Close

Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 279

Wątek: Metz 50 AF-1

Domyślnie

U mnie z 18-105 zoom lampy działa w tym samym czasie kiedy zmieniam ogniskową w obiektywie. Nie dzieje się nic niepokojącego i brak szaleństwa po stronie zoomu lampy.
    D90, [s]N 35 1.8, N 50 1.8, N 18-105, Metz 50

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Holandia (czasowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ja-NOS Zobacz posta
    U mnie z 18-105 zoom lampy działa w tym samym czasie kiedy zmieniam ogniskową w obiektywie. Nie dzieje się nic niepokojącego i brak szaleństwa po stronie zoomu lampy.
    Zmiana zoomu lampy podczas zmian ogniskowej obiektywu u mnie też działa no i to jest normalne ale mi chodziło o te ostatnie 2-3 mm przy dojściu do pełnych 105.

Ale rozumiem, że u Ciebie nawet w tych ostatnich mm (mówie o mm obrotu pierścienia zooma obiektywu a nie o ostatnich mm ogniskowej) wszystko jest OK. Czyli u mnie coś nie tak - tylko gdzie szukać przyczyny ??

W każdym razie Ja-NOS serdecznie dziękuję za poświęcenie czasu i przetestowanie tego u siebie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Holandia (czasowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ja-NOS Zobacz posta
    Zmiana zoomu lampy podczas zmian ogniskowej obiektywu u mnie też działa no i to jest normalne ale mi chodziło o te ostatnie 2-3 mm przy dojściu do pełnych 105.

Ale rozumiem, że u Ciebie nawet w tych ostatnich mm (mówie o mm obrotu pierścienia zooma obiektywu a nie o ostatnich mm ogniskowej) wszystko jest OK. Czyli u mnie coś nie tak - tylko gdzie szukać przyczyny ??

W każdym razie Ja-NOS serdecznie dziękuję za poświęcenie czasu i przetestowanie tego u siebie.

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Jakoś nie przyszło mi do głowy robić takie eksperymenty. Obecnie większość zdjęć robię w domy, więc korzystam ze stalek, ale sprawdzę to

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Holandia (czasowo)

Domyślnie

No i niestety - chyba to jakaś wada mojego egzemplarza lampy. Założyłem "dłuższy" obiektyw i podczas "przechodzenia" z ogniskową przez ~105 mm też zoom lampy "trzepie" przez chwilę. Będę musiał chyba jednak w poniedziałek pojechać do sklepu - no i po radości z nowej lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwekw Zobacz posta
    No i niestety - chyba to jakaś wada mojego egzemplarza lampy. Założyłem "dłuższy" obiektyw i podczas "przechodzenia" z ogniskową przez ~105 mm też zoom lampy "trzepie" przez chwilę. Będę musiał chyba jednak w poniedziałek pojechać do sklepu - no i po radości z nowej lampy.
    może wymienisz od razu na SB700
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Holandia (czasowo)

Domyślnie

Raczej, spora różnica w cenie a ja z Metz 50 chyba będę zadowolony gdyby nie ta usterka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwekw Zobacz posta
    (...) Będę musiał chyba jednak w poniedziałek pojechać do sklepu - no i po radości z nowej lampy.
    Trzeba myśleć pozytywnie Dobrze, że teraz ta usterka się ujawniła, lepiej niż gdyby gwarancja się skończyła

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Też stałem się posiadaczem tej lampy. Pierwsze wrażenie pozytywne - solidnie wykonana, przejrzyste menu. Trochę karkołomnym rozwiązaniem jest jednak konieczność naciśnięcia dwóch przycisków jednocześnie by do tego menu wejść. Konkretniejszymi spostrzeżeniami podzielę się później.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Holandia (czasowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Trzeba myśleć pozytywnie Dobrze, że teraz ta usterka się ujawniła, lepiej niż gdyby gwarancja się skończyła
    Byłem w sklepie - kupowałem lampę podczas promocji, promocja się skończyła i lampy też. Chcieli mi oddać pieniądze. Powiedziałem, że nie chcę pieniędzy tylko lampę . Jakiś młody sprzedawca sugerował mi albo to że teraz zwrócę lampę a za tydzień jak dostaną nowe to ją kupię jeszcze raz (już po nieproomycjnej cenie) albo żeby oddam do naprawy gwarancyjnej. No to chciałem oddać do naprawy gwarancyjnej ale przyszdł jakiś starszy sprzedawca, obejrzał objawy, sprawdził czy tam samo się zachowuje z ich aparatem pokazowym. Okazało się, że tak więc wziął mój numer telefonu, zaproponował mi abym ten tydzień poczekał on mi dać znać gdy przyjdą nowe i wtedy mi wymienią, prosił tylko abym w między czasie jej nie porysował albo jakos inaczej nie uszkodził.

Jak widać starszy sprzedawca lepiej wie co to znaczy dbać o klienta (ponieważ chciałem kupić a nie mieli więc nawet obiecał mi, że poszuka czy gdzieś nie mają takich ich używanych i mi da stopkę do lampy ).

Strona 11 z 28 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów