Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: Materac

Domyślnie

Częstą opcją w sklepach jest wypożyczenie danego materaca na parę dni za kaucją. Poleżenie w sklepie 15-20minut również niewiele wnosi.
    Miałem kiedyś, w zasadzie mam nadal materac kupiony w Ikea, chyba Sułtan. Spanie na nim jest możliwe pod warunkiem nie zbliżania się do środka, inaczej się człowiek zapada ( piszę o dwóch człowiekach oczywiście ).
    W sklepie takie zjawisko nie występowało, nawet po dłuższym leżeniu, dlatego jak sprawdzac materac, to tylko w domu, ( dodatkowe funkcje/właściwości też wtedy można sprawdzić... )
    Ktoś kiedyś pisał, że na samochód, w którym spędzamy 5-7% czasu w życiu potrafimy wydać dziesiątki, nawet setki tysięcy zł, a na materac, na którym spędzamy 30-40% czasu żałujemy już kilkunastu stówek...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    Częstą opcją w sklepach jest wypożyczenie danego materaca na parę dni za kaucją. Poleżenie w sklepie 15-20minut również niewiele wnosi.
    Miałem kiedyś, w zasadzie mam nadal materac kupiony w Ikea, chyba Sułtan. Spanie na nim jest możliwe pod warunkiem nie zbliżania się do środka, inaczej się człowiek zapada ( piszę o dwóch człowiekach oczywiście ).
    W sklepie takie zjawisko nie występowało, nawet po dłuższym leżeniu, dlatego jak sprawdzac materac, to tylko w domu, ( dodatkowe funkcje/właściwości też wtedy można sprawdzić... )
    Ktoś kiedyś pisał, że na samochód, w którym spędzamy 5-7% czasu w życiu potrafimy wydać dziesiątki, nawet setki tysięcy zł, a na materac, na którym spędzamy 30-40% czasu żałujemy już kilkunastu stówek...
    Ruppel - ale przyznaj ze legniecie sie na materacu, chociaz na chwile, to jednak wiecej,
    niz zamowienie materaca przez net bez mozliwosci chociaz krotkiego testu.
    Dla mnie zaden materac z ikei nie pasowal...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Ruppel - ale przyznaj ze legniecie sie na materacu, chociaz na chwile, to jednak wiecej,
    niz zamowienie materaca przez net bez mozliwosci chociaz krotkiego testu.
    Dla mnie zaden materac z ikei nie pasowal...
    Pewnie, lepsze to niż nic, jednak i tak można się przejechać na takim teście. Podczas snu człowiek jest bezwładny, wierci się, zmienia pozycje, etc.... Skoro taka opcja by była, to dlaczego nie skorzystać.
    Jak kupowałem nie studiowałem nic na temat materaców i to był błąd, dzisiaj już bym w ten sposób nie kupił.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-09-2011 o 14:49 Powód: pis. ("materacy")

Domyślnie

a i jeszcze jedno ja na duże łóżko proponuje dwa stelaże i dwa oddzielne materace
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    a i jeszcze jedno ja na duże łóżko proponuje dwa stelaże i dwa oddzielne materace
    Łączenie materaców bywa niewygodne
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-09-2011 o 16:29 Powód: pis. ("materacy")
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Łączenie materaców bywa niewygodne
    no to trzeba się troszkę...przesunąć...
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    no to trzeba się troszkę...przesunąć...
    Kolejne kroki oddzielnych materaców to: oddzielne kołdry, oddzielne łóżka, oddzielne sypialnie. A co z przytulaniem?

Od pewnego czasu użytkuję materac z Koła - model lateksowy Dual. Dwa oddzielne regulowane stelaże, ale materac jeden. W sumie lateks jest OK, chociaż pierwszy poszedł do reklamacji i wymieniali. Przetestowałem firmę z Koła jak realizuje reklamacje. Zero problemów, czy prób wykręcania się.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-09-2013 o 23:54 Powód: pis. ("materacy")
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Przetestowac raczej nie mam jak. W UK jestem... Niebawem bedziemy w PL i spac na czyms trzeba... Ale moze faktycznie przytargamy do siebie stary materac od rodzicow i na kilkanascie dni bedzie OK, a w tym czasie udamy sie na jakies testy.

Domyślnie

Właśnie jestem na zakupie nowego materaca do 2k i prawdopodobnie wybiorę ponownie SULTAN-a HAMNVIK, kilka lat temu po kilku próbach leżakowania skusiłem się na niego jest to twardy materac sprężynowy lateksowy co się naprawdę
    sprawdza, obecnie również wybieram tylko w materacach lateksowych które bardzo polecam jednak ceny innych producentów coraz bardziej skłaniają mnie w kierunku taniego i sprawdzonego HAMNVIKA, prawdopodobnie tym razem 2x90 cm zamiast 180x200.

Domyślnie

No dobra, byliśmy w PL niedawno i poleżałem sobie (wraz z małżonką oczywiście) na tej zachwalanej tu Estrelli Lux. I całe szczęście. Gdybyśmy kupili ten materac to byłby to jeden z większych błędów. Dla mnie a szczególnie dla żony jest zdecydowanie za miękki.

Także przed kupnem po prostu się poturlamy po różnych bo już wiemy na 100% że w ciemno nie kupimy

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów