Wygląda np. tak:
Co do statywu się nie wypowiadam.
Wątek jednak jest o Metz'u więc nie róbmy dalej off topu.
Szukaj
Wygląda np. tak:
Co do statywu się nie wypowiadam.
Wątek jednak jest o Metz'u więc nie róbmy dalej off topu.
A może takie coś by ci wystarczyło:
http://allegro.pl/reporterski-zestaw...912607194.html
parasolke możesz dokupić inną
Dzięki za powyższe odpowiedzi.
Mam jeszcze jedno, może trochę dziwne pytanie. Zauważyłem dzisiaj, że lampa jeśli przysłuchać się dobrze przez cały czas wydaje dziwny dźwięk. Ciągły, bardzo cichy, przypominający ładowanie. To normalne czy coś nawaliło? Dodam, że wszystkie funkcję realizuje prawidłowo.
Normalne. Jest to urzadzenie pod napieciem i to calkiem sporym wiec nie ma sie co dziwic ze "buczy"Jak Twoje wrazenia z uzytkowania? Ja do tej lampy mam tylko zastrzezenia dotyczace elementow sterujacych. Mogli to jakos fajniej rozwiazac, a nie kombinowac z jednoczesnym naciskaniem przyciskow, ale ponoc nie mozna miec wszystkiego
![]()
Naładowany kondensator sam się rozładowuje, dlatego ładunek musi być uzupełniany. Dźwięk nie jest związany z wysokością napięcia, tylko z częstotliwością, jaka służy do zmiany tych 4.8V na 330V (piszczy przetwornica).
Najlepiej byłoby porównać ją z innym egzemplarzem, uzupełnianie niewielkiego ładunku jest normalne, ale gdy ten ubytek jest duży, i przetwornica musi ciągle pracować pod dużym obciążeniem, to nie jest normalne.
Dzięki. Najwyżej zadzwonię do sklepu i zapytam czy zawsze to tak działa.
Ogólnie bardzo pozytywnie, chociaż nie mam jeszcze "zestawu portretowego" (statyw,uchwyt,soft) i nie robię jeszcze tego o co mi chodzi. Sterowanie rzeczywiście takie sobie, ale ja korzystam dosłownie z kilku funki więc nie zwracam tak uwagi.
To rozwiązanie z koniecznością naciskania dwóch przycisków to kompletna porażka.
Ponadto ja jestem całkiem zadowolony z mojego egzemplarza.
Czy nie wiecie co się stało że lamp nie ma po sklepach do nikona ? W ceneo czy nokaucie widnieją ale w sklepach już nie (ceny do 800zł) Coś gdzieś walnęło czy znowu benzyna poszła do góry?
Skontaktuj się z nami