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Amatorzy dzielą się na dwa rodzaje - leniwi i dociekliwi. Leniwi kupują to, co wtuli im sprzedawca, dociekliwi edukują się czytając testy i opinie w prasie i internecie.
Poważnie wątpię, by sprzedawcy byli dlaczegoś skorzy do nadgorliwości w kwestii sprzedawania pierwszaków, wątpię też by prasa podeszła do nich entuzjastycznie, a już na pewno nie będzie cienia entuzjazmu na forach internetowych.
Ciekaw jestem czy to wina nędznego, kontrastowego oświetlenia, czy też DR jest taki mały.
To wygląda jak z typowej małpki. Choć szumy raczej niewielkie jak na taką matrycę.
Oczekiwania zupełnie bezsensowne. W czymś co nie posiada lustra zastosowanie tego samego bagnetu (jeśli obiektywy miały by być kompatybilne) wymagało by zupełnie niepotrzebnego odsunięcia mocowania od matrycy, a więc niczemu nie służącego rozdmuchania grubości korpusu. Nie bez przyczyny w żadnym systemie bezlustrowym nie ma bezpośredniej kompatybilniści z obiektywami od luster.
I'm one of those bad things that happen to good people
no , no ... po takiej odpowiedzi nikona to prezes sony pewnie szampana otworzyl![]()
d7100 , sigma 17-50 , tamron 70-300 USD , parasolki , zestaw yongnuo ,
I kupa innego badziewia
Największy problem Nikona polega na tym, że wypuścili 2 kompakty a nie pokazał D800.
Teraz cała złość forumowiczów będzie wyładowana na nowych aparatach czy jest to słuszne czy nie.![]()
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Jak napisał Czornyj, należy spuścić zasłonę milczenia na tę premierę i udawać, że coś takiego w systemie Nikona
nie istnieje.
Wyedytować ten dział z forum.
Jakoś też uważam ten krok nikona za bezsensowny. Taka zabawka ma sens jak można się chociaż trochę pobawić głębią ostrości, a tutaj nie bardzo. Jakoś taki Samsung potrafił wypuścić coś sensownego, system NX jest naprawdę fajny, a zapowiadają nowe obiektywy. Bawiłem się ostatnio najstarszym w serii NX5 i daję całkiem sporo frajdy, przy czym jest na prawdę mały. APS-C jest jeszcze ok, ale mniejsze matryce są bez sensu, no może jeszcze 4/3 olka. Kurcze! Chyba faktycznie teraz tylko marketing się liczy...
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Panowie nie podniecajmy sie tym i poczekajmy troche jest to bowiem premiera nowego systemu i kto wie co z tego bedze np za rok.Do kupna nikt nie zmusza a mam nadzieje ze Nikon pokaze w tym roku sprzet z najwyzszej polki a nie zabawki
Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm
Skontaktuj się z nami