Close

Strona 183 z 371 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 821 do 1 830 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Ja dodam trochę statystyki.
    Kolega się bawi trochę w manipulacje? Może nieco bardziej prawdziwy przykład:

Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proszę może wczytać się o co chodzi w tych problemach. W 99% przypadków chodzi albo o błędy albo o nieświadomość użytkownika. Przykładem niech choćby będzie usypianie o którym pierwotnie rozmawialiśmy. W Lionie Apple zmieniło nieco sposób działania trybów pracy GUI co u użytkowników objawiło się nie działaniem usypiania tak jak poprzednio w Snow Leopardzie. "Problem" jest w odróżnieniu do analogicznych windowsowych rozwiązywalny w 100%. Trzeba ino zapoznać się co się zmieniło w systemie i zrobić odpowiednie przestawienie czego trzeba. Pozostałe "błędy" Liona z którymi się zetknąłem, wynikają dokładnie z tego samego.

Wyszukując dowody na rzekomą zawodność OSX niczego Pan nie udowodni. Typowy "bug" w OSX to w przeciwieństwie do Windows rzadkość. Problemy jakie Pan znalazł świadczą niemal wyłącznie z błędów użytkowników.
    podobnie jak i w windowsie, jak w przypadku jazdy samochodem, jak przy obsłudze pralki itd itp i co to dowodzi? chyba tylko tego, że wyznawcom maca niejaki steve zrobił tak dokładne pranie mózgu, że nie da im się wytłumaczyć czegokolwiek i zawsze to cudo zwane mac będzie cudem wszechświata

i dlatego steve za życia powinien zostać wzięty do nieba - za skuteczność marketingu
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    podobnie jak i w windowsie
    Jeśli w stojącym samodzielnie komputerze, przy którym nikt nie siedzi zasoby sieciowe pojawiają się i znikają to zdecydowanie nie jest problem użytkownika. Zresztą problem rozgłaszania Windows w sieci jest znany od wielu lat i nic w tej materii się nie zmieniło. Oczywiście domyślam się że Pan nigdy w życiu się z tym nie spotkał. Odsyłam więc do bazy wiedzy Microsoftu gdzie rozmaitych poważnych i mniej poważnych błędów w systemie jest masa i sam producent o tym pisze obszernie.

chyba tylko tego, że wyznawcom maca niejaki steve zrobił tak dokładne pranie mózgu
    Do jasnej cholery, co za diabeł ciągle zmusza fanatycznych windziarzy do opluwania innych? Proszę dopuścić do swojej mózgownicy, że ludzie którzy pracowali często wiele lat z Windows, świadomie przesiedli się na OSX i nie widzą sensu powrotu, to znaleźli coś czego w Win nie było! Ich doświadczenie jest w tym momencie dwa razy obszerniejsze niż "windziarza" który miał sporadyczne albo i wcale nie miał doświadczenia z tym systemem a prycha z lekceważeniem na widok makówki ziejąc przy okazji niezrozumiałą nienawiścią. Proszę zebrać trochę informacji ilu ludzi przesiada się z Win na Mac i nie zamierza wracać a ilu odwrotnie. W tym wątku wiele było opisów takich sytuacji, okraszonych oczywiście przez windziarzy diagnozą o pewnym defekcie mózgu takiego delikwenta. Nie daje to nic do myślenia?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-08-2011 o 21:01
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Jeśli w stojącym samodzielnie komputerze, przy którym nikt nie siedzi zasoby sieciowe pojawiają się i znikają to zdecydowanie nie jest problem użytkownika. Zresztą problem rozgłaszania Windows w sieci jest znany od wielu lat i nic w tej materii się nie zmieniło. Oczywiście domyślam się że Pan nigdy w życiu się z tym nie spotkał. Odsyłam więc do bazy wiedzy Microsoftu gdzie rozmaitych poważnych i mniej poważnych błędów w systemie jest masa i sam producent o tym pisze obszernie.
    odsyłam do takiej samej bazy apple'a... chyba, że zgodnie ze swoim zadufaniem steve nie pozwala na informowanie o błędach czegokolwiek związanego z jego produktami

Do jasnej cholery, co za diabeł ciągle zmusza fanatycznych windziarzy do opluwania innych? Proszę dopuścić do swojej mózgownicy, że ludzie którzy pracowali często wiele lat z Windows, świadomie przesiedli się na OSX i nie widzą sensu przesiadki, to znaleźli coś czego w Win nie było! Ich doświadczenie jest w tym momencie dwa razy obszerniejsze niż "windziarza" który miał sporadyczne albo i wcale nie miał doświadczenia z tym systemem a prycha z lekceważeniem na widok makówki ziejąc przy okazji niezrozumiałą nienawiścią. Proszę zebrać trochę informacji ilu ludzi przesiada się z Win na Mac i nie zamierza wracać a ilu odwrotnie. W tym wątku wiele było opisów takich sytuacji, okraszonych oczywiście przez windziarzy diagnozą o pewnym defekcie mózgu takiego delikwenta. Nie daje to nic do myślenia?
    cytując Ciebie "do jasnej cholery" zrozum wreszcie, że fanatycznym to jesteś tylko Ty - dla mnie to są narzędzia, a nie przedmioty kultu - pracuję na Windzie w swoim komputerze i pracuje mi się dobrze, stabilnie i wystarczająco, pracowałem na macu i było tak samo dobrze, więc nie ma żadnej różnicy

nie prycham jak to mówisz z lekceważeniem na makówkę, tylko na zaślepienie użytkowników makówki, którzy chyba dla zaspokojenia własnej próżności MUSZĄ udowadniać innym jaki to ich system jest lepszy od innych, gdzie tak naprawdę jest to takie samo badziewie jak każde inne

Domyślnie

16 lat pracowalem na PC - o pierwszych 286. Rok temu skorzystalem z okazji przesiadki na MAC'a gdyz w firmie zaoferowali mi mozliwosc wymainy kompa. Wymienilem co prawda na malego brata (MacBook 2.25 GHz Intel Core 2 Duo z 2 GB ramu, które rozwinelem do . Musze przyznac ze pierwsze dwa dni byly tragiczne. Nie wiedzilaem co i jak. Przez to ze siedzialem na systeme skonfigurowanym przez inna osobe. Wzielm Plytke i przeinstalowalem system o ktorym nie mialem pojecia. Nagle wszysto stalo sie nagle proste i przejzyste. Przez pierwszy miesiac zastanawialem sie jak sobie poradze z problemem kompatybilnosci systemów z kopmuterami ludzi z pracy. Jednakze okazalo sie ze szybko poradzilem sobie z problemem bo oprogramowania jest naprawde w brod.

Co do samego systemu - TAK, to przewaga nad okienkami. Jest stabilny i nie zamula. Kompa restartuje zadziej niz raz na tydzien. Zazwyczja zamykam klapke i go "usypiam". Nie widze roznicy w pracy przez takie zachowanie. Co do oprogramowania to napisane jest w sposob, który ma uzytkownikowi pomagac w pracy, a nie ja utrudniac.

Po tylu latach stanowoczo wole system spod znaku jabłuszka niz okienek i wiem ze bez przymusu go niezamienie

Domyślnie

odsyłam do takiej samej bazy apple'a... chyba, że zgodnie ze swoim zadufaniem steve nie pozwala na informowanie o błędach czegokolwiek związanego z jego produktami
    Chyba nie jestem na czasie bo nie wiem czy i ewentualnie gdzie takowa jest. A może nie miałem potrzeby szukać? Jest owszem podobna baza wiedzy, ale JAK COŚ ZROBIĆ, a nie microsoftowa JAK COŚ NAPRAWIĆ. Jest drobna różnica?

zrozum wreszcie, że fanatycznym to jesteś tylko Ty
    Polecam cofnięcie się trochę wstecz i zanotowanie kto zaczął jechać inwektywami.

- dla mnie to są narzędzia, a nie przedmioty kultu -
    Ośmielę się zauważyć, że jak dla każdego.

pracuję na Windzie w swoim komputerze i pracuje mi się dobrze, stabilnie i wystarczająco, pracowałem na macu i było tak samo dobrze, więc nie ma żadnej różnicy
    Pracować na obu systemach i nie widzieć różnic to chyba trzeba układać pasjansa i nic poza tym. Albo zwyczajnie kłamać co do swojego doświadczenia. Nie wiem co bardziej prawdopodobne.

nie prycham jak to mówisz z lekceważeniem na makówkę
    Zacytować?

tylko na zaślepienie użytkowników makówki, którzy chyba dla zaspokojenia własnej próżności MUSZĄ udowadniać innym jaki to ich system jest lepszy od innych
    Bo jest lepszy. O tyle, że brakuje skali porównania. Widzi to WIĘKSZOŚĆ tych, którzy poznali ten system dostatecznie żeby go docenić.

Domyślnie

Tom wybacz ale nie mam ochoty bawić się w dalsze pogaduszki z Tobą na ten temat, mam za krótkie życie aby się pierdołami zajmować. Wojna winda vs mac mnie nie interesuje - jak już stwierdziłem, oba to narzędzia i z obu można skorzystać lub nie. Co do inwektyw i zarzucania komuś braku wiedzy, kłamstwo itd - gówniażerią mi to zalatuje, co w w przypadku dorosłego faceta jakim jesteś trochę dziwne jest - jeszcze tylko brakuje "a mój tata i tak jest większy i twojego zbije" .

Ogólnie to taka zabawa jak udowadnianie canon vs nikon - które lepsze, które gorsze - jak można pracować w obu systemach i nie widzieć lepszości jednego, który w danym momencie jest jedyny wybrany. Ano można... w domu mam nikona, w pracy miałem canona i jedno i drugie zdjęcia robiło. Więc nie rozumiem jaki problem w tym, że winda jednak mimo Twoich wyobrażeń może służyć do pracy równie dobrze jak wychwalany mac + jego system.

podsumowując - mac jest lepszy bo jest lepszy i koniec gadania, bo tak powiedział ktoś, kto wie - nie ma to jak przekonać adwersarza siłą argumentów

Domyślnie

Po 5 latach używania mac'a nie moge doszukać sie ani jednego argumentu zeby wrócić do windowsa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Po 5 latach używania mac'a nie moge doszukać sie ani jednego argumentu zeby wrócić do windowsa.

Domyślnie

Kolega się bawi trochę w manipulacje? Może nieco bardziej prawdziwy przykład:

Witam
    przepraszam manipulacją jest porównanie zmanipulowanych danych - ile jest komputerów z systemem win a ile z osx ? czy nie jest tu manipulacja. Jak będzie tyle samo to można takie dane porównywać. Nie wspomnę że dzięki pewnej niestabilności poznajemy informatykę i szukamy rozwiązani. Domyślam się że z macami śmiga się do serwisu bo to mi ostatnio starano się w ispocie wmówić jak nie wygasza się albo nie wzbudza.
    Dyskusja zaczyna być coraz ciekawsza
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Strona 183 z 371 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233283 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów