Close

Strona 22 z 28 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 279

Wątek: Metz 50 AF-1

Domyślnie

wybaczcice za zamieszanie. Gdyby to byl Canon z ktorym mialem ponad 10 lat doswiadczen to bym nie mial problemow z wyborem. W koncu jednak skonczylo sie na tym ze zainwestowalem w lampke systemowan sb-700 i musze przyznac ze jak narazie po 24 h zabawy musze przyznac ze jestem zadowolony - chociaz ciezko mi sie wypowiedziec obiektywnie bo Metzow nie testowalem.

Domyślnie

Pytanie jeśli można.

Zamierzam kupić sobie tego Metza do mojego D90 i robić portrety. Czyli lampa na statyw, parasolka i wyzwalamy w CLS. Czy można w jakiś sposób całkowicie wyeliminować błysk lampy wbudowanej(sterownika) na oświetlenie sceny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychun Zobacz posta
    Pytanie jeśli można.

Zamierzam kupić sobie tego Metza do mojego D90 i robić portrety. Czyli lampa na statyw, parasolka i wyzwalamy w CLS. Czy można w jakiś sposób całkowicie wyeliminować błysk lampy wbudowanej(sterownika) na oświetlenie sceny?
    Wyzwalacz radiowy rozwiązaniem jest.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Nie potrzeba sterowników radiowych.
    Gdy wybierzesz w sterowaniu lampą wbudowana opcję sterownik błysku, a następnie tryb -- /są dostępne trzy: TTL, M, --/ będzie następował błysk zauważalny dla oka, ale nie wpływający na oświetlenie sceny.
    Można to łatwo sprawdzić - wystarczy wyłączyć światło w pokoju i wykonać zdjęcie przy wyżej opisanych ustawieniach, oczywiście nie włączając lampy zewnętrznej.

Cytat Zamieszczone przez stef Zobacz posta
    W pewnych okolicznościach może się przydać. Nie uważam jednak tego za niezbędne. W powyżej opisany sposób można sprawdzić, ze wpływ błysku sterownika na oświetlenie sceny jest w zasadzie żaden.
    Ostatnio edytowane przez megamind ; 10-11-2011 o 18:02

Domyślnie

Sprawdziłem - masz rację

Dzięki. Czyli zostaje statyw oraz parasolka. No i lampa

Domyślnie

Ok, kupiłem. Ale mam pytanie. Jak właściwie ustawić w lampie wyzwalanie bezprzewodowe? W instrukcji napisali, że trzeba przytrzymać "select" aż na ekranie pojawi się opcja "SL". No i trzymam sobie ten przycisk, ale nic się nie pojawia - jedynie regulacja mocy. Wiem, że lampa działa ok, bo sprzedawca sprawdził CLS przy mnie. Błąd jest po mojej stronie, ale nie potrafię Go wykryć.

Domyślnie

Select to naciśnięcie jednoczesne dwóch przycisków (- i + ). Naciskasz raz, drugi i masz SL. Potem + lub - zmieniasz ... OK?
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie. Chce kupić statyw - myślałem o:
    http://www.multimedia-sklep.pl/Staty...60_cm-770.html

Rozumiem, że musiałbym mieć jeszcze jakąś głowicę/podstawkę? Jeśli tak to jak to wygląda?

Z góry dziękuje za pomoc.

Strona 22 z 28 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów