Close

Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 279

Wątek: Metz 50 AF-1

Domyślnie

Sprawdzilem i niestety przy wlaczonej funkcji funkcja S Zoom tez przekakuje podczas wchodzenia na max ogniskowa. Chyba bede musial odeslac lampe (((. Czy moglby mi ktos powiedziec czy po przekroczeniu ogniskowej 105 tez na lampie powinno migac 105 ze jest przekroczone podobnie jak miga jak przekroczymy 24mm??

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Pewnie nie. Bo to mruganie po przekroczeniu najniższej ogniskowej ma być ostrzeżeniem, że cześć kadru będziesz miał nieoświetloną.

Domyślnie

Dziekuje za pomoc. Lampe odeslalem do sklepu. Nowy egzemplarz nie ma tego problemu.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Mam być może śmieszne pytanie, ale co tam. Czy przy akumulatorkach bliskich wyczerpania możliwa jest niewłaściwa współpraca lampy za aparatem Wszystko włączone, a lampa zachowuje się tak jak by nie bylo komunikacji z body, lub jedno ze zdjęć jest prześwietlone bo lampa błysnęła większą mocą niż to było konieczne. Zdażyło mi się to pierwszy raz więc pytam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Raczej doszukiwałbym się winy w niedokładnym "domknięciu" lampy. Chodzi o przestawienie lampy z pozycji pionowej /na sufit/ do poziomej. Jeśli nie zrobisz tego do końca, o czym świadczy charakterystyczne kliknięcie, to lampa nie pobiera informacji o ogniskowej obiektywu i nie podaje zasięgu.

Domyślnie

Mam szybkie pytanie. Zastanawiam sie nad zakupem Metza ale wacham sie pomiedzy wersja 50, 58. Mam zamiar zakupic jedna z tych lampek w najblizszych dniach. Chce z czasem dokupic druga i pewnie trzecia. Ale chce zeby narazie ta lampa pozwlala mi na umieszczenie jej na body (standard) ale tez zebym mogl z niej korzystac w AWL. Pytanie czy wersja 50 pozwala na wyzwalanie w tym systemie czy jest to tylko wyzwalanie przez fotocele, a reszte robi automatyka lampy a nie aparatu. Przeczytalem caly watek ale juz sam nie wiem jak to jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    Mam szybkie pytanie. Zastanawiam sie nad zakupem Metza ale wacham sie pomiedzy wersja 50, 58. Mam zamiar zakupic jedna z tych lampek w najblizszych dniach. Chce z czasem dokupic druga i pewnie trzecia. Ale chce zeby narazie ta lampa pozwlala mi na umieszczenie jej na body (standard) ale tez zebym mogl z niej korzystac w AWL. Pytanie czy wersja 50 pozwala na wyzwalanie w tym systemie czy jest to tylko wyzwalanie przez fotocele, a reszte robi automatyka lampy a nie aparatu. Przeczytalem caly watek ale juz sam nie wiem jak to jest.
    M48/50 - działa w CLS/AWL w trybie Slave/Remote - inaczej - jako zdalna;
    M58 - działa w CLS/AWL w trybie Slave/Remote oraz jako Master/Commander - inaczej - jako sterująca.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

czy warto w takim razie inwestowac 150 zl wiecej w tej chwili biorac pod uwage kwestie rozbudowania systemu o kolejne dwie lampy czy lepiej kupic slabsza teraz i czy jest mozliwosc wersji M48/50 wyzwalac z wbudowanej i czy wyzwalanie z wbudwoanej sie sprawdza? OStatnio mialem porblemy z wyzwoleniem SB-800 w plenerze z wbudowanej. Raz blyskalo raz nie.

Domyślnie

czy warto w takim razie inwestowac 150 zl wiecej w tej chwili biorac pod uwage kwestie rozbudowania systemu o kolejne dwie lampy czy lepiej kupic slabsza teraz
    To nie mnie oceniać. Skoro masz w planach jeszcze dwie, to któraś z tych dwóch może być z Masterem.
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt
    i czy jest mozliwosc wersji M48/50 wyzwalac z wbudowanej i czy wyzwalanie z wbudwoanej sie sprawdza? OStatnio mialem porblemy z wyzwoleniem SB-800 w plenerze z wbudowanej. Raz blyskalo raz nie.
    Skoro lampa pracuje w CLS/AWL to wyzwolisz ją wbudowaną. W plenerze, dobrze jest skierować czujnik na lampie w kierunku aparatu...
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

czy warto w takim razie inwestowac 150 zl wiecej
    W co inwestować? Bo nie bardzo rozumiem.
    Wczesniej była mowa o Metz 50 i 58, ale między nimi różnica w cenie jest znacznie wyższa.

Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów