Ta wymiana filtrów to troszkę wygląda jak wymiana anody magnezowej w zbiornikach ciepłej wody użytkowej. Nie ważne, że anoda nie jest zniszczona przez wodę, musisz kupić nową, inaczej gwarancja idzie w diabły.
Szukaj
Ta wymiana filtrów to troszkę wygląda jak wymiana anody magnezowej w zbiornikach ciepłej wody użytkowej. Nie ważne, że anoda nie jest zniszczona przez wodę, musisz kupić nową, inaczej gwarancja idzie w diabły.
Nikon http://greg77.com/
Znalazłem kiedyś tańsze filtry kompatybilne z dzbankami Brita, na których było napisane, że wystarczają na przefiltrowanie ok. 150 litrów wody (nie było zaleceń co do czasu wymiany). Moim zdaniem Brita po prostu zrobiła to co było łatwiejsze i bardziej opłacalne: policzyła średnie zużycie wody w średniej rodzinie i wyszło pewnie ok. (albo maks) 150 litrów na miesiąc. Dlatego do dzbanka wstawili licznik czasu (prosty i tani) zamiast przepływomierza lub czegoś innego, co byłoby mocno skomplikowane. Ale to tylko moje domysły.
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
Hmmm. Zastanawiam sie jak dzbanek moze być poreczniejszy skoro, jesli dobrze to rozumiem, aby zagotowac odfiltrowana wode trzeba ja z kranu nalac do dzbanka a z dzbanka do czajnika? Nie prosciej jest nalac wode z kranu do czajnika z filtrem pomijajac dzbanek?
Hehe. Niby proste filtry a chyba czegos nie ogarniam.
Czy Wy uzywacie wlasnie tych kolorowych dzbankow Brity czy czajnikow z filtrami Brita ??
Ja osobiście używam dzbanka. Nawet nie wiedziałem, że są czajniki z wkładami Brity (wiedziałem tylko o ekspresach do kawy). Czy pomysł z czajnikiem jest lepszy, tego nie wiem. Przefiltrowanie takiego małego dzbanka trwa chwilę. Nie wiem 1 min może więcej. Przelanie z dzbanka do czajnika to tylko chwilka w porównaniu do procesu filtracji, więc ta dodatkowa czynność (przelewanie) nie jest dla mnie uciążliwa. Ja osobiście też sprawdzałem trwałość filtra. Po ok 7 tygodniach pojawiał się już nalot na grzałce czajnika, co oznaczało że filtr się nasycił. Teraz trzymam ok 5 tyg i jest ok.
Strusiu, zartujesz sobie prawda?? Przeciez to logiczne, sa czajniki z filtrem, nalewasz wode przez filtr prosto z kranu do czajnika......
Osobiscie uwazam, ze dzbanki sa lepszym rozwiazaniem![]()
Nikon http://greg77.com/
Nie mam ani dzbanka ani czajnika, ani filtrow![]()
Ale moze chcialbym miec. Dlatego pytam co jest co
Skontaktuj się z nami